Топ 5 стратегии за залагане на електронни спортове

Топ 5 стратегии за залагане на електронни спортове
Оценете тази статия

Ако искате да залагате на електронни спортове не само за забавление, но и за да спечелите, не можете да залагате неподготвени и само въз основа на шесто чуство. По-рано писахме за това как да се подготвите за поставянето на първия си залог, за да стартирате с успешното залагане на електронни спортове. Въпреки това, след известно време следвайки тези съвети, може би ще разберете, че се нуждаете от нещо повече, за да мащабирате успеха си. За целта трябва да намерите стратегия, която работи и да се придържате към нея.

Въпреки факта, че всеки опитен залагащ има своя собствена стратегия, която той или тя е усъвършенствал с времето, има някои най-често срещани стратегии, които можем да изведем. Нека ги разгледаме подробно.

Залагане на общ резултат

Това е чудесна алтернатива на залагане на резултат при мачовете. Можете да залагате на общата сума на убийствата, времето за игра, броя на елиминациите. Залагането на общ резултат предлага добри коефициенти, което означава, че по принцип може да заложите, да седнете и да изчакате лесна победа. Не забравяйте обаче да си направите домашното. Трябва да сте добре запознати със стила на игра на двата участващи отбора, така че не забравяйте да проверите тяхната история и последните им мачове.

Залагане на по-малки състезания

Като запален фен на електронните спортове може да се изкушите да заложите на популярни мачове и да пренебрегнете турнири с по-малка важност. Състезанията като The International или League of Legends World Final са тези, които привличат вниманието на самите букмейкъри, така че каквито и да са шансовете, в крайна сметка маржът може да не е във ваша полза. Вместо това може да се насочите към по-малки състезания с по-малък риск.

Стратегия за ранен Кеш Аут

Това е техника, която държи играча напълно ангажиран с мача и изисква неговото пълно внимание – не можете да направите залог и след това да влезете след няколко дни, за да видите какво се е случило с него. Ето как работи – някои букмейкъри ви позволяват да изтеглите печалбите си, без да чакате да приключи мачът. Може да искате да използвате функцията Кеш Аут по-рано по две причини. Първо, нещата вървят много добре в момента, но може и да не е така по-късно, така че решавате да вземете сумата, която вече имате. Второ, нещата не вървят много добре и губите. Всичко може да се развие и още по-зле и букмейкърът ви предлага малка сума (по-малка от залога ви разбира се) като компенсация за загубата ви. Разбира се, отборът, за който сте заложили, всъщност може да промени късмета си и да спечели, но вие решавате поне да намалите размера на загубата си, вместо да загубите всичко. Букмейкърите като Winbet дават възможност да затворите залога си рано.

Акумулаторни залози

Това е типът залагания, който не се поддържа от всеки букмейкър. Поставяйки малки суми на акумулаторни залози, вие ограничавате загубите си (в края на краищата сте депозирали само малка сума) и умножавате потенциалните си печалби.

Акумулаторните залози печелят само ако всяка селекция печели, така че рискът е огромен, но в случай, че всеки спечели, депозираната сума се умножава по коефициентите във всяка селекция. Това означава, че потенциалните ви печалби са много по-високи, отколкото ако сте поставили една и съща сума за всяка селекция поотделно.

Например, вашият акумулаторен залог включва четири селекции със съответно 1,8, 1,3, 2,5 и 3 коефициенти. Ако залогът ви е € 4 и всяка селекция печели, печалбите ви са 4 * 1.8 * 1.3 * 1.5 * 3 = € 70.2. Ако разделите депозита си от € 4 на четири отделни залога за € 1 и всеки спечели, печалбите са 4 * (1,8 + 1,3 + 3 + 2,5) = € 34,4. Разбирате, нали?

Верижна стратегия за залагане

Не я бъркайте с акумулаторните залози, те са различни. При верижни залози, ако селекция или две във вашата верига загубят, това не означава веднага, че ще загубите. Тук последователността има значение. Вие залагате една и съща сума за всеки мач и ако първият спечели, печалбата минус сумата за следващия избор отива във верижната сметка. Ако селекцията загуби, сумата за следващия залог се взема от тази верижна сметка. И така, докато завърши или веригата, или сумата в сметката.

Ако вземем коефициентите от предишния пример, в същата тази последователност, и, да речем, третият губи, става така. Сумата на веригата след първия избор е 4 * 1,8 = € 7,2. Сумата на веригата след 2-рия е 4 * 1,3 + 3,2 = € 8,4. След 3-тия (загуба) – € 4.4, а крайната сума е 4 * 3 + 0.4 = €12.4.

Всички описани тук стратегии изискват задълбочено познаване на електронния спорт, на който ще залагате и на отборите, на които поставяте залозите си. Разбира се, има някои други стратегии за залагане, които са дошли от хазартни игри, например рулетка или блекджек, тъй като електронните спортове като Dota 2, Counter Strike, League of Legends или всякакви други, са игри на умения, много малко вероятно е ,че стратегии като Фибоначи или Мартингейл са приложими за тях. Така че каквато и стратегия да изберете и колкото и да решите да я персонализирате, нашият съвет е винаги да се придържате към златното правило на залаганията в електронните спортове – никога не спирайте да изучавате любимият си електронен спорт.