10 съвета как да спрем да губим от залозите

10 съвета как да спрем да губим от залозите
Оценете тази статия
 Статистиката сочи, че повече от 90% от залагащите в онлайн букмейкърските къщи губят пари. Освен това, само малка част от огромната маса от губещи играчи може да даде добър отговор на въпроса защо е постоянно от губещата страна.
 
Ако играчите не осъзнаят, че правят същите грешки отново и отново и не реагират правилно, техният капитал бързо ще намалее и ще превърне онлайн залаганията в едно много скъпо хоби. Вгледайте се внимателно в следващите 10 съвета. Те могат да ви помогнат да направите пари от онлайн залозите си. Но преди да направите пари, трябва първо да спрете да губите!

1. Използвайте пари, които не ви трябват

 
Парите, отделени да платите наема в края на месеца или тези за ежедневните ви основни нужди не трябва да се излагат на риск в каквото и да било хоби, включително и в спортните залагания. Отделете предварително определена сума пари за вашето забавление. Пари, които може да се каже, че сте ги отписали и за които няма да съжалявате много, ако наистина ги изгубите. Така ще се предпазите от психологическия натиск на възможността на изгубите ресурси, принадлежащи на семейния бюджет. Един от най-сигурните начини да губите пари в залаганията е като при определянето на залозите си сте безкрайно притеснени дали няма да ги загубите.

2. Не залагайте, когато няма на какво

Колко пъти ви се е случвало вечер да гледате на какво ще можете да заложите в утрешния ден, само за да видите, че има едва няколко мача на разположение, за всеки от които си нямате ни най-малка представа?
 
Дори и когато „вътрешното чувство“ ви казва, че все пак трябва да си изберете няколко срещи, трябва незабавно да изключите компютъра си. Винаги ще има и следващ ден – ден с повече възможности.

3. Не залагайте често на фючърс залози и прави колонки с много селекции

Ако се чудите как да се отървете бързо от парите си, винаги правете залози с много големи коефициенти. Защо пък не да заложите, че Лудогорец ще спечели Шампионската лига? Да, понякога чудеса се случват и отбори като Лестър могат да спечелят Висшата лига на Англия, но това е събитие едно на милион и не трябва да ви бъде водеща мисъл при избора на залози. Същото важи и за правите колонки с много селекции и много голям събран коефициент. Професионалистите в залозите избягват по всякакъв начин големите акумулаторни залози и се придържат най-вече към единични (сингъл) залози.

4. Не се повлиявайте от предишните резултати

След като веднъж започнете да сте печеливш играч, не бързайте да се върнете от губещата страна с необмислени действия. Често след като някой започне да печели, той започва да си мисли, че може да си позволи да поеме по-големи дози риск. От друга страна, лошото представяне може се отрази на нашето отношение към залаганията и да ни накара да залагаме по-неразумно. Скорошна серия от губещи залози несъмнено ще разклати увереността ни и ще ни принуди да залагаме по-предпазливо. Научете Как да се справяме успешно с лошите серии.

5. Не променяйте плана си за банкрол мениджмънт без причина

 
Всъщност, за начало е важно поне да имате план за банкрол мениджмънт. Прочетете повече за това Как да управлявате правилно парите си в света на спортните залагания. Дори и след като са си изградили някаква стратегия за управление на банката, мнозина се откъсват от нея в някои случаи, като например когато се опитат да си избият вече загубените пари. Произволното увеличавате или намаляване на размера на вашите залози може да застраши цялостния ви план.

6. Винаги записвайте резултатите от досегашните ви залози

Мониторингът на залозите ще ви разкаже в подробности как сте се представяли през определен период от време, както и дали избраната от вас стратегия върши работа или по-скоро се нуждае от корекции. Освен очевидното предимство по отношение на възможността за оценяване на ефективността на стратегията, това в някои случаи е също така ефикасен метод да разберете колко скъпо хоби могат да бъдат залозите. Много хора са постоянни губещи в онлайн букмейкърските къщи, но всъщност не си дават сметка за това. Някои губещи играчи дори си мислят и че печелят от залози. Това се дължи на психологически феномен, по силата на който победите оставят далеч по-траен отпечатък в съзнанието на играчите от загубите.

7. Не играйте, когато сте в лошо настроение

 
Независимо дали става въпрос за скарване между приятели или за проблеми в семейството, лошият ден и лошото настроение със сигурност ще ви направи раздразнителни и разсеяни. Това не е най-подходящото време да седнете на компютъра и да започнете да залагате онлайн. Една разходка навън на чист разход ще ви спести пари и ще ви помогне да намерите така нужното спокойствие.

8. Не плащайте на самозванци

Много хора губят много пари от залози като голяма част от тях дори и не стигат до букмейкъра, а ги дават на „специалисти“, обещаващи 99% успеваемост на коефициенти над 2.00. Такива могат да бъдат намерени в изобилие в социалните мрежи като Фейсбук, а още по-лошото е, че не малко играчи им се хващат на въдицата и им подаряват парите си. Ако някой успяваше да има 99% успеваемост на коефициент над 2.00, той отдавна щеше да се е пенсионирал и нямаше да му мине и през ума да прави Фейсбук страница и да продава прогнозите си. Не им вярвайте и, ако ще губите пари на залози, нека поне да бъдат загубени по конвенционалния начин.

9. Бъдете внимателни при въвеждането на залозите

 
Случвало ли ви се е, когато залагате в Борса за залози на Betfair, да объркате полетата за желан коефициент и размер на залога? И така вместо да заложите €10 на 500.00 коефициент, да направите залог за €500,00 на 10.00 коефициент? Или пък да заложите за победител в крайния резултат в Залог на тенис мач, когато всъщност сте искали да заложите за победител в сета? Тези евтини грешки винаги струват скъпо и не трябва да ги допускате.

10. Не залагайте, без да правите сравнение на коефициентите

Залог на 2.00 коефициент може да бъде добра възможност, но дали същият залог би бил добра опция и при 1.70 ставка? Залагането в само един букмейкър, само защото ви е любимият, не е достатъчно, за да бъдете печеливши играчи. Търсете винаги най-добрия коефициент и си отворете акаунти в няколко сайта за залози, за да можете да го правите.
 
Следвайки тези съвети, би трябвало да успеете да подобрите значително бетинг представянето си. В най-лошия сценарий, поне да намалите губещите залози и да минимизирате загубите.