Как да залагаме на FIFA?

Как да залагаме на FIFA?
Оценете тази статия

FIFA е един от най-старите и най-популярните франчайзи за видеоигри в света. Според самата Fédération Internationale de Football Association (FIFA) играчите ѝ са над 240 милиона в световен мащаб.

Докато мултиплейърната FIFA е невероятно конкурентна по своята същност, нейната професионална насоченост я направи истински популярна през последните няколко години. FIFA esports е наистина глобално явление и през последните няколко години големи футболни организации и световноизвестни играчи се включиха чрез спонсориране на лиги и създаване на собствени отбори.

Както при всеки нарастващ esport, възможностите за залагане на дигиталния спорт се появиха редом с него. Като продукт за залагане, FIFA може да е малка в сравнение с други хитове като League of Legends, Counter-Strike: Global Offtack и Dota 2, но не смятаме, че е незначителна, тъй като коефициентите на FIFA могат може да се намерят в редица лицензирани спортбукове и броят на хазартните оператори, предлагащи парични награди за играт, вероятно ще нарастне с течение на времето.

В това ръководство ще се спрем на пазара на залагания FIFA изчерпателно, така че да можете да имате предимство при първия си залог.

Какво е FIFA

FIFA е футболен (или сокър, в зависимост от това къде сте) франчайз за симулационни видеоигри, който беше пуснат за първи път през 1993 г. Общо FIFA има 35 издания на играта оттогава. FIFA е разработен от популярния американски издател на видеоигри Electronic Arts (EA).

Всяка година, когато излиза най-новата FIFA, тя става основна състезателна титла. Най-новата игра на FIFA на пазара е FIFA 20. Тази информация е важна, защото ако искате да заложите на FIFA, ще искате да знаете коя версия на играта е стандартът за еспорт.

FIFA Esports

Всички пазари за залагания на FIFA 20 ще бъдат предлагани чрез еспорт лигите на играта. Поради тази причина трябва да знаете всичко важно преди да започнете да залагате.

Глобалната серия на FIFA е водещата конкурентна лига за FIFA. Всяка година FIFA Global Series е домакин на поредица от онлайн квалификации и турнири, които завършват с FIFA eWorld Cup, най-престижното събитие в лигата. Структурираната лига, съчетана с турнири в средата на сезона, помогна FIFA Global Series да се превърне в работещ продукт за залагане.

Докато Global Series се утвърди като върха на FIFA, има редица други лиги и турнири през календарната година, които предлагат премиерни игри и коефициенти за залагане. Редица различни страни могат да се похвалят със собствени конкурентни лиги на FIFA в поразителна прилика с традиционните спортни такива като eLaLiga, eSerie A, eSuperliga, eMLS и виртуалната бундеслига. Много от тези лиги са форматирани по подобен начин с онлайн квалификации и сезонни турнири, които завършват с първенство.

ePremier League

Извън Глобалната серия на FIFA, ePremier League е една от най-конкурентните и най-ценните лиги в еспорта на FIFA. EPremier League е продукт на партньорство между Electronic Arts и самата Висша лига, което дава на FIFA предимството, легитимността и престижа, от които се нуждае, за да оглави класациите. От всички възможности залагането на ePremier League ще бъде една от най-често срещаните, просто поради структурата и достоверността на турнирната серия.

eMLS лига

EMLS лигата е друга популярна опция за играчите, които искат да залагат на FIFA 20. Собственост и експлоатация на Майор Лига Футбол, нейното производно домакинство има 25 играчи, всеки представен от клуб от екипа на MLS в Източната и Западната конференции. Състезанието се играе в планиран формат, подобен на MLS, завършващ в Купата на eMLS. Изданието 2020 на купата на eMLS се проведе в Остин, Тексас.

Къде да залагаме на FIFA 20

Ако се чувствате малко по-комфортно с базисната FIFA, тогава добре! Сега може би се питате къде е най-доброто място за залагане на FIFA?

Както споменахме, FIFA може да е широко популярна видео игра, но все още не е точно в горния ешелон на заглавията на еспорт. Поради тази причина няма да намерите голям брой букмейкъри, които да предлагат коефициенти за FIFA 20. Въпреки това, има места, на които можете да заложите на FIFA, като например efbet.

Пазари за залагания на FIFA

Тъй като FIFA е сравнително по-нов и по-малък играч в залаганията  от своите партньори в електронния спорт, повечето пазари за залагания на FIFA са доста ограничени. Победителите в мачове и турнири ще бъдат вашите обичайни заподозрени във спортните книжки на FIFA със случайни вариации. Въпреки че тези пазари са малко скучни, скоростта, с която емисиите от FIFA се увеличават с година на година, ни кара да мислим, че вероятните сайтове за залагания на FIFA ще разширят своите пазари с течение на времето.

Победител в мача

Това е един от най-често срещаните ви пазари, които можете да видите в сайтовете за хазартни игри на FIFA. Победителят в мача залага на победителя в мач между два отбора. Възможно е също така да се заложи, че мачът може да завърши наравно, подобно на традиционните футболни залагания.

Победител в турнира

За разлика от залагането на победител в мач във FIFA, пазарът на победители в турнира ще позволи на играча да заложи на общия победител в турнира. Когато правите залог на директния победител в турнир, определено ще искате да вземете под внимание всички отбори и техния  потенциал – поне когато залагате на фаворита!

Първи гол

Този пазар е сам по себе си ясен, но ще поговорим за него накратко, за всеки случай. Залог за първи гол е просто залагане на това кой отбор от ФИФА ще вкара първия гол в мач. Това е по-скоро специален залог – или поне в контекста на ограничените за FIFA пазари на хазартни игри – и може да добави голямо вълнение при гледане на мач.

Залагайте интелигентно на FIFA

Може би по-жизненоважна от всяка друга информация, която вече сме споменали, е значението на интелигентния хазарт във FIFA. Очевидните и ясни опции при избор на букмейкър винаги трябва да са легитимността на оператора.

Имайки предвид това, разгледайте няколко варианта, преди да се регистрирате, за да видите какви бонуси можете да получите. Почти за всеки сайт за залагания можем да мислим, че предлага богати приветстващи бонуси и понякога стимули за залагания на конкретни пазари. Кой знае, може дори да има бонус за залагане на FIFA 20 или дори такъв за най-големите годишни турнири на FIFA.