Как да правим залози на обръщалки

Как да правим залози на обръщалки
Оценете тази статия

В света на спортовете сме виждали множество победи чрез обръщалки. Една от тях е тази на Манчестър Юнайтед над Байерн през 1999, когато „Червените дяволи“ обърнаха резултата във второто полувреме и мачът завърши 2:1 в тяхна полза. Но знаехте ли, че тези резултати могат да бъдат донякъде предвидени. За да успеете да го направите има няколко неща които трябва да знаете за спортовете, които прогнозирате. Затова днес сме се спряли на тенис, баскетбол и разбира се, футбол, за да видите кои са факторите, които подсказват победите чрез обръщалка и как да ги предвидим.

Футболни залози

Ако гледаме генерално на нещата, футбола има нисък процент обръщалки. Причината за това е, че отборите много често играят дефанзивно, когато отбележат попадение.

За домакинските мачове (2-ка на първото полувреме, 1-ца за второто) коефициента е около 20, ако отборите са равностойни, а при обратният сценарий, гостът да направи обръщалка през втората половина на мача, коефициентът скача още повече.

Разглеждаме подробна статистика, в която са включени 132 мача с резултат 2:1 на полувремето. Макар да има разлика от само 1 гол, данните показват, че в 75% от случаите домакините си запазват пренината до края на мача. Тоест гостуващият отбор да обърне резултата е сравнително трудно.

Ако се опитвате да нацелите обръщалка на сляпо, това може да е нож с две остриета и да се окаже пагубно за банката ви. Но с ясна стратегия впечатляващите коефициенти се оказват постижими. Най-добре би било да залагате на живо, за да прецените представянето на двата отбора, както и да видите, ако аутсайдера отбележи попадение.

Тенис обръщалки

Виждали сме много мачове, в които резултатът се обръща неочаквано. Разбира се, както и при футболните залози, така и тук има причина да се случва.

Играчи, които нямат необходимият опит за сметка на това имат достатъчно мотивация, за да достигнат до победата. Но често пъти това явление не продължава дълго и липсата на опит започва да си личи. Това позволява на по-обиграните да се завърнат в играта и да продължат.

Та, по същество. Кога можем да заложим на обръщалка? Най-добрият метод е да първо да проучим играчите и да разберем причините, защо даден играч е аутсайдер. Ако е поради липса на опит, това може да ни даде добри шансове за печеливш залог. Не забравяйте, че дори и считан за аутсайдер, ако е играч с опит, който просто е в лоша форма, бъдете предпазливи, тъй като е много вероятно да се окаже подвеждащо.

За да намерите още възможности за залог, можете да се обърнете към статистиката. Така лесно може да намеритее играчи, които по една или друга причина се отпускат в момента, в който вземат преднина в двубоя. Това може да се окаже критична грешка и да станат по-уязвими към обръщалки, където е и вашият шанс да спечелите.

Обръщалки на баскетбол

Обръщалките много често са част от естественият ход на събитията. Понякога самите треньори пускат в игра най-добрите си играчи в последата четвърт от двубоя, тъй като няколко точки в края могат да бъдат от ключово значение. Букмейкърите също са наясно с това. За да преценим какъв е шанса един от отборите да обърне резултата ще погледнем една подробна статистика, обхващаща повече от 20 000 мача. Според нея, ако единият от тимовете изостава с 4 или повече точки на полувремето, то шансът му да изгуби е повече от 70%. Ако обаче водещият отбор има 3 или по-малко точки преднина то шансовете му за победа са в близо 55% от случаите.

От тази статистика, можем да извлечем информация от ключово значение. Например, че в голям процент от случаите е по-вероятно отборът, който води на полувремето да спечели мача. Също така, ако аутсайдера вземе преднина от повече от 4-ри точки, то има голяма вероятност да излезе като победител от терена, а вашият залог в bwin има голяма вероятност да бъде печеливш.

Заключение

Обръщалките са едни от най-вълнуващите събития в мачовете. Те освен доза адреналин, могат да ни докарат и добри печалби. Въпросът е да се научим да разчитаме знаците правилно. Затова подбрахме най-важните неща, за които да следите по време на един двубой, за да можете да прогнозирате обръщането в резултата отрано.