Как да Печелим от Betfair Борсата за спортни залози - Стратегии за игри

 
Не би било преувеличено, ако кажем, че появата на интернет залаганията промени из основи хазартната индустрия.
 
Достатъчно възрастните от вас си спомнят уникалната атмосфера в кварталните букмейкърски пунктове: дима, шума и изненадващото ниво на оптимизъм на фона на безкрайните загуби.
 
Проблемът беше тогава прекалено голямото и несправедливо предимство, което имаше букмейкъра срещу вас.
 
Дори и най-фино настроените системи за залагания и най-детайлните анализи падаха жертва на неблагоприятните шансове, които се предлагаха от букмейкъра.
 
Тогава се случи нещо прекрасно и историческо - това нещо се нарича борса за залагания.
 
През 2000 г., двама предприемачи на име Андрю Блек и Ед Рей стартираха уебсайт, наречен Betfair.
 
Този сайт подражаваше на фондовия борси, но с една малка разлика: стоките за продажба не бяха акции или горива. Те бяха коефициенти за спортни залози - същите коефициенти, които дотогава бяха продавани на завишени цени.
 
Изведнъж вече обикновеният клиент можеше да избира дали да изпълнява ролята на букмейкър или на играч и да се възползва от страхотните Предимства на Betfair.
 
Това означаваше, че коефициентите могат да се купуват и продават, тоест да се залага "За" и "Срещу". Цените, точно както на световните фондови борси, бяха в постоянно движение. Въпреки това (или по-правилно – точно заради това), коефициентите отразяваха реалната си пазарна стойност.
 
Но как да търгувате в Betfair?

Основи на търгуването в Betfair

И така, как работи Betfair?
 
Най-простото обяснение е, че сайтът работи точно като фондовите бонси. И това не е само аналогия - Betfair е наистина борса за залози и принципите на фондовите борси важат с пълна сила и за Betfair.

 

 

Тъй като вероятно голяма част от вас не са толкова добре запознати с начина на функциониране на борсите за залози, нека да се разходим из реалната търговия в Betfair.

Основи на "За" и "Срещу" залозите

Точно както при традиционните букмейкъри, можем да използваме Betfair, за да поставяме залози за изхода на, да кажем, футболен мач. Но разликата е, че в този сайт за спортни залози можем да направим както обикновения "За" залог, така и "Срещу" залог (залог ПРОТИВ дадения изход).
 
Така, например, можем да заложим "Срещу" точен резултат 0:2 в мач между Манчестър Сити и Суонзи. В този случай, ние ще спечелим пари при всеки краен резултат, който е различен от 2:0 за Суонзи.

Стратегии за игра в Betfair

От този иновативен и различен начин за поставяне на залози могат да бъдат изкарани хубави пари. Търгуването с футболни коефициенти може да бъде по-печелившо, защото коефициентите са много по-логични, отколкото са, например, цената на акциите на компаниите. Тоест, с достатъчно футболни познания, можете да направите по-точни прогнози за развитието на срещите и пазарите.
 
От платформата можете да направите приличен ежедневен доход, използвайки доказани методи на трейдване и със залози "За" и "Против".
 
Сега ще ви представим някои от най-известните стратегии, които са подходящи за начинаещи играчи, но също така са използвани и от много от професионалните трейдъри в днешно време.
 

"Срещу" и "За" на тенис

Стратегията с два залога на тенис двубой е достатъчно елементарна, за да бъде схваната и от пълните новаци в борсите за залози. Всички ние знаем, че понякога фаворизираните тенисисти не започват мачовете си на 100% мотивирани и правят грешки от самото начало. В такива мачове можем да поставяте залог "Срещу" фаворизирания играч (залогът е играчът да загуби, а не да спечели!) на около 1.30 коефициент. Ако търсите 100 лв. печалба, вашата "отговорност" или "liability" (сумата, която на практика вие залагате и евентуално ще загубите, ако "Срещу" залога не излезне) ще бъде 30 лв.

