Как да печелим от залози на тенис

Как да печелим от залози на тенис
Оценете тази статия
Тенис залаганията са традиционно популярен вид спорт сред умните любители на залозите. Най-добрият аргумент в полза на тениса е, че мачовете в този спорт не могат да завършат с равенство, за разлика от футбола и хокея, например. Когато премахнем риска от краен изход „Х“ от пейзажа, става много по-лесно да познаем победителя и да съставим някаква успешна стратегия.
Всяка свързана с тенис залозите стратегия или система трябва да върви ръка за ръка с правилното управление на банката, защото този спорт има една леко неприятна особеност – фаворитите често получават ниски коефициенти.

Залагането само за фаворитите в традиционния пазар за победител от двубоя не е най-доброто решение в дългосрочен план, така че играчите трябва да използват алтернативни видове залог, за да увеличат коефициентите и от там печалбите си. Тъй като съществува неразривна връзка между размера на коефициента и свързаните със залога рискове, залозите без ясна идея какво се прави са обречени на провал. С тази статия ще се опитаме да ви вкараме по-навътре в различните начини за залози за тенис и вариантите за печалба от тях.

Залозите за сетовe се идеални за новаците

Това е най-простият начин да повдигнеш малко коефициентите, когато искаш да заложиш за фаворитите, но също така е и ефективно решение за намаляване на рисковете, когато се залага за аутсайдера.

Освен, че букмейкърите подценяват фаворитите, коефициентите за тях още повече потъват след първоначалното им публикуване, заради тенденцията при залагащите да се доверяват именно на тях, така че залозите за сетове могат да бъдат използвани успешно и за хеджинг системи.

Един от най-популярните трикове в един небалансиран мач е да се постави залог с малка сума за аутсайдера преди началото на срещата. Залагащите след това изчакват до началото на мача и, ако по-добрият играч не успее да вземе ранна преднина, те залагат за негова победа и се възползват от по-добрите коефициенти, осигурявайки си сигурна печалба. Красотата около тази стратегия е, че не се нуждаете от сериозен предишен опит или кой знае колко задълбочени проучвания.
Разбира се, това не означава, че можете да се разминете без каквито и да е проучвания. Някои играчи са известни с това, че изстрелват всичките си куршуми още в началото на двубоя, докато други започват мача без да се напрягат много и бавно и постепенно показват най-доброто си лице. Трябва да разберете кои състезатели запълват двете групи.

Обикновено коефициентите на букмейкърите за победител в първия сет са подобни на тези за победител в мача. Това е особено вярно за игрите с участието на двама сравнително равностойни тенисисти, но когато има ясно изразен фаворит, ставките за негова победа в първия сет са около два пъти по-високи, отколкото за спечелването на мача. Изключение от правилото са играчите със страхотен първи сервис, които успяват да избутат сета до тайбрек дори и срещу по-силни противници. Макар че те често се поддават на напрежението в тайбрека, залозите против тези играчи са излишен риск, който умните залагащи не предприемат.

Струва ли си да се залага на точки?

За разлика от футбола и другите спортове, в които отборите могат да си позволяват да вземат някаква преднина и да спечелят мача без да правят нищо до края му, в тениса действието е на висока скорост и никога не спира. Тези, които гледат игрите на живо, обичат да използват залозите на точки, за да направят гледането още по-вълнуващо.
Залозите за победител в следващата точка могат да изглеждат като пълна лотария, но има начини да максимизирате шансовете си. Нека да започнем с това, че винаги е по-безопасно да се залага за играчите, които са на сервис, но и това е солидно отразено в коефициентите, които винаги са наклонени на страната на сервиращия тенисист.

Това обаче не е точно така в женския тенис, където сервисът не е чак толкова голяма предимство и залозите за спечелване на точка от страна на посрещащата тенисистка могат да бъдат експлоатирани печелившо.

