6 Съвета при залози на ММА

6 Съвета при залози на ММА
5/5 - (1 vote)
Бойните спортове и в частност Смесените Бойни Изкуства, или по-познати като ММА бележат ръст в интереса последните години. Затова и множество букмейкъри обръщат внимание на тези залози, добавяйки ги в портфолиото си и давайки им предимство пред други дисциплини. Причината за това се крие не само в големият интерес към събитията, но и в големите суми, загубени от залози. Загубени, защото повечето потребители са импулсивни и не преценят добре стратегиите си. Затова решихме да ви дадем 6 съвета за залози на ММА, които да ви помогнат да не сте от губещите.

На лов за коефициенти

Както знаем, букмейкърите по света са хиляди. В България са все още малък брой, но да си признаем, че те далеч не са еднакви. Коефициентите им също не са.

Честа практика при букмейкърите е да поставят коефициенти на играчите, които не блестят с точността си. Не се случва рядко да дадат голямо предимство на един от двамата в двубоя. Именно от това се нуждаете и вие. Следете коефициентите във всички букмейкъри. Тъй като коефициентите са най-високи и често пъти достатъчно неточни при добавянето на сблъсъка в календара на букмейкъра, тогава е и вашето време за залог.

Преценете предварително шансовете си, разгледайте статистиката и се подгответе с информация. Така ще прецените възможно най-точно дали един от двамата е надценен.

Играйте стратегически

Гала вечерите са много чакани от феновете, най-вече заради популярните имена. Мнозина от вас са наясно обаче, че преди главният сблъсък има още мачове. Често пъти именно те се оказват разковничето и могат да се оказжат златна мина. Никога не разчитайте и не залагайте само на известни имена. Направете добро проучване за играчите и така ще се ориентирате дали даден мач си заслужава, без значение дали боецът е известен.

Проучете стила на игра

Този израз вече е истинско клише, но всъщност е един от важните фактори, когато преценяме битка. Макар даден боец да има редица победи в актива си и много малко загуби, то стилът може да се окаже ключов фактор. Ако единият е добър в стойка, но слаб на земя, а другият е по-комплексен играч, то можете да заключите, че единият има повече шансове за победа, дори без помощта на статистиката.

Не се страхувайте от аутсайдерите

Всеки професионалист би потвърдил, че аутсайдерите в мачовете всъщност са способни на големи изненади. Затова, ако искате да печелите в дългосрочен план, е нужно да се обърнете и към аутсайдерите в битките.

Това особено важи за големите организации като UFC, където определящо за коефициентите е и PR-a на двамата играчи и често пъти фаворита остава надценен.

Големите фаворити не са ви приятели

Особено ако сте начинаещи, може да ви се стори логично да заложите на този, за който се очаква да спечели. Обикновено фаворитите са с нисък коефициент, но той става още по-нисък когато много хора заложат на него. По-високият шанс за печалба не бива да е водещ обаче, тъй като един удар от противника може да изпрати както фаворита, така и вашият залог в нокаут.

Ако все пак държите да поставяте залози на фаворита можете да обърнете внимание и на алтернативните пазари.

Алтернативни пазари

След като споменахме алтернатвните пазари, не можем да не обърнем и малко повече внимание на тях. Алтернативни са тези пазари като например изход от мача, където можете да заложите на дисквалификация, технически нокаут, съдийско решение и др. Можете да заложите да изиграят всички рундове, общ брой на изиграните рундове и т.н.

Те често пъти могат да ви помогнат да вземете решение за залог, особено когато видите съществени разлики във формата или стила на играчите. Например, ако се изправи експерт по джу-джутсу, залог за изход на мача чрез предаване звучи логично. Особено когато другият боец не е толкова силен на земя.

Все пак най-същественото е да проучвате съперниците, да анализирате минали мачове и да обърнете внимание на статистиката. А това определено може да ви бъде само от полза.

Заключение

Динамиката на ММА прави залозите изключително интересни. Дори да залагате само за тръпката и не се стремите към печалба, да загубиш изобщо не е приятно. Затова ви предлагаме да последвате тези наши съвети. Повярвайте, ще ви бъдат от полза.