Съвети и стратегии за игра с азиатски хендикап

Съвети и стратегии за игра с азиатски хендикап
Оценете тази статия
 
След като сте разбрали основите на азиатския хендикап (ако не сте ги – насочете се първо към  Азиатски хендикап видове и значение, време е да си съставите подходяща стратегия, която да прилагате при залозите си на пазарите с азиатски хендикап.
 
За да можете да извлечете максимума от залозите с азиатски хендикап, трябва да приспособите начина си на мислете към променените условия, които налагат линиите в хендикапа.
 
Бихме ви посъветвали да следвате следните съвети като отправни точки при залозите си с азиатски хендикап.

Анализирайте двата отбора и мача в детайли

Това може да звучи като повече от очевиден съвет, но наистина трябва да се запознаете с всички обстоятелства около мача, на който ще залагате, защото хендикап пазарите са много специфични.
 
Да заложиш Арсенал да победи Кристъл Палас в 1Х2 пазара е много по-различно от това да заложиш за тях при -1,5 гола на азиатски хендикап.

 

 

Трябва да си зададете следните въпроси:
 
  • Има ли важни новини около отбора на Арсенал?
  • Може би да се очаква головите възможности да бъдат ограничени заради контузии на важни играчи?
  • Ще има ли отборът силна мотивация за мача?
  • Имат ли Арсенал важен мач няколко дни след това?
 
Може би Арсенал ще имат решаващ мач от Шампионската лига само три дни след този мач. Наистина ли си мислите, че „Артилеристите“ или който и да е друг отбор в тази ситуация би се напъвал да отбележи втори гол, ако вече води с 1:0? Вероятно не, така че вероятността да покрият хендикапа е много ниска. По същата логика, отборът може да се връща от тежко гостуване в Европа и да бъде уморен за този мач. Когато играчите в един тим са уморени и нямат сили, те се опитват да спечелят по възможно най-спестяващият сили начин.
 
Цялата тази информация трябва да бъде взета предвид преди да направите вашите залози. Можете бързо да откриете, че сте променили първоначалното си мнение и вече мислите, че стойността се намира в залога за Кристъл Палас с +1,5 виртуално голово предимство – когато дори и Арсенал да спечелят мача с един гол разлика, вашият залог все пак ще бъде печеливш.

Противопоставяне на лидера в залозите на живо

Една доказана стратегия, която често носи успех на нашия екип, се базира на това да се правят залози за губещия отбор в залозите на живо на футболни мачове.
 
Общоизвестно е, че когато един отбор вземе преднината във футболен мач, по-вероятно е той да допусне следващия гол. Това се дължи на няколко различни причини – отборите, които са лидери в резултата, подсъзнателно започват да играят с по-малка мотивация, а в същото време губещите отбори започват да атакуват повече и да показват по-голямо желание за победа.
 
Ето един пример за използването на тази стратегия в мач на живо:

 

Мидълзбро 1-0 Стоук Сити (30′ минута)
 
Коефициентите за пазара на азиатския хендикап с линия 0.25 в този момент бяха както следва:
 
  • Мидълзбро -0.25 = 1.95 коефициент
  • Стоук Сити +0.25 = 1.75 коефициент

 

(Коефициентите са взети от Sportingbet ревю)

 

  • Тук бихме се изкушили да заложим за Стоук Сити +0.25 (на първо място, трябва да ви припомним, че пазарите на азиатския хендикап в залозите на живо работят на базата на схващането, че в момента резултатът е 0:0 – тоест, гледа се само какво ще се случи до края на мача).
  • Имаше голяма вероятност Стоук Сити да натиснат и да вкарат следващия гол, дори и да не го бяха направили и резултатът бе останал същия, половината от залога щеше да бъде върната. А в крайна сметка мачът приключи при резултат 1:1.
  • Трябва да вкарате някаква логика и да направите прогнози за развоя на мача и трябва да използвате за целите на стратегията мачове, които са между равностойни отбори – не я прилагайте върху мачове между топ отбори срещу тимове от дъното на таблицата!
  • Няма да се радвате на особено големи коефициенти, използвайки тази стратегия, но поне процентът ви на успеваемост се очаква да бъде висок.

 

Не гледайте към АХ коефициентите преди да сте направили анализ на мача

Винаги съветваме хората да направят преценка на мача преди да погледнат към коефициентите на хендикап линиите. Винаги трябва да преценявате мачовете и да си изграждате идея какъв резултат очаквате да се получи преди да проверите коефициентите – това е особено важно за залозите с азиатски хендикап.
 
Ако не ни послушате, често ще се случва да бъдете подвеждани от коефициентите и хендикап линиите. Можете да видите, че Манчестър Юнайтед получава нисък коефициент за мач срещу МК Донс от Купата на Лигата при АХ -2.5, но това не означава, че „Червените дяволи“ ще успеят да покрият линията.

Намерете „фалшивите фаворити“ и заложете против тях с азиатски хендикап

Друг чудесен начин да се възползвате максимално от пазарите с азиатския хендикап е да намерите фалшивите фаворити и да заложите за техните противници.
 
Тъй като азиатският хендикап е направен, за да балансира мачовете, ако можете да намерите фаворит, който е надценен от букмейкърите, можете да използвате това като свое предимство и да заложите за аутсайдера при +0.5 АХ – което означава, че ако фаворитът не успее да спечели, залогът е печеливш.
 
Пример за такива залози може да бъде противопоставяне на големите отбори (Байерн, Челси, Ювентус и т.н.) в мачове, в които те нямат за какво да играят – например, двубои в края на сезона срещу отбори, които се борят за оцеляване или за място в Европа.
 
Букмейкърите дават ниски ставки за големите отбори независимо от фактора „мотивация“, но в някои моменти те могат да бъдат определени като „фалшиви фаворити“. 

Стойността понякога е при фаворитите

Макар че горните съвети ви показаха различни начини за използване на залозите за аутсайдерите на пазарите с азиатски хендикап, това не означава, че стойност може да бъде намерена само при тях. Не е задължително винаги да пропускате -1.5 или -2 хендикапите, когато има отбори от наистина различни величини.
 
Ако получите добър коефициент за -2 АХ за Барселона или Реал Мадрид срещу отбор от дъното на таблицата, това е почти винаги добър залог, защото тези отбори често разгромяват подобни противници.