Залагащите, които направят достатъчно задълбочена проверка в статистиката, ще могат да идентифицират онези играчи, които могат да се похвалят с неразгадаем сервис, и онези, които се представят много силно на посрещане. В статистическите сайтове можете дори да откриете подобни данни, които показват процентът на спечелените сервис-геймове от и срещу левичари и десничари. Колкото повече информация съберете, толкова са по-добри шансовете ви да направите интелигентно решение, но имайте предвид, че колкото и усилия да положите, залозите на точки са рискова стратегия.

Тенис хендикап залози

Статистиката сочи, че най-често срещаните резултати в тениса са 6-4 6-4 и 6-4 6-3, в зависимост от това кой е подавал първи в мача.
В същото време, най-популярните хендикап линии са -4,5 и -5-5 гейма.

Добра стойност може да се извлече от ситуации, когато гледате на живо мача и видите, че фаворитът избира да не сервира първи в мача, ако спечели жребия. В тези моменти, хендикап линията -4,5 гейма означава, че играчът е нужно да направи само по един пробив на гейм, за да излезе залогът.

Адреналинът на залозите на живо

Винаги е по-добре да гледате мачовете в реално време и да правите залози въз основа на това, което виждат очите ви, вместо да се доверявате на сухите статистики за отминали двубои.

Много играчи имат стратегия да залагат в полза на играчите, които са загубили първия гейм с тайбрек. Изоставането с един гейм означава, че коефициентът за този играч ще се вдигне значително, но пък това, че е загубен с тайбрек говори, че този тенисист е напълно равностоен на противника си и има всички шансове да сътвори обрат.

Можете да очаквате да губите около 70% от тези си залози, но това не е задължително да бъде проблем, тъй като букмейкърите често предлагат коефициенти, които надминават 5.00 и стигат до доста по-сериозни величини. Всеки професионален играч знае, че няма значение дали ще спечелиш следващия залог – единственото важно нещо е да бъдеш в зелената зона в дългосрочен план.

Залози на точен резултат

Докато във футбола отборите често не са особено заинтересовани да печелят с голяма разлика, тенисистите винаги се опитват да приключат мачовете си колкото се може по-бързо и лесно. Много играчи прилагат стратегията да залагат за чиста победа на нула за по-добрия играч, като за това получават доста по-добър коефициент, отколкото просто за негова победа. Добре е да прилагате тази стратегия на големите турнири, където играчите имат по-голяма мотивация да спечелят.

Залозите са за 2:0 (или 3:0 в турнирите от Големия шлем). Първата стъпка е да изберете силен фаворит, чиито коефициент е около 1.20-1.50. Добре е да изключите от системата играчите, които се представят зле на този тип настилка на кортовете, на който ще се изиграе мача. След това е добре да погледнете предишните резултати на вашия играч и да видите дали той има навика да печели лесно мачовете си срещу по-слаби опоненти или обратното – често по-слабите му взимат сетове. Когато коефициентът за победа в мача на един играч е около 1.20-1.50, коефициентът за победа с 2:0 обикновено е чувствително по-голям – при 1.20, той скача най-малко на 1.60 за 2:0; при 1.40-1.50, често ще го видите да се вдига над 2.00. При залози за победа с 3:0, скокът в коефициентите е още по-голям.

Най-добрите сайтове за залози на тенис

Един от най-добрите сайтове за залози на тенис е Sportingbet заради страхотните промоции, които можете да намерите в този букмейкър. За всеки свой акумулаторен залог на тенис двубои в него, вие ще получите бонус върху евентуалната печалба до 35%.
Betfair не е точно букмейкър, а борса за залози, и е перфектно място за развиване на хеджинг стратегии. Betfair се отличава с най-високите коефициенти в света на спортните залози, а опцията за Lay залози ви дава шанса да влезете в кожата на букмейкър и да приемате залози от другите членове на борсата.
Bet365 пък се хвали като букито с топ коефициентите в света на букмейкърите. В Bet365 тенис залози можете да гледате хиляди тенис срещи всеки месец напълно безплатно, да спечелите бонус bet365 при регистрация, както и различни bet365 бонуси за 2024. Това е най-доброто място за поставяне на залози за сетове и хендикап залози на тенис. Не забравяйте, че през мобилното приложение на bet365 също можете да правите залози.