Управление на времето при залози на живо

Управление на времето при залози на живо
Оценете тази статия

Когато залагате на живо, времето е най-ценният фактор – не само за вас, но и за букмейкъра. Залагайки преди мача, времето не е толкова решаващо, колкото е след първият съдийски сигнал. Преди мача коефициентите са изчислени и анализирани и са сравнително точни. При прякото предаване обаче, букитата променят коефициентите, дори да няма някакви сериозни причини за това (като напрмер картон или гол). Тогава обаче е и моментът в който те най-често грешат.

Кои са най-често използваните пазари на живо?

Статистиката ни показва, че по-голямата част от залозите се поставят на класическите 1Х2, Под/Над, И двата отбора да отбележат и дори Точен резултат. Често срещано явление и да се използва Равен резултат. 78% от залозите ако трябва да бъдем точни, са именно от този род, или иначе казано, мачът да завърши така както е.

Това се случва обаче, без значение от коефициентите. След 30 минути игра,коефициентът за равен резултат може да падне дори под 2.50, при начална ставка от над 3.00. Но залагащите продължават да се възползват от именно тези  пазари, макар да са подценени.

Какво са подценени и надценени коефициенти

Много често коефициентите по-горе споменатите пазари са подценени. Това е така, защото на залагащите често им се струва, че ниските коефициенти означават по-сигурен залог и по-висока възможност да спечелим. Затова и понякога можем да видим мач на живо през 80-та минута, при който пазара под 2,5 гола е със ставка 1.20, а при над 2,5 коефициентът е над 4,50, макар 10 минути да бъдат достатъчни за отбелязване на гол.

Перфектният баланс

Линията под/над 1,5 гола е там, където количеството залози са почти еднакви – 52 на 48%. Дори при нулево равенство и 10 минути до края много от залагащите предпочитат пазара под 1,5 гола, отколкото да заложат на нулевото равенство.

Защо обаче да е перфектният баланс? Тъй като разпределението на залозите е почти 50 на 50, букмейкърите рискуват да платят повече, отколкото им се е искало. Коефициентите за над 1,5 гола  са високи към края на мача, особено когато двата отбора започнат да играят по-агресивно. Вижте всичко за залозите на живо в платформата на bet365.

Заключение

Без значение от стила ви на игра, имайте предвид, че е по-добре да залагате на пазари за промяна на изхода от мача. Коефициентите са по-добри, а много често ставаме свидетели на оспорвана игра в края на мачовете, особено когато те са важни и за двата отбора.