Стратегия и системи за сигурна печалба в betfair

Стратегия и системи за сигурна печалба в betfair
Оценете тази статия

Betfair предлага на своите клиенти глобално портфолио от хазартни игри и дейности за онлайн залагания.

Борсата е все още най-доброто място за залози „за“, „срещу“, търговия, питане за по-добра цена и Cash Out. Вие може да продължите да правите залози на комбинации и да влизате в най-популярните пазари на Sportsbook от Борсата (натиснете върху опцията за фиксирани коефициенти), което означава, че винаги може да спечелите.

 

Изкуството на трейдинга на пазарите в Betfair премина през много еволюции през годините, откакто бе отворена тази борса за залози. Но кои са най-популярните трейдинг стратегии, които са издържали изпитанието на времето?

Използвайте букмейкърските коефициенти

Добре известна стратегия е да се направи сравнение между коефициентите в борсата и в някоя букмейкърска къща. Потърсете за мач, в който за единия отбор Betfair предлага 2.20 коефициент един ден преди мача. След това отидете в сайт за сравнение на коефициентите и вижте какви ставки предлагат букмейкърите към този момент. В идеалния случай, ще видите как букмейкърите дават около 2.00 коефициент за мача, понякога даже и по-малко. Ако видите, че в последните часове тенденцията за движението на коефициента е надолу, това е още един добър знак. Когато намерите подобен подходящ мач, можете да заложите „За“ отбора при 2.20 коефициент с идеята след това да направите „Срещу“ залог за същия отбор малко преди мача, когато и съответно коефициентът в борсата е паднал, и така да си гарантирате сигурна печалба. Повече за това какво представляват и как се поставят За и Срещу залозите можете да научите от Как работят борсите за залагания

 

Използвайте стартовите състави

Пре-мач пазарите могат да бъдат стабилни през целия ден, но всичко това е възможно да се промени, когато излязат официалните стартови състави един час преди двубоя. Коефициентите тогава могат да се променят драстично, особено ако излезнат неочаквани новини, като например контузия на ключов играч или решение на треньора да даде почивка на част от играчите от първия си отбор. Изпреварете другите с реакцията си – има много уебсайтове и канали в социалните медии, откъдето можете да научите стартовите състави веднага след излизането им. Няма да бъдете единственият, който прави това, така че скоростта е от съществено значение.

 

Как да спечелите от тази стратегия? Ако научите преди останалите, че най-добрият играч в един отбор няма да може да вземе участие в мача, ще можете да поставите залог за неговия отбор при добър коефициент, който след това бързо ще се срине, щом масовата публика научи новината. По подобие на горния пример, след сриването на коефициента, поставяте „Срещу“ залог за този отбор и така си гарантирате печалба.

 

Също така, можете да предвидите някои промени и преди да видите официалните състави. Помислете дали има основания даден мениджър да даде почивка на играчите си – може би противникът е слаб, а на отбора му предстои тежък мач в Европа? Ако прецените, че мениджърът може да излезе с по-слаб състав, поставете „Срещу“ залог преди да излязат новините и след излизането заложете „За“ при по-висок коефициент.

Познавайте съставите

Не е задължително да затваряте залозите си преди началото на мача, за да печелите от Betfair. Един от другите начини да се поставите в благоприятно положение е да сте много добре запознати с отборите и лигите, на които ще правите залозите си. Разбирането на това как конкретното подреждане или как присъствието/липсата на даден играч ще повлияе на целия отбор е огромно предимство в трейдинга в борсите за залагане. Липсата на десния бек на отбор от долната половина на таблицата на английската втора дивизия със сигурност няма да е водеща новина на сайтовете и вестниците, но ако знаете какво означава неговото отсъствие и дали има равностойна замяна, ще можете да си спечелите голямо предимство при трейдинга.

 

Подобна е ситуацията и в другите спортове, не само във футбола. В тениса, например, е много важно да знаете как играчите се представят при определени ситуации. Хубаво е да си водите бележки за всички играчи поне от Топ 100 на мъжкия и женския тенис, за да постигнете дългосрочен успех в тенис трейдването. Това означава здрава работа, но мислете по следния начин – колко много от останалите играчи на борсата имат представа как 90-ият в света може да се представи в ситуация на загубен първи сет в подгряващ турнир на клей преди Ролан Гарос? Много малко. Знанието е сила и когато става въпрос за трейдване на спорт – знанието е пари.

Динамика на мача и реакция на пазарите

В повечето случаи, коефициентите в пазарите за залози на живо са с доста малко колебания през първото полувреме, освен, разбира се, ако няма отбелязани голове. Чак през второто полувреме се получава раздвижването в повечето случаи. Познаването на темпа на пазарите е още един ключ към печалбите.

 

Например, как ще се различават коефициентите от сегашните след 15 минути, ако не падне гол през това време?

 

Интересно е да знаете, че когато бъде отбелязан гол, пазарите често се лутат в сериозни диапазони, докато се установи „правилната цена“. Например, да кажем, че Болоня поведе на Интер. След 30-60 секунди след отбелязването на гола, коефициентът за Болоня се установява и задържа на около 1.80. Но преди да достигне това стабилно ниво, в рамките на тези секунди ще видите как се движи в диапазона 1.75-1.85. Познаването динамиката на пазарите и как головете се отразят на коефициентите ще ви помогне да правите безброй успешни сделки със залог и контразалог, които да ви носят малки, но сигурни и постоянни печалби.

 

Интересни моменти се забелязват и в развитието на пазарите в тениса. Често, особено в мачове в три сета, виждаме коефициентът за победителят в първия сет да се срине драматично. Това е особено често срещано явление, когато сетът бъде спечелен убедително, но дори и при спечелен с тайбрек сет виждаме голям срив на притежателя му. Пазарът често вижда победителят в първия сет като сигурен краен победител и забравя, че има още какво да се види до края на срещата.

Тенисът е много променлив спорт и това, че някой е спечелил един сет, не означава непременно, че той е по-добрият играч. Залозите „Срещу“ победителите в първите сетове има потенциал да бъде много успешна стратегия, стига да разберете кога коефициентът се е сринал прекалено много и кога сривът е в рамките на нормалното с оглед на това, че все пак този играч е с един сет по-близо до победата.

 

Друга често срещана прекомерна реакция на пазара е когато един играч направи пробив. Играчите на борсата веднага приемат, че сетът вече е спечелен от този играч, дори и когато става въпрос за женски тенис, при който пробивите наистина не означават кой знае какво.

 

С това, разбира се, не се изчерпват стратегиите, които могат да носят успех. В статията Стратегия „Срещу равенството“ в Betfair можете да видите още една много интересна стратегия.

Вземи 100 евро Бонус от Betfair >>