Съвети за успех на залози на корнери

Съвети за успех на залози на корнери
Оценете тази статия
 Когато става въпрос за залози на футбол, хората се сещат предимно за залози за победител и залози за голове, а залозите за корнери често остават на заден план. В действителност, залозите на корнери са един от най-динамичните пазари с безброй интересни възможности.
 
Има няколко неща, които трябва да бъдат взети под внимание при насочването към пазарите за корнери. В тази статия ще ви дадем няколко съвети и насоки, за да повишите ефективността си в този високо стратегически пазар.

Отборна & треньорска тактика

 
Някои отбори подхождат към определени мачове по различен начин. Треньорът може да обича да играе по-атакуващ стил у дома пред домакинската си публика, но когато срещата е далеч от дома, нагласата и тактиката на наставника може да се променя значително. И това далеч не е изключение от правилото – всъщност дори по-голямата част от треньорите предпочитат да практикуват по-защитен стил в гостуванията си, да седят дълбоко в своята половина и да се стараят да бъдат по-компактни. Всяка тактика може да произведе или да предотврати появата на корнери. Трябва също така да вземете предвид и до колко отборите са добри на контраатака. Отборите, които успяват прехвърлят бързо играта от защита в атака изпълняват много повече корнери от отборите, които не са толкова добри в това.
 
Също така, има отбори, които се опитват да стигнат до вратата на противника с атаки през центъра, докато други залагат на пробивите по фланговете. Тези, които разчитат на атаките по крилата, статистически достигат до много повече корнери. Бързите крила са явен знак, че може да се очакват корнери от този отбор. Логиката зад това е много проста, при атаките по фланговете топката се приближава много по-често до аут линията, макар и чистите ситуации да не са толкова голям процент. При атаките през центъра, топката се приближава по-често към вратата, но пък с по-голям дял на 100%-вите ситуации.

Сценарий за развитие на мача

Ако знаете поне малко за футбола, значи знаете, че Манчестър Юнайтед е много по-добрият отбор в сравнение с Стоук Сити. Въпреки това, понякога по време на така наречените мачове между силни и слаби отбори се случва по-класният тим да изостане в резултата. Да кажем, че Манчестър Юнайтед губят от Стоук Сити с 1:0. След като по-слабият отбор поведе, в над 90% от случаите събитията на терена се пренасят изцяло около наказателното поле на водещия в резултат тим и тогава би било отличен момент да заложите за Манчестър Юнайтед да достигне първи до 5, 7 или 9 корнера. Подобен тип залози се предлагат в букмейкъри като Efbet. Подобен сценарий се наблюдава твърде често и в мачове между равностойни отбори – когато единият отбележи гол, той се затваря и се надява противникът да не може да върне попадението.

Забравете за класирането

Статистиката показва, че корнерите носят гол едва веднъж на 10 мача. Тази статистика показва, че само защото един отбор е по-напред в класирането и е отбелязал повече голове не означава задължително, че изпълнява повече корнери от отбор от долната половина на таблицата, който очевидно не е вкарал толкова попадения. Не правете грешката да залагате на сляпо за това фаворитът да изпълни повече корнери. Просто не винаги е такъв случаят. Средният брой на головете на мач и средният брой на корнерите са две съвсем отделни статистики, които рядко имат много допирателни точки помежду си. Дори и отбор като Барселона, който в много от мачовете си владее топката в над 70% от времето, е имал много случаи, в които е достигал до само 4 корнера на мач.

Топ 4 отбори vs Топ 4 отбори

Ако докато гледате статистиката видите, че отбор от топ 4 има много добри показатели за корнери у дома и играе срещу отбор, който също е в топ 4 и който има добри показатели за корнери като гост, не бързайте да поставяте залога. Много е вероятно да станете свидетели на предпазлива игра, в която и двата отбора да не допускат противника близо до вратата си, особено в началото на първото полувреме. Същото важи и когато мачът има голям заряд – битка за оцеляване или място в Европа.

Форма за корнери като домакин и като гост

 
Поради причини, пряко свързани с първата точка за стратегиите на отбори и треньори, винаги гледайте не само средният брой на корнерите от цялостната статистика, а хвърляйте по един поглед и на статистиката за корнери в двубои като домакин и като гост. Цялостната статистика за корнери на един отбор може да е много добра, но е напълно възможно тя да е напомпана от домакинските двубои, а като гост показателите да не са толкова добри.

Моменти на натиск

Футболните аналитици твърдят, че обикновено най-агресивно се подхожда в края на първото полувреме и най-вече в края на мача. Имайте това предвид, ако искате да залагате за точното време на изпълняването на корнери.

Стратегията на Грег Гордън

Грег Гордън е популярен журналист, който е писал за издания като Financial Times и Sunday Times, както и консултант на букмейкъри и частни клиенти. Той е специализирал в анализирането на футболни двубои и казва:
 
„Една от любимите ми стратегии за залози на живо е да залагам за много корнери в мачове, в които фаворитът преди мача активно търси изравняване в резултата“.
 
Точно както ви разказахме по-горе за темпото на мача. Само че Гордън смята, че в такива двубои е по-добре да се залага за общия брой на корнерите, а не за това кой първи ще достигне определен брой ъглови удари.
 
Ето кои условия трябва да са изпълнени според Гордън, за да е удачно да се постави залог:
 
1. Бързо темпо на играта с резки промени на фланга на атаките.
 
2. Нападателите и крилата да получават топката отстрани на наказателното поле, а не да се опитват да влизат в него без топка.
 
3. Атаките на губещия отбор (фаворита) да са високоскоростни и яростни срещу гъстата отбрана на противника.
 
4. Шумна публика, която да се намира близо до терена, а не да е разделена от писта за лека атлетика, какъвто е честият случай по терените в Италия. В Англия и Испания, например, феновете са разположени в непосредствена близост до игрището.
 
Кога да се постави залогът: Около 55-60 минута. Но ако голът бъде отбелязан доста преди този етап от мача, можете да направите и залога си и по-рано, защото головете обикновено променят моментално темпото и стила на игра.

Заключение

По подобие на всички Типове залози на футбол, проучването, написването на домашното, вложените време и усилия са неразделна част от успеха. Ако се потрудите достатъчно, залозите на корнери могат да бъдат едни от най-доходоносните варианти за залози. Често дори и много по-печеливши от залозите за победител или голове.
Може да разгледате нашите актуални футболни прогнози за днес.