Как да преодоляваме сериите от неуспешни залози в спортните залози?

Как да преодоляваме сериите от неуспешни залози в спортните залози?
Оценете тази статия

1. Разберете, че губещите серии се случват

Всеки, който залага на спортни събития с някаква степен на регулярност, е попадал поне веднъж в бездната на лошите серии. Без съмнение е много приятно да влезеш в поредица от печеливши залози, но реалността е, че дори и най-успешните залагащи, тези, които са показали умение да излизат на печалба в дългосрочен план през годините, са имали губещи серии на някакъв етап от кариерата си.
 
Ако загубите обаче ви струват цялата банка, значи има нещо фундаментално погрешно във вашата стратегия за управление на парите в спортните залози (тоест, колко пари залагате на един отделен залог) и/или вашите критерии за подбиране на нещата, на които залагате. От друга страна, ако една губеща серия не ви коства всичките пари в сметката, тя може и да не е толкова лошо нещо. Всяка губеща серия е добра възможност да направите преглед както на стратегията си за управление на банката, така и на процеса по избирането на селекциите във вашите фишове. Ако откриете, че нямате проблем с тези две неща и прецените, че лошата серия е продукт единствено на вариацията в спортните залагания, можете спокойно да продължите да залагате и да си проправите път през лошия момент, връщайки се на вълната на победите. Но ако откриете проблем и непостоянност в тях и в действителност нямате каквато и да е бетинг теория, на която да се осланя стратегията ви, сега е моментът да направите необходимите промени, преди да сте фалирали. В нашия сайт ще откриете много статии, които ще ви помогнат да подобрите теоретичната си подготовка за спортните залагания, така че да знаете какъв е правилният начин, по който трябва да вършите нещата.

2. Дайте си почивка

Сравнете дейността на професионалния играч в букмейкърските къщи с тази на един професионален спортист. Тази аналогия важи с пълна сила, когато става въпрос за справяне с губеща серия. Както казахме, дори и най-добрите професионални залагащи минават през поредици от губещи залози, но именно начина, по който се справят с тях, ги отличава от аматьорите.
 
 
Представете си, че сте футболен мениджър, който току-що е видял как отборът му губи в продълженията в завързан финал за купата. Последното нещо, което бихте искали да направите, е да изчакате няколко минути след последния съдийски сигнал и след това веднага да започнете нов напрегнат мач. Отборът се нуждае от почивка, а вие се нуждаете от време, за да преосмислите тактиките си, да оцените пораженията и да изберете играчите, които ще са способни да победят в следващия мач. Точно същите принципи трябва да се прилагат, когато ви се налага да се справяте с губещи серии в залаганията. Ако усещате, че губещата серия ви е повлияла емоционално и ще ви накара да вземете неправилни решения, просто си дайте малко време за почивка. Отделете си няколко дни, в които да направите разбор защо сте взели тези грешни решения. Няма играч на света, който да е успял да печели от залози като е поставял зле проучени залози или не е спазвал правилен план за управление на парите. Няма нищо лошо в това да си дадете няколко дни за почивка. Освежете се и се върнете тогава, когато се чувствате готови.

3. Анализирайте историята на своите залози

Ако попаднете в наистина дълга губеща серия, в резултат на която банката ви спадне до неприемливи нива, значи трябва да има нещо фундаментално погрешно. Нещото, което със сигурност не трябва да правите, е да опитвате да „избивате“ загубите си. По-скоро трябва да прегледате историята си в букмейкъра (sportingbet и повечето останали букмейкъри пазят историята на вашите залози за месеци и дори години назад) и, ако се вгледате достатъчно внимателно, ще видите къде сте сбъркали.
 
 
Добър метод за използване по време на прегледа на предишните залози е да си правите коментар на подхода, използван при поставянето на залог. Придържали ли сте се към своя план за управление на банката? Анализирали ли сте конкретното събитие по начина, по който би трябвало да го направите? Бъдете честни със себе си. Ако не сте се придържали към правилния банкрол мениджмънт (например, поставили сте прекалено голям залог спрямо вашата банка) или към правилния подход за избиране на залозите, вземете си бележка, дори и конкретният залог да се е оказал печеливш. Защо? Защото когато не се придържате към вашия план, вие ще губите пари. Някои от залозите може да са печеливши, но по-голямата част от тях ще ви носят загуби. Няма по-добър начин да си създадете дисциплина на залагане и да преодолеете губещите серии от това да видите „студените“ факти.

4. Не бъдете страхливци

Това може да звучи малко грубо, но оставането с високо вдигната глава ще ви помогне да преминете през неприятните моменти. Както отбелязахме по-рано, губещите серии се случват, дори и когато правите всичко по правилния начин. Така че, независимо дали сте в губеща или печеливша серия, ако правите нещата по правилния начин, продължете да ги правите. Придържайте се към процеса. Придържайте се към плана си. Ако правите залозите си по правилния начин, няма как да не прескочите бездната на неуспеха и да се доберете до другия край с още по-голяма увереност.
 
 
Да, губещите серии са трудни за понасяне, особено при първата по-продължителна такава поредица в бетинг кариерата ви. Ще се чувствате изпълнени от съмнение, ще мислите, че добрите ви резултати до този момент са били плод по-скоро на късмет и че може би няма да бъдете печеливш играч в дългосрочен план. След като обаче веднъж осъзнаете, че лошите серии са част от играта и че те не трябва да променят навиците ви, ще започнете много по-лесно да минавате през тях. Ако няколко поредни загубени залога ви накарат да промените стратегията си, без да сте открили съществени грешки в нея, единственото сигурно нещо е провалът. Така че, когато отрицателната серия дойде, бъдете смели.

5. Преодолейте го

Съберете се и се подгответе за следващия залог. И не забравяйте, че след всяка буря изгрява слънце и след всяка нощ идва ден. Ако правите нещата по правилния начин, продължете да ги правите. Ако откриете пробойни в стратегията си, запълнете ги и се върнете с нови сили в играта.