Система на Фибоначи

Система на Фибоначи
Оценете тази статия

Числовата редица на Фибоначи е една от най-разпространените в света на залаганията. Прилагането ѝ стартира в края на 80-те години, като се отъждествява със значим успех както при спортните залози, така и при казино игрите. Системата изисква солиден капитал и търпение, но ако се използва разумно, може да осигури значителна печалба.

Кои числа попадат в редицата на Фибоначи?

Фибоначи се уповава на най-елементарната формула, но съставя дълга и непрекъсната поредица. Всяко следващо число е равно на сумата от предходните две (N3 = N2 + N1). Така, първите няколко числа от низа са:

  • 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13…

При използването ѝ в сферата на залози не участва нулата. Тоест всеки залог е сумарен сбор от предшестващите го два. Важно е да определите стойността на една единица, за да не стават грешки при изпълняването на следващата стъпка.

Къде се прилага стратегията на Фибоначи?

Двете най-разпространени направления на системата са стойностните спортни залози и залаганията на рулетка. За целта може да използвате външните опции черно/червено, където вероятността за печалба е 50%. Внимавайте с американската рулетка поради наличието на втори зелен сектор “00”.

Пример:

  • Залог $1 – губещ;
  • Залог $1 – губещ;
  • Залог $2 – губещ;
  • Залог $3 – печеливш;
  • Залог $1 – печеливш.

Както виждате, при печалба трябва да се върнете на началната стъпка. В действителност Фибоначи не осигурява максимална възвръщаемост, но подпомага поддържането на баланса и гарантира минимален успех при акумулиране на последователни печеливши залози. В конкретния случай ще сме заложили $8 и ще сме получили точно толкова само при 2 успешни селекции на коефициент 2,00.

Още по-доходоносно е прилагането на системата Фибоначи при залози на футболни мачове. За целта се използват равенства или маркети със ставки около 3,00. Задължително е началният час на избраните събития да е различен, което позволява стриктно изпълняване на условията на стратегията. Сред удачните първенства за търсене на хиксове са Лига 2 във Франция и Сегунда Дивисион в Испания, където средният процент на равенствата през сезона варира около 32-35%, тоест един на всеки 3-4 мача завършва без победител.

Ако залагаме по 1 лв. на равен резултат, то на третото стъпало ще сме достигнали мизата от 2 лв. При среден коефициент около 3,50, нашата печалба ще бъде 7 лв. или нетно 3 лв. Разбира се, залозите ни ще бъдат затруднени от еднаквия начален час на повечето събития.

Недостатъци

Букмейкърите и казината са разработили схеми за предотвратяване на сигурните печалби чрез доказани системи. Например при поредица от непечеливши селекции ще достигнете високостойностен облог, но ако са наложени лимити и ограничения на залозите, възвръщането на вече загубените суми ще бъде непосилно. Не е за пренебрегване и нуждата от по-висок баланс, в противен случай рискът от банкрут ще нарасне драстично.

Вижте още – Стратегия за залози на Двоен шанс