Топ 10 най-често срещани грешки в спортните залози

Топ 10 най-често срещани грешки в спортните залози
Оценете тази статия
 Залозите на спорт могат да бъдат едни от най-печелившите и най-забавните дейности в свободното ви време, но трябва да запомните две неща: трябва да вложите поне малко усилия и трябва да се опитате да избягвате най-често срещаните грешки в спортните залози. Всъщност, всеки играч прави грешки. Само че умните играчи се учат от грешките си, а мъдрите – от грешките на другите, както се казваше в онази поговорка.
 
Ето кои са десетте най-често срещани грешки в залозите:

1. Залози без предварителна подготовка

Очевидно е, че не трябва да залагате на нещо, от което си нямате и на представа за какво иде реч. На първо място, трябва да избягвате залозите на спортове, от които не разбирате. След това, крайъгълният камък за успеха в спортните залози е проучването. Старите играчи казват, че никога проучването не е може да бъде твърде много – винаги има още каква ценна информация да се научи.
 
Мързеливостта е един от най-често срещаните проблеми на играчите. Ако не проучите внимателно залозите си или просто направите залог заради идеята да се направи залог, много по-вероятно е да изгубите пари, отколкото да спечелите.
 
Професионалните залагащи прекарват целия си ден в ровене из статистически и новинарски сайтове. Разбираемо е, ако не сте професионалисти, да не можете да отделите цялото си време на залозите, но букмейкърите вече толкова са ви улеснили, че е грехота да не вложите поне малко усилие. Bet365, например, има собствен раздел и за статистики, и за новини. Прочетете повече в „Как да използваме статистиките на Bet365“ и „Как секцията „Новини“ в Bet365 може да направи сайта по-полезен?„.

2. Липса на търпение

Трудно ще бъде да забогатеете от спортни залози за няколко дни. Да, можете да извадите късмет и да познаете някой акумулаторен залог с голям коефициент, но в общия случай ще ви отнеме доста време преди да увеличите чувствително банката си.
 
Много е вероятно голяма част от вашите залози да бъдат неуспешни. Серии от неуспешни залози се случват дори и на най-добрите професионалисти в залозите.
 
Голям процент от новаците не спазват правилна политика за управление на банката и залагат всичките си пари на няколко мача. Ако искате да избегнете риска от бърз фалит, трябва да сте готови да посрещнете дълга серия от неуспешни залози, а за да стане това трябва да не залагате голяма част от банката си на един залог.

3. Разчитане на емоциите

 
Много играчи в букмейкърските къщи залагат твърде много на сърцето си и не толкова на главата си. Често сърцето казва „Имам предчувствие за…“, но в действителност няма никакво основание за тази нагласа. Залозите ви трябва да бъдат селектирани на базата на редица фактори, за които сме говорили безброй пъти в този сайт.
 
Една от разликите между професионалистите и аматьорите в залозите е, че професионалистите могат да контролират емоциите си. Емоциите са лош съветник и развалят бетинг дисциплината. Оставете ги настрана, когато отворите букмейкърския сайт.

4. Вярване на съмнителни източници

Всеки играч се надява да получи източник на вътрешна информация, който да му помогне да победи букмейкърите.
 
Много хора, особено в социалните мрежи, твърдят, че имат достъп до уговорени мачове или до вътрешна информация от отборите. Те ви убеждават тези неща поради две причини – или защото така се чувстват по-важни, или защото искат да изкопчат пари от вас. Никога не си давайте парите на подобни съмнителни източници, особено на такива, които ви предлагат уговорени мачове. Ако някой знае за уговорен мач, няма да ви го дава за 20-30 лв.

5. Залози за любимия отбор

 
Никога не залагайте за любимия си отбор! Това е стара максима в залозите и е пряко свързана с третата точка за емоциите – няма как да направите обективен анализ на мач на любимия си отбор. При вашите залози трябва да бъдете непредубедени и да разчитате на новините и статистиката. Ако обичате достатъчно любимия си отбор, неговите мачове ще ви бъдат достатъчно интересни и без да сте поставили залог. Междувременно, можете да разгледате другите мачове и да намерите такъв, който може да ви донесе печалба.

6. Прекалено много залози

Сайтовете за залози предлагат много пазари и възможности за залози и лесно човек да се подведе и да започне да поставя безброй залози. Много по-добрият подход обаче е да сте по-селективни при избора на мачове и да залагате само на тези, при които сте открили добри причини и достатъчно стойност за залога.

7. Пропускане на проверката за контузени и наказани преди всяка игра

 
Липсващите играчи могат да променят вероятността за изхода от игра от който и да е спорт по-бързо от всичко останало. Много играчи виждат добър коефициент за един отбор и не се замислят, че може би коефициентът е толкова добър, защото най-добрите играчи в тима няма да могат да играят.
 
Казахме вече за необходимостта от проучване, но много хора смятат, че е достатъчно само да разгледат статистиката. Можете да видите, че само преди месец Отбор А е победил лесно Отбор Б, но дали същите играчи оттогава ще играят и в предстоящата среща?

8. Даване на приоритет на класирането пред моментната форма

Що се отнася до статистиката, често срещана грешка сред играчите е да погледнат класирането и, когато видят, че единият отбор е по-напред в класирането от другия, веднага да го припознаят като фаворита в мача.
 
Сезоните в модерния спорт обаче са дълги, а формата на спортистите и отборите си има своите пикове и спадове.
 
Много по-правилно е да погледнете статистиката от последните 5 или 6 игри и според тях да вземете решенията си.

9. Обвиняване на лошия късмет

 
Не допускайте грешката да обвинявате за неуспехите в залозите си лошия късмет. Проклинането на Фортуна е естествена реакция при неуспех във всяко поприще, но то ви пречи да си дадете сметка дали случайно не е възможно и грешката да е във вас. С малко анализ вероятно ще можете да коригирате грешките си, но това ще стане само ако сте напълно честни със себе си.

10. Избор на грешен букмейкър

Дори и да спазвате всички правила за успешни залози, всичките ви усилия могат да бъдат зачеркнати от избора на неподходящ букмейкър. Много внимателно избирайте къде да поставяте залозите си, защото залагането в букмейкър с ниски коефициенти ви обрича на провал в залозите. В нашия сайт сме подбрали няколко от най-добрите букмейкъри в България и света. Разгледайте техните ревюта и преценете къде ви устройва да играете.