Най-големите митове в спортните залози

Най-големите митове в спортните залози
Оценете тази статия
 След като индустрията на спортните залози еволюира и се разшири през последните няколко години, стана много трудно за средностатистическият играч да различи митовете от полезните съвети. Проблемът е, че всеки може да дава акъл в тази област, но малко са наистина квалифицираните да го правят. Умението да различаваш фактите от измислицата трябва да помогне на всеки обикновен играч да прави информирани решения и да допуска по-малко грешки. В списъка по-долу ще откриете няколко широкоразпостранени митове относно спортните залози, които не отговорят на истината.

1. Букмейкърите винаги са прави

Букмейкърите не знаят изхода от събитието, преди то да се е изиграло, нито пък са го видяли да се изиграва в миналото 1 000 пъти, за да знаят точните вероятности за изхода от предстоящия мач. Мит е, че букмейкърите са винаги прави и никога не грешат. Да, букмейкърите имат цели екипи, които се занимават със съставянето на коефициентите и те често вършат страхотна работа, но все пак и те са хора и няма как да не грешат. Коефициентите не винаги отразяват реалните шансове и поради причината, че те зависят и от други фактори, за което можете да прочетете в статията „Защо се променят коефициентите„.

2. Няма такова нещо като залог без риск

Вярвате или не, това не е така. Много залагащи правят печалби от техники, в които не се съдържа елементът на риск.
 
 
Такава техника са арбитражните залози, при които се използва разликата в коефициентите на различни букмейкъри, за да се постигне сигурна печалба, залагайки на всички възможни изходи на събитието. Повече за тях прочетете в Арбитражни залози.
 
Друга популярна техника е за „покрити“ залози с депозитните бонуси. Как можете да приложите тази техника вижте от „Как да превърнем депозитния бонус в „сигурен залог“?„.

3. Не могат да се изкарват пари от залози

Като изключим гореописаните техники, в спортните залози, разбира се, има голямо количество риск, по подобие на всяка едно друго начинание. Факт е също така, че по-голямата част, но има и хора, които си изкарват прехраната със залози на спортни събития.
 
Най-голямата разлика между губещите играчи и професионалистите е, че професионалистите гледат на залозите като на инвестиция, изискваща отдаденост и проучване, а не просто на „рандъм“ залози на телевизионни мачове, за да се увеличи тръпката при гледането им, какъвто е случаят при почти всички играчи. В нашия сайт ще намерите много материали, които ще ви покажат как да правите нещата като професионалист.

4. Аутсайдерът спечели! Букмейкърът е прецакан!

Всъщност, букитата рядко се притесняват от това.
 
 
В действителност, те се радват, когато печелят аутсайдерите, особено при големи коефициенти. Това им носи страхотна реклама по медиите, показвайки играчи, които са спечелили десетки или стотици хиляди долари. Титлата на Лестър от сезон 2015/16 буквално заля медиите с репортажи за хора, заложили за лисиците при 5 000.00 коефициент.
 
Но, замислете се: Колко пари са приели букмейкърите в залози за Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Арсенал, Челси, Тотнъм и Ливърпул? Колко от феновете на другите отбори също са поставили свръхоптимистични залози за любимците си? Дали всичките тези залози не са им избили изплатените печалби за титла на Лестър?
 
В края на деня, букмейкърите постоянно балансират своите приети залози. Ако те са небалансирани, букито просто ще промени коефициентите, за да поправи това.

5. Коефициентът няма значение. Важното е просто да познаваш повече победители

Коефициентът има значение. Ако искаме просто да познаваме повече „победители“, щяхме всички да залагаме всеки кръг за Реал Мадрид и Барселона и всички да печелим по много.
 
Да, фаворитите като Реал Мадрид и Барса наистина печелят мачовете си много често. Но залагането за тях всеки кръг не носи печалба в дългосрочен план, защото коефициентите са съобразени с тяхната повишена вероятност да спечелят.
 
Това, което наистина е важно, е да намирате залози, за които коефициентът е по-голям от реалният шанс за победа. Например, да намерите за събитие с 50% шанс за успех (според вас) коефициент 2.10 – тогава винаги ще бъдете на печалба в дългосрочен план, стига, разбира се, да прилагате Правилно управление на парите си в букмейкърите.

6. Всички мачове са уредени

 
Факт е, че това е един от най-често срещаните митове в спортните залагания. Хората обичат да вярват, че някой друг ги е прецакал, за да не им се налага да търсят проблема в себе си. Естествено, има мачове, които са наистина уредени, но този проблем на световния спорт често се преувеличава от залагащите. Ако сте онзи човек, който винаги обвинява корупцията, когато тенисистът, за който е заложил, загуби от 6-4 5-3, значи просто не можете да губите. Има играчи, които са свикнали да си мислят, че един мач винаги е уреден, когато залогът не протече по план. Но това, че самото събитие се е развило по неочакван и може би леко странен начин, не означава, че има корупция в него.

7. Борсите за залози за излишни

Борсите за залози са едно от най-умните изобретения на интернет спортните залози и в над 90% от случаите те дават по-добри коефициенти от букмейкърските къщи. Въпреки това, мнозина си мислят, че борсите не са за тях. Не допускайте тяхната грешка.