Стратегии за залози на Второ полувреме

Стратегии за залози на Второ полувреме
Оценете тази статия

Най-добрият залог би бил този, за който знаете предварително какво ще се случи. Е, ясно е, че е невъзможно, но за сметка на това има и вариант, в който да се доближите максимално до това. А именно да поставяте залози на второ полувреме. Така вие получавате шанса да проследите първите 45 минути и да прецените как се развиват нещата, как се представят отборите и да изградите ясна представа какво би последвало оттук нататък.

Има положителни черти за залозите на второ полувреме. Едната, както споменахме, е това, че вече сте изгледали половината. Няма нужда да се чудите кои ще бъдат стартовите състави, кой от тимовете ще играе по агресивно и кои ще са липсващите играчи.

Вторият основен плюс е свързан с коефициентите. Коефициентите са обвързани с много фактори, освен с горе изброените и може да ви даде шансове да поставите наистина стойностни залози.

Потенциала на всеки залог се вдига след края на първото полувреме. Букитата често увеличават коефициентите и залози на 1Х2 пазарите с лекота могат да преминат границата от 2.00. При агресивна игра от страна на домакините, ако изберем над 2,5 гола, коефициента със сигурност е прескочи 2,50.

Налични пазари

Пазарите на второ полувреме се делят на два основни вида – тези които можете да поставите и пре-мач, както и такива, които са налични специално за втората половина от срещата.

Първите са, както можем да се сетим, 1Х2, Под/Над, И двата отбора да отбележат и т.н.

Вторите, които са специално отредени за последните 45 минути от мача са малко по-специфични. Залозите на тях са конктретно за този времеви период и резултати или събития от първото полувреме няма да им повлияят. Такива пазари са например победител за второто полувреме, и двата отбора да отбележат през второто полувреме и други.

Защо да избягваме залози на второ полувреме преди началото на мача?

Има доста пазари, налични преди началото на мача, които се отнасят пряко към второто полувреме. Един от тях е победител в първото/ второто полувреме. Пре-мач обаче, е добре да стоите далеч от залози на второто полувреме. Причината затова е, че най-доброто ви оръжие в играта е знанието. Знание, което няма как да натрупате, ако не сте изгледали първата половина на двубоя.

Статистиката е на наша страна

Както при всеки тип залози, така и при тези на второ полувреме изисква да се обърнем за помощ към статистиката.

Най-подвеждащото в случая е да анализирате разликата в представянето между първото и второто полувреме на мача.  Погледнем ли числата ще видим много голяма разлика в представянето между двете полувремена, особено когато става дума за головете.

Леганес например е вкарал общо 34 гола, 26 от които през второто полувреме. Това прави 76,5% от головете.

Фрайбург има 23 от общо 32 гола през второто полувреме, което означава 71,9%.

Алавес е вкарал 28 от 40 гола през второто полувреме или 70%.

Списъкът продължава дълго и едно е общото между всички тях. Не забелязахте имената на грандовете в списъка. При големите отбори като например Байерн Мюнхен, Ювентус или Барселона, ще забележим, че цифрите не са такива, затова е добре да се фокусираме върху отбори, които са в средата на таблицата. И естествено, да следим статистиката.

Стратегии за залог на второ полувреме

Дойде време да се насочим и към методите и пазарите, които ще ни донесат пари.

Под/Над залози – Залозите на под/над брой голове през второто полувреме се обуславят с по-високи коефициенти, отколкото ако заложите преди първият съдийски сигнал . Бундеслигата и Серия А са подходящи първенства за такъв тип залози, тъй като в над 55% от мачовете головете във второто полувреме са повече.

И двата отбора да отбележат във второто полувреме – Стратегията е подходяща, без значение дали резултата от първото полувреме. Обаче е по-подходящо да избирате мачове, които са завършили първите 45 минути наравно. Подходящо е да изберете този пазар, когато в мача няма ясен фаворит, а битката е оспорвана. Добре е да подберете внимателно и букмехйкъра, при който ще направите своя залог. Winbet например е добър избор.

Над 4,5 корнера за второто полувреме  – Популярната стратегия за залози на корнери обикновено се прилага за първото полувреме, а корнерите са над 9,5 или 10,5. През второто полувреме логично броя корнери е по-малък, но за сметка на това коефициентите са завишени. Ако видите, че отборът фаворит вижда трудности през първото полувреме има огромна вероятност редиците да станат по-организирани във втората част на мача и съответно да подходят по-агресивно в търсене на попадение.