Система за залагане на живо

Система за залагане на живо
Оценете тази статия
Интернет технологиите направиха революция в залозите в много отношения. Днес можете не само да залагате без да ставате от дивана, но и забавлението от залаганията дори не спира, когато започне действието.
 
Историята на спортните залози в България не е никак кратка и се е установила дългата традиция хората да ходят до пункта на Еврофутбол в квартала и да поставят своя залог на предстоящо спортно събитие (в повечето случаи – футболен мач), а след това да се настанят удобно в хола си, да гледат събитието и да се надяват да са познали победителя от него и след това да се върнат до пункта и да вземат печалбата си, ако са имали късмет. В днешни дни, можете да продължите да залагате чак до последния съдийски сигнал или до последните няколко метра на състезание в конните надбягвания. залози можете да правите и чрез мобилните приложения на букитата: bet365 App, efbet mobile app и bwin mobile app.

Как работят залозите на живо?

Залозите на живо са като нормалните спортни залагания с една важна подробност – всичко, особено коефициентите – се променя много бързо. Нека вземем един футболен двубой за пример. С наближаването на началния час на събитието и обявяването на стартовите състави и всичко останало, свързано с мача, коефициентите в повечето случаи се успокояват и до голяма степен отразяват шансовете за различните резултати. Например, нека да кажем, че Манчестър Юнайтед играят у дома срещу Ливърпул. Тази среща започва при следните коефициенти в Bwin:
  • Манчестър Юнайтед – 1.70
  • Ливърпул – 5.00
  • Равен – 4.00

 

Веднага след първия съдийски сигнал, коефициентите започват да се променят много бързо буквално с всяка изминала минута, тъй като букмейкърът работи усилено, за да актуализира коефициентите на базата на това, което се случва на терена. Може би Ливърпул се радват на добра форма в първите няколко минути на двубоя, владеят повече топката и създават повече положения, което може да доведе до лека промяна на коефициентите – ставките за равенство и за победа на „Мърсисайдци“ ще падат малко, докато тези за Юнайтед ще се покачат. След това, ако Ливърпул материализират превъзходството си и вкарат гол, коефициентите вече ще претърпят драстична промяна. Изведнъж ставката за „Червените дяволи“ ще скочи някъде около 2.50, а тази за Ливърпул ще падне до около 2.20. Тези полюлявания нагоре и надолу ще продължат през целия мач и ще са отражение на две неща: Какво се случва на терена и на какво залагат играчите.
 
Добрата новина за вас е, че в залозите на живо ще можете да залагате не само за победителя от мача, ами и също така за следващ гол, следващ корнер, точен резултат и един тон други пазари.
 
Залозите на живо представляват страхотна възможност да направите пари от вашите залози. В края на краищата, когато мачът започне, оставате единствено вие срещу експертите на букмейкъра и, ако успеете да покажете повече знания от тях, ще можете да победите букито и да реализирате печалба.

Система за залози на живо

Много хора ще се опитват да ви продадат „сигурни“ системи, за да ви помогнат в залозите. Бъдете уверени, че почти всички от тях са пълни глупости и няма как да донесат печалби в дългосрочен план, но все пак има и такива, които могат да бъдат доходоносни, ако се използват разумно.
 
Една интересна система е „Заложи „Срещу“ равенството„, която е предназначена за използване предимно в борси за залози като Betfair, при които можете да направите залог и против събитието (lay), както и за (back) него. Повече за това как работи Betfair можете да разберете от нашео ревю на Betfair и „Как да печелим от залози в Betfair„.
 
Ето как работи тази система:
 
Избирате си футболен мач, който започва скоро, и правите залог „Срещу“ равенството (тоест, така вие залагате мачът да НЕ завърши наравно). В повечето футболни мачове ще видите равенството да се оценява на между 3.00 и 4.00. Тези ориентировъчни ставки са за мачове между сравнително равностойни отбори. След това, когато бъде отбелязан първия гол, коефициентите за X ще се вдигнат и ще можете да заложите „За“ него. Ако използвате арбитражен калкулатор, той ще ви каже точната сума, която трябва да заложите, за да сте си гарантирали 100% печалба, без значение какво ще се случи в оставащата част от двубоя.

 
 
Все пак не бързайте да търсите представителството на Ферари все още, защото има някои неща, които може да се объркат. Например, ако играта остане без нито един гол за целия мач, ще загубите целия си залог. Това обаче се случва сравнително рядко – по-малко от 10% от всички мачове завършват без нито едно попадение – и печалбата от другите мачове ще бъде достатъчно голяма, за да избиете загубите от безголовите равенства. А вашата задача е да подбирате мачовете си така, че процентът на нулевите ремита да бъде колкото се може по-малък. Друго нещо, което не е чак толкова очевидно, е че ако двубоят е небалансиран и гол вкара аутсайдерът, коефициентът за равенство всъщност ще стане по-малък и ще бъдете прецакани! Затова е важно да прилагате стратегията само когато един срещу друг се изправят отбори, чиито шансове се оценяват от букмейкърите като равни или близки.
 
Не забравяйте обаче, че не е никак лесно да „изиграеш“ букмейкърите в собствената им игра. Всичко се опира до опита, до доброто боравене с числата и с надхитрянето на букитата. Когато придобиете достатъчно опит и ниво на експертиза, няма да е нужно да използвате никаква система и ще успявате да побеждавате сайтовете за залози със знанията си – когато видите коефициентите ще знаете дали не са прекалено високи за някой залог спрямо ситуацията, към която са приложени. Можем да ви посъветваме да отделите време просто да гледате пазарите в залозите на живо. Така бързо ще развиете усещане как и при какви ситуации се променят те.
 

Защо да използваме залозите на живо?

Залозите на живо позволяват на играчите да разполагат с повече информация преди поставянето на залог, отколкото биха имали преди да бъде даден старта на събитието.
 
Например, можете да подкрепяте отбор, за който мислите, че има добри шансове да спечели, но все пак не сте до там сигурни. Защо просто да не изчакате първите 20 минути и да видите как се развива двубоя? Как играе вашият отбор? Каква тактика използва? Пуснал ли е треньорът най-добрите си футболисти? Прави ли противниковият отбор това, което сте очаквали? Дали реферът не изглежда да има пристрастия към едната страна? На всички тези въпроси може да си отговорите, ако гледате мача.