Как да превърнем депозитния бонус в Сигурен залог?

Как да превърнем депозитния бонус в Сигурен залог?
Оценете тази статия

Когато се регистрирате в нов букмейкър, сайтът ще ви възнагради с депозитен бонус или безплатен залог. Всеки един букмейкър от тези, които виждате в нашия сайт, предлага някаква форма на подарък за новите си клиенти. За съжаление, букмейкърите не позволяват дадения бонус да се тегли, докато не бъде заложен пълния му размер определен брой пъти при даден минимален коефициент. Въпросът е възможно ли е да се създаде „сигурен залог“ и да превърнем букмейкърския бонус в гарантирана печалба? Повече за това какво представляват „сигурните“ залози прочетете в Арбитражни спортни залози.

 

Най-популярният депозитен бонус в момента е този на Bet365, който е в размер на 100% до 100 лв. Bet365 не ви позволява да теглите получения бонус, докато не заложите пълния размер на бонуса 6 пъти с минимален коефициент 1.50. Какви са предложенията на останалите букита в България, можете да прочетете от bet365  актуални бонуси и  Всички бонуси за спортни залози в България.

 

И така, как можем да отговорим на тези условия, като същевременно си гарантираме, че ще извлечем максимума от нашия бонус? За щастие, има почти безрисков начин да си осигурите взимането на почти пълния размер на бонуса.

1. Как да превърнем бонуса в КЕШ

След като сте отворили сметка при букмейкъра, можете да направите първия си депозит и да получите бонус. След това трябва да предприемете следните стъпки:

Стъпка 1: Отворете си акаунт в борса за залагания

На първо време, трябва да си отворите акаунт в борса за залагания, ако вече нямате такъв. Най-добрият вариант за играчите от България е борсата Betfair. Защо това е важно? В борсите можете да поемете ролята на букмейкър. Не само можете да залагате по традиционния начин, но можете да поставяте и „Срещу“ залози.

Стъпка 2: Поставете залог във вашия букмейкър

Вече сте получили бонус парите и и сега е моментът да поставите залог във вашето буки. На теория няма значение какъв спорт ще изберете, но ние бихме ви препоръчали да заложите на голямо футболно първенство като Английската висша лига. Защо? Нека ви обясним в Стъпка 3.

Стъпка 3: Направете противоположен залог в борсата

Сега трябва да поставите залог в Betfair, който е обратен на залога, поставен в букмейкъра. Например, ако сте заложили в букмейкъра Саутхямптън да спечели предстоящия си мач от Премиър лийг, чрез акаунта си в борсата трябва да заложите „Срещу“ победата на „Светците“.

Причината да искаме да изберем голямо спортно събитие или лига като Премиър лийг е, че в нея можем да бъдем напълно сигурни, че ще има достатъчно ликвидност, за да поставим искания залог. Ако изберем някоя аматьорска лига, можем да не намерим клиент на борсата, който да иска да приеме нашия „Срещу“ залог.

2. Пример за превръщането на бонуса в сигурен залог: Саутхямптън – Уест Хям

Да кажем, че сте си отворили акаунт в Bet365 и сте депозирали 100 лв. Това означава, че ще получите 100% бонус, тоест допълнителни 100 лв.

 

Както казахме по-горе, не можете да изтеглите бонуса си веднага. Трябва първо да „превъртите бонуса“ си определен брой пъти и това трябва да стане при определен минимален коефициент. В Bet365 трябва да превъртите бонуса си 6 пъти, което означава, че се нуждаете от залози на обща стойност 600 лв., преди парите да станат напълно ваши, като тези залози трябва да са направени при минимален коефициент 1.50. Тъй като не можете да залагате на под 1.50 коефициент, рискът да загубите целия бонус е доста висок, изигравайки го по традиционния начин.

Изберете си залога

Започваме първо със залога в Bet365, залагайки Саутхямптън да победи у дома Уест Хям.

Виждате, че коефициентът за Саутхямптън е 1.75. Залагате всичките си 200 лв. в сметката (депозита плюс бонуса). При този коефициент, печалбата при успех би била 350 лв. обща печалба или 150 лв. чиста печалба.

… и правите противоположен залог в Betfair

Сега влизате в Betfair и правите залог „Срещу“ Саутхямптън. Важно е нашата т.нар. „отговорност“ (liability) да е равна със сумата на чистата печалба от залога в Bet365. „Отговорността“ е сумата, която можете да загубите при неуспешен залог.

Нека сега да разгледаме всеки един възможен сценарий:

Сценарий 1: Саутхямптън прави равен или губи

Букмейкър
Баланс
Нетна печалба
Точки
Bet365
100 лв. + (100 лв. бонус)
0 лв.
– 100 лв.
Betfair
150 лв.
343.52 лв.
193.52 лв.
Общо
250 лв. + (100 лв. бонус)
343.52 лв.
93.52 лв.

Както виждате, в този случай сте останали без пари в Bet365 акаунта си, но за сметка на това значително сте увеличили баланса си в Betfair акаунта – тоест, ефективно сте прехвърлили парите си от Bet365 и вече можете да теглите парите си когато пожелаете.

Сценарий 2: Саутхямптън печели

Букмейкър
Баланс
Нетна печалба
Точки
Bet365
100 лв. + (£100 лв. бонус)
250 лв. + (100 лв. бонус)
150 лв.
Betfair
150 лв.
343.52 лв.
– 150 лв.
Общо
250 лв. + (100 лв. бонус)
250 лв. + (100 лв. бонус)
0 лв.

Това е по-малко желания сценарий, но все пак в никакъв случай не и фатален такъв. На практика, при този сценарий сте прехвърлили на 100% средствата си от борсата в букмейкър.

Можете да повторите процеса още два пъти с друг залог, докато или бонуса най-накрая не се окаже в Betfair акаунта, или не покриете условията за превъртане на бонуса в Bet365.

3. Винаги следвайте същия модел

Тази рутинна програма може да се прилага за бонуса на всеки един букмейкър. Има само две неща, които трябва винаги да имате предвид:

  • 1. „Против“ залога в борсата трябва да се направи възможно най-близо до коефициента в букмейкъра.
  • 2. Вашата отговорност (евентуалната загуба) в борсата трябва да съответства на чистата печалба, която бихте спечелили в букмейкъра.

4. Неща, за които да внимавате

Най-хубавото нещо на този трик е, че можете да си гарантирате оставането на бонуса във вашите ръце с нулево ниво на риск. Въпреки това, макар и в редки случаи, нещата могат да се объркат.

 

Например, възможно е да объркате нещо при въвеждането на сумите, а е и възможно букмейкърите да имат различни правила при уреждането на залозите. Например, когато един тенисист се откаже поради контузия, някои букмейкъри отменят залозите за този мач, докато други определят като победител този, който не се е отказал.