 

 
Ако мачът започне добре за нас и лошо за фаворита, можем да очакваме коефициентът за него да се вдигне до около 1.50. В този момент правим залог "За" при 1.50 коефициент със 100 лв. и затваряме трейдването с гарантирана печалба. Възможностите за затваряне на търгуването са две - да го затворите със сигурна печалба от 10 лв., независимо кой от двамата играчи в крайна сметка победи, а втората възможност е 20 лв. (разликата между 1.30 и 1.50 е 20 лв. при залог от 100 лв.) да бъде сложена само за фаворита и така, ако по-слабият играч спечели, просто ще избиете парите си без никаква печалба или загуба, а ако фаворитът спечели, вие ще увеличите сметката си в Betfair с 20 лв. Това е проста стратегия, в която се рискуват малко пари, но трябва да имате достатъчно добра обосновка защо мислите, че фаворитът ще започне нестабилно мача. Хубавото е, че някои играчи просто имат склонност към това.
 

"Срещу" на точен резултат във футболни двубои

Още един прост метод за търговия с изключителна малък шанс да загуба. Тук първо трябва да изберем някой точен резултат, който си мислим, че просто няма как да се случи, и залагаме "Срещу" него. Например, избирате си точен резултат победа с 2:0 на Суонзи в гостуването им на Манчестър Сити. "Срещу" коефициентът е 39.00 и, ако искате да направите печалба от 10 лв., вашата отговорност ще бъде 380 лв. Поставяте "Срещу" залога преди началото на мача и след това чакате първите 15 минути от изиграването на мача. Ако Манчестър Сити са успяли да вкарат гол в този период, вие взимате 100% от вашите 10 лв., защото вече няма как да излезне точния резултат 2:0 за гостите. А ако резултатът е още 0:0, можете да направите "За" залог при по-добър коефициент за него (с такава сума, че да излезете на печалба във всеки случай) и така да приключите с печалба още в 15-тата минута на мача, без да ви интересува как ще приключи той.
 

 
Проста стратегия за трейдване на футболни двубои, за която обаче трябва да имате добри футболни познания, за да можете правилно да определите кой точен резултат е малко вероятен да се случи. Ако имате достатъчно голям банкрол, дисциплина и търпение, можете да си докарвате хубав месечен доход.
 

Стъпка по стъпка как да се регистрирате в BetFair

"Срещу" комбинации

С първите две трейдинг стратегии сигурно сте разбрали каква е основната цел на повечето от тях - да излезем от пазара колкото се може по-бързо с печалба. Стратегиите с комбинации от "Срещу" залози са също така много интересни и голяма част от хората казват, че това е най-добрият и най-сигурен начин да се правят пари от Betfair. Ние също не бихме се противопоставили на това мнение. Например, избирате си два мача с очевидна разлика в класите между двата отбора и виждате какви са коефициентите за по-слабите отбори - например, 8.00 Х 7.00 = 56.00 коефициент. След това ще видите, че ако искате да заложите "Срещу" победите на двата по-слаби отбора, вашата отговорност ще бъде 550 лв. при търсена печалба от 10 лв. С тази стратегия е много трудно да се загуби, защото загубата би настъпила само ако и двата двубоя приключат с победи за по-слабите отбори, което се случва много, много рядко. При всички останали случаи, ще си тръгнете с печалба от 10 лв. Много добър подход, стига да имате голяма банка.
 
Това са едни от най-добрите стратегии за игра в Betfair според нашия екип. Разбира се, има и много други стратегии и алгоритми на игра, които също могат да ви харесат и да ви донесат пари. Вероятно интересна ще ви бъде и популярната Стратегия Срещу равенството, за която сме отделили отделна статия. Ако възможностите на Betfair са ви впечатлили, можете да научите повече за този хазартен сайт от нашето ревю за betfair регистрация и да започнете за залагате в него!
 

 Вземи 100 евро Бонус от Betfair >>Виж Още

4.6/5 (5  votes )

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

Вземете €100 Бонус Вземи сега