Стратегия за гол в последните минути на мача

Стратегия за гол в последните минути на мача
Оценете тази статия

Ако сте залагали на футболни мачове на живо от достатъчно дълго време, вероятно вече знаете, че обикновено късните голове правят разликата между малката печалба и огромната печалба. Хубавото на късните голове във футбола е, че те се случват доста често – всъщност статистиката показва има доста повече голове в последните 15 минути, отколкото в първите 15 минути на двубоите. При мачовете на някои отбори дори головете в последната шестина (76′-90′) на срещата са над три пъти повече от головете в първата шестина (1′-15′). Поради добрите коефициенти, които се предлагат, залозите за падане на следващ гол (или просто залог „Срещу“ текущия точен резултат в пазарите на Betfair) в късните етапи на даден мач могат да бъдат доста ползотворно начинание, въпреки че това не означава, че просто можете да залагате на сляпо да очаквате да правите пари.

Наблюдавайте за симптоми на късен гол

Това може да звучи като посочване на очевидното, но ако ще залагате за падане на късен гол, изчакайте докато видите налице всички признаци, че такъв може да падне. Обикновено трябва да гледате за ситуации, в които резултатът е равен и поне единият отбор си мисли, че може да спечели, или за ситуации, в които единият отбор изостава и натиска здраво, за да се добере до едната точка. Така например, ако видите Манчестър Юнайтед да се движат при равен резултат у дома срещу тим като Борнемут, тогава можете да заложите смело за късен гол. Мнозина от вас може би си спомнят за последния сезон на Алекс Фъргюсън начело на „Червените дяволи“, когато една голяма част от точките си Манчестър спечелиха буквално в последните минути и секунди на срещите си.

От обратната страна на монетата, ако Барселона водят с 5:0 в заключителните 10 минути на мача срещу слабак в първенството, не е много логично да залагате за нови попадения в срещата, тъй като ще търсите голове, които никому не са нужни. Ако виждате, че и двата отбора не са задоволени от текущия резултат и постоянно си разменят опасни атаки, това е страхотен знак, че може да се очаква някой да вкара топката в нечия мрежа до последния съдийски сигнал.

Заложете против отбора, който защитава преднината си

Ако искате да извлечете печалба от късните голове, тогава трябва да помислите за това кой отбор е по-вероятно да вкара следващия гол. Ако и двата отбора се борят усилено за него, можете просто да заложите за нов гол в мача, но ако само единият от двата се опитва да го постигне, има и други възможности за залог, които ви предлагат букмейкърите.

 

Например, ако един отбор води в резултата с 1:0 при оставащи 10 минути до края на мача и видите, че печелещият към момента тим просто се защитава и не преследва повече голове, тогава можете да спечелите пари като направите залог за нов гол в мача, който обаче да бъде отбелезян от изоставащия отбор. Например, в пазарите на Bеtfair (в зависимост от коефициентите на мача) можете постоянно да видите коефициенти за победа на водещия отбор при 1.30 в 80′ минута на мача, докато коефициентът за точния резултат, който е в момента, да е 1.80-2.00. Ако поставите „Срещу“ залог за текущия точен резултат, можете да изкарате много повече пари, ако заложите „Срещу“ победата на водещия отбор.

Ако виждате, че водещият в резултата тим няма амбиция да вкара повече голове, по-добре да потърсите гол само на другия отбор, отколкото да заложите за падането на гол в мача, без значение кой го отбелязва.

Бъдете агресивни и не спирайте да залагате

Ако гледате мача на живо в заключителните му етапи и можете да „помиришете“ късния гол, значи трябва да започнете да залагате по-агресивно и да добавяте още пари към този пазар. Красотата на това е, че с напредването на времето коефициентите стават все по-добри и по-добри. Ако виждате, че напрежението се увеличава, не се ограничавайте само с един залог.

 

Например, гледате мач, в който домакина трябва да догони преднина от един гол на госта и натиска здраво, за да изравни. Коефициентът за Над 1,5 гола в мача в този момент е 2.00 в Efbet. До 85-тата минута домакинът все още не е вкарал гол, но въпреки това натиска пред противниковата врата се е увеличил още повече и е имало няколко пропуска на косъм от попадението. Вместо да седите и просто да стискате палци, можете да поставите още един залог за Над 1,5 гола, като вече коефициентът ще е поне 3.00.

 

До началото на добавеното време, ставката за нов гол ще е станала най-малко 5.00.

 

Това очевидно е един доста агресивен подход, но не забравяйте колко много късни голове пристигат в добавеното време, така че той е чудесен начин да увеличите печалбите си.

Вижте колко е добавеното време

Когато мачът навлезе в 90-тата си минута, не бързайте да поставяте нов залог, а преди това първо изчакайте да видите колко минути ще е минималното добавено време, което ще даде съдията. Практиката показва, че ако добавеното време е 4 минути, вероятността да падне гол в него е много по-голяма, отколкото ако добавеното време е 3 минути. Виждате как само една минута оказва голяма разлика, а понякога съдиите дават по 5 или 6 минути продължение, в зависимост какво се е случвало на терена през второто полувреме. Дори самото обявяване на продължителността на продължението може да даде нов психологически тласък на атакуващия отбор и да смути защитата на противника.

 

Повече стратегии за залозите на живо можете да прочетете в „Стратегия за залози на живо“. Вижте още как да спечелите bet365 bonus код и кои са текущите бонуси bet365 за 2024.