Стратегия за залози на живо, докато гледате мача

Стратегия за залози на живо, докато гледате мача
Оценете тази статия

За радост, останаха в миналото дните, когато играчите пропускаха изгодни възможности, просто защото не успяваха да поставят залога си преди началото на мача. Сега е възможно да заложите по всяко време от старта на двубоя чак до последните минути преди последния съдийски сигнал, тъй като повечето букмейкъри предлагат залози на живо на своите клиенти. Този тип залагания е много харесван от пристрастените към адреналина и от тези, които искат да направят залагането не само печелившо, но и вълнуващо.

 

От другата страна на барикадата са по-грамотните играчи, които се интересуват по-малко от забавлението и приемат залозите по-сериозно, затова прибягват до стратегии за залози на живо. Има изобилие от тях онлайн и те могат да бъдат повече или по-малко успешни, в зависимост от това колко добре биват прилагани. Истината е, че никой стратегия за залози на живо няма да работи през цялото време при липсата на правилно управление на банката и задълбочено проучване.

Няма такова нещо като перфектната стратегия за залози на живо

В течение на годините имаше много играчи, които вярваха, че могат просто да победят „къщата“ като разчитат на доказана система. Единственото, което те направиха, бе да съсипят банката си, така че дори и на най-примамливите стратегии за лайв залози трябва да се гледа със здравословна доза недоверие. И все пак, докато никой не може да каже със сигурност коя тактика би работила успешно за конкретния играч в дългосрочен план, има стратегии, които полагат добри основи на успеха, както и неща, които са обречени на неуспех.

Залози на живо за играчи, които не са склонни да поемат много рискове

Противно на общоприетото мнение, най-важният приоритет за повечето играчи не е да максимизират печалбите си, а да сведат до минимум потенциалните загуби. Когато успееш да сведеш до минимум потенциалните загуби, можеш да започнеш да мислиш и за потенциалните печалби. Една умна стратегия за лайв залози може да ви помогне да минимизирате загубите си, тъй като букмейкърите добавят специални пазари, след като мачът започне. Лайв бетинг арбитражът е блестящ пример за това как играчите могат значително да намалят рисковете от загуба и дори да превърнат залога си в безрисков залог със сигурна печалба.

Това не е точно стратегия за залог на живо, а по-скоро комбинация от залог, който е поставен преди първия съдийски сигнал, и един или повече от един залози, които се поставят по време на изиграването на двубоя. Разбира се, ще ви трябва благоприятен развой на събитията, за да направите бляна за сигурна печалба реалност. Или по-точно казано – ще ви трябват достатъчно високи коефициенти в лайв залозите, които да покрият изцяло риска и така да спечелите със сигурност без да се интересувате как ще завърши мача. Сценарият в най-добрия случай е да поставите два противоположни залога (единият преди и единият след мача), коефициентите за които да са над 2.00. Когато това се случи, независимо от изхода му, със сигурност ще излезете от пазара с печалба.

 

Пример за такъв залог е да заложите за Над 2,5 гола преди началото на срещата, очаквайки да падне ранен гол. Ако такъв наистина бъде отбелязан в началото на мача, коефициентът за Под 2,5 гола ще се вдигне значително и ще можете да покриете първоначалния си залог.

 

И обратното – друга популярна стратегия, която е използвана от много играчи, е да направят залог за Под 2,5 гола преди мача при коефициент над 2.00 и след това по време на двубоя да направят залог за Над 2,5 гола в първия момент, в който коефициентът за този залог стане по-голям от 2.00.

Корнери и картони

Много по-различен вид залози на живо е този за броя на картоните или корнерите. Само шепа букмейкъри предлагат залози за картони в пазарите си на живо, но добрата новина е, че букмейкърските къщи, които виждате в нашия сайт, са сред тези букмейкъри. Правилата в различните къщи се различават, но в повечето случаи червеният картон е равен на две точки, докато жълтият картон означава една точка и залогът се прави за комбинирания сбор от точките на червените и жълтите картони.

 

Добра стратегия за залозите на картони е да гледате мачове на живо лайв стрийминг и да се опитвате да видите дали напрежението и страстите са на път да преминат предела. Общо правило е да се стремите да залагате за по-голям брой картони предимно в мачове от голямо значение, в които един срещу друг се изправят стари врагове. В такива мачове е много по-вероятно играчите на двата отбора да се подадат на на напрежението и да дадат воля на гнева си, отколкото в мачове, в които играчите се прегръщат и целуват на излизане на терена и нямат за какво да играят.

Подобен тип пазар е този за Под и Над броя на корнерите – може би най-вълнуващият вид залози в лайв бетинга. Почти всяка игра може да се превърне в едно спиращо дъха събитие, тъй като корнерите могат да се случват по всяко време и на залагащите се придава едно чувство за непрестанно действие. Обикновено букмейкърите дават равни коефициенти за линиите 9,5 или 10,5 корнера при повечето мачове. Залозите за корнери са по-специален тип залог, тъй като силата на участващите отбори е от по-малко значение.

 

Залозите за броя на корнерите преди началото на мача са повече или по-малко лотария, а при стандартни коефициенти от 1.90-1.90 те са също така и много неизгодни. Не точно така стоят нещата, когато поставяте тези залози на живо. Задължителен съвет е да отделите специално внимание на това, което се случва на терена. Един от добрите съвети е да поставите залог веднага след първия гол, ако приемем, че той падне в първото полувреме на срещата.

 

Това обикновено действа действа като катализатор за отбора, който е допуснал гола, тъй като той вече е длъжен да започне да прави повече атаки, докато водещият в резултата отбор в повечето случаи е по-склонен да остане в собствената си половина в опит да защити малката си преднина. Букмейкърите променят коефициентите си бързо, но тези за броя на корнерите са последните, които ще бъдат засегнати от отбелязания гол. Това означава, че за кратък период от време можете да имате малко предимство.

Обрат за фаворита

Често сте виждали и ще виждате много по-добрият отбор в срещата да допусне някакъв случаен гол в първата третина на мача и след това без особени проблеми да успее да направи пълен обрат и да вземе трите точки. Когато фаворитът допусне гол, коефициентите за него стават много атрактивни и често се получават страхотни ситуации за залог. Разбира се, би ви помогнало много ако гледате мача в реално време, за да сте сигурни, че губещият отбор е способен да вземе победата. Защото понякога наистина единият отбор играе много по-силно, но получава случаен гол, но в други случаи фаворитът просто не се представя на необходимото ниво и напълно заслужено изостава в резултата. Всяка седмица обаче имаме десетки примери за първия случай, при който могат да се направят добри печалби. При тази стратегия сме познавали победители при 10.00-15.00 коефициент, което е равнозначно на 100-150 лв. печалба при залог от 10 лв.!

Важно е все пак да разберете, че ако единият отбор се представя по-добре в една част от мача, това не означава задължително, че ще продължи да се представя по-добре и в останалата част от двубоя. Интензитета на играта не е константа. Общоприето правило е, че силите на терена е по-вероятно да бъдат изменени в игри като:

  • Битки за изпадане/влизане
  • Дерби мачове
  • Турнирни мачове

При тези мачове е напълно възможен сценарий да видим два коренно променени отбора през второто полувреме.

Повече съвети за залозите на футболни двубои можете да научите от Как да печелим от залози на мачове“ и как да спечелите бонус bet365 спорт.