Стратегии за печалба с хендикап залози

Стратегии за печалба с хендикап залози
Оценете тази статия
Залозите с хендикап са един от най-популярните начини за поставяне на залози в днешно време. Две са основните причини за това: 
  • Със залозите с хендикап можете да спечелите много повече като залагате за фаворита, тъй като коефициентът е много по-голям.
  • Със залозите с хендикап можете да подкрепите аутсайдера, ако смятате, че той не е толкова по-слаб от фаворита, но все пак е възможно да загуби с малка разлика.
Крайният резултат при хендикап залозите се коригира като се извади или добави сумата на хендикапа. Резултатът, получен след тази корекция, се използва за уреждането на залозите.
 
 
Хендикапите се използват, за да се направят залозите по-привлекателни като се изравнят шансовете на участващите отбори или играчи в спортното събитие, както и да се предостави възможност на залагащите да направят своите прогнози за резултата по-прецизни. Статистиката показва, че залозите с хендикап се използват най-много в мачовете, в които е налице значителна разлика в съотношението на силите. С помощта на хендикапа се поддържа баланса на шансовете на двата отбора или играча.
 
Нека да разгледаме по-отблизо какво представлява т.нар. европейски хендикап, който е с три възможни изхода, за разлика от азиатския хендикап, при който броят на изходите е сведен до два.
 
Предстои футболната среща между Евертън и Съндърланд. И букмейкърите, и играчите са се обединили около мнението, че Евертън е голям фаворит в този сблъсък и много по-вероятно да спечели. Поради разликата в баланса на силите, букмейкърът Sportingbet е предложил следните коефициенти за изхода от срещата:
  • 1 – 1.40
  • Х – 4.15
  • 2 – 7.75
Очакваната победа на Евертън е оценена на 1.40, но това не е достатъчен стимул за феновете, за да направят залог. Някои от залагащите обаче са убедени, че „Карамелите“ могат да извоюват победа с по-голяма разлика, тоест с най-малко два гола преднина. Водени от тези свои очаквания, залагащите са склонни да поставят залог за победа с два или повече гола разлика при по-голям коефициент. Виждате как възниква необходимостта да бъде даден виртуален аванс в резултата на единия отбор, в случая – на Съндърланд.
 
Ако мачът приключи с 3:1 за домакините, залогът за Евертън ще е печеливш, защото дори и след като добавим виртуалната преднина на Съндърланд от 1 гол, резултатът става 3:2. Също така, залогът за Евертън ще е печеливш и при 3:0 или при който и да е друг резултат, при който домакините са спечелили с два или повече гола разлика.
 
Какво се случва обаче, ако Евертън спечели с точно едно попадение аванс? Когато използваме европейския хендикап, печелившият залог за този пазар ще е равен.

Стратегии за използване на хендикап залозите

Кога да залагаме с отрицателен европейски хендикап?

Прекалено очевидният отговор на този въпрос е когато единият от двата отбора е видимо по-добър от другия. Трябва да гледате не само как са се представяли двата отбора в последните си мачове от първенството, а и също така предишните директни срещи между тях от този и изминалите сезони. Има много случаи на отбори, които чисто и просто намират начин да се провалят срещу определени съперници и редовно отнасят сериозни резултати.
 
Колкото по-силен е единият отбор от другия, толкова по-голям хендикап можете да си позволите да използвате. Например, ако Барселона играе срещу Осасуна, няма причина защо да не очаквате „Каталунците“ да разбият съперника си с 3 или 4 гола разлика. Барселона и Реал Мадрид са два от отборите, които рядко се спират и редовно постигат победи с огромни разлики.
 
 
Има някои отбори, които след като вкарат един или два гола просто спират да играят и чакат да дойде последният съдийски сигнал. На такива отбори не е никак добра идея да се залага с хендикап. Други обаче, като хегемоните в Испания, се опитват да забавляват феновете си до край и им доставят нови и нови голове.
 
Определено важен стимул за това играчите да се опитват да вкарат колкото се може повече попадения е играта на домашен терен. Когато един отбор играе пред собствената си публика, той обикновено не иска да разочарова феновете си с 30 минути футбол и 60 минути чакане да дойде време за края на мача. Когато фаворитът играе като гост, той не вижда много от собствените си привърженици на стадиона и няма чак такава мотивация.
 
Също така, когато мачът е важен за отбора, той е по-склонен да потърси по-голяма разлика в развоя на мача, за да премахне риска от късен случаен гол. Колкото и по-добър да е един отбор, той никога няма как да е сигурен, че противникът му няма да успее да реализира гол в може би единственото си положение в мача. Затова с нарастването на залога на срещата нараства правопропорционално и желанието на фаворита да си завоюва ранна преднина, която да елиминира риска от късен обрат.
 
Има и други фактори, които карат отборите да търсят победа с голяма разлика. Например, когато един тим си има нов треньор, играчите се опитват в първите мачове след идването му да покажат най-доброто си лице, за да го впечатлят, а това води до повишено желание за отбелязване на голове. Също така, когато един от фаворитите в първенството се е провалил в предния кръг, той в повечето случаи се опитва да разгроми съперника си в следващия кръг, за да покаже, че крахът в миналия мач е бил случаен и той продължава да е фаворита в първенството. И, разбира се, за да се реваншира на феновете си.

Кога да залагаме с положителен европейски хендикап?

Прочетете отново горните редове и, когато ситуацията е коренно противоположна на прочетеното в тях, значи е по-добре да заложите за аутсайдера с положителен европейски хендикап.
 
Представете си следната ситуация: сезонът е към своят край, и двата отбора нямат за какво да се борят, домакинът си е гарантирал титлата, а гостът се е бетонирал в златната среда, играчите и на двата отбора са уморени. Дали фаворитът ще се втурне да търси победа с голяма разлика в тази ситуация?
 
Друг пример: на фаворита му престои важен мач от Шампионската лига три дни след днешния двубой. Дали ще се опита да гони голяма победа или ще се постарае да вземе трите точки с възможно най-малко напрягане?
 
Не забравяйте да видите и нашите съвети за другия основен вид хендикап .- Азиатски хендикап стратегии.