Betfair Системи за Футболни Залози Онлайн

Betfair Системи за Футболни Залози Онлайн
Оценете тази статия
Стратегията за залог „Срещу“ равенството в борсата за залози в Betfair България е една от най-известните Betfair трейдинг стратегии в света. Има няколко причини за това, но основната е нейната простота. Следвайки няколко прости стъпки, бързо можете да се превърнете в успешен трейдър, дори и да нямате никакъв опит в трейдинга или в спортните залози изобщо.
 

Какво представлява стратегията?

Преди началото на мача поставяте залог „Срещу“ равенството на футболен мач в борсата за залози Betfair. Ако не знаете как се поставят „Срещу“ залози или въобще не знаете какво представляват те, прочетете Информация за борсите за залози. След това сядате пред телевизора с бира в ръка и си пускате да гледате мача. Ако двубоят се развие във ваш интерес, отваряте сайта на борсата от компютъра или телефона си и натискате върху големия зелен бутон „Cash Out“. След това си взимате още една бира, връщате се пред телевизора и, ако жена ви поиска да смените канала, можете да й кажете „Не, трябва да гледам, това е бизнес“!
 
Какво обаче означава мачът да се развие в наш интерес? Очевидно, след като сме заложили „Срещу“ равенството, трябва да се надяваме да падне гол и паритетът в резултата да се разбие. Още по-хубаво би било, ако голът бъде отбелязан от фаворита, защото тогава коефициентът за равенство ще скочи мощно нагоре и затварянето на залога с кеш аута ще е много по-печелившо.
 
Ето как става стъпка по стъпка цялата дейност:
  • Влизате в сайта на Betfair и отивате на страницата с мачовете на живо от деня.
  • След като сте си избрали няколко мача, влизате в сайт за статистика и сравнявате статистиката и формата на отборите. Тук до голяма степен въпросът е на лична преценка, но докато не развиете собствено ноу-хау можем да ви посъветваме да търсите силни домакини, които обикновено побеждават противниковия отбор и отбелязат поне 1,5 гола на мач, докато допускат по-малко от 1 гол в домакинските си двубои. Също така ще е добре гостуващият тим да отбелязва по-малко от един гол в гостуванията си и да допуска над 1 гол, в идеалния случай над 1,5 гола.
  • Връщате се в сайта на борсата и поставяте „Срещу залог“ за избраните мачове. Важно е да обръщате внимание на коефициентите. Да, казахме, че домакинът трябва да е фаворит, но не прекалено голям фаворит, защото тогава коефициентът за равенство може да е много висок – 8.00-10.00 – и рискът от „Срещу“ залозите за него да стане много голям.
Важно условие е да изберете мач, за който има достатъчно ликвидност на пазара – тоест, достатъчно играчи, защото ако няма активност при залозите на живо, няма как да приложите стратегията. В общи линии, всички европейски първи лиги и вторите дивизии на топ първенствата имат достатъчна активност, за да можете безпроблемно да затворите залога, когато дойде моментът за това.

Кога да затворим залога?

Вече сме поставили залога и мачът започва. Тук идва малко по-трудната част, защото двубоят може да се развие по много различни начини. Ще ви дадем съвети и няколко предложения кога (и въобще дали) да затваряте залога си в зависимост от развоя на мача.

Няма голове

Излизане от пазара при предварително определен момент

Сухото нулево равенство е ужасът на трейдъра, но може да не бъде чак такъв проблем, ако знаете как да се справите с него( и все пак е по-добре да избирате мачове, в които е по-малко вероятно да се случи нулево равенство). Много трейдъри избират в такива ситуации да напуснат пазара при предварително определен момент. Това може да бъде на полувремето, в 70-тата минута или когато коефициентът за равенство падне под 2.00. Приемането на тази стратегия може да намали загубите, но пък до края на мача остава още време и гол винаги може да падне.

Изчакване до последния съдийски сигнал

Факт е, че по-голямата част от головете във футбола падат след 70-тата минута. Също така е факт, че по-малко от 10% от мачовете в световен мащаб завършват с безголово реми. Така че защо да не изчакате до края и да се надявате да падне гол? Да, така рискувате повече пари, шансът за гол в последните минути не е никак малък. А след гол в последните минути ставката за равенство става много голяма, с което голяма става и печалбата.

Фаворитът вземе преднина

Моментален Cash Out

Това е най-вероятният и най-желаният от трейдърите сценарий. Оригиналната стратегия „Срешу равенството“ предполага веднага след първия гол на фаворита да се направи кеш аут и да се прибере печалбата. Чистата печалба, която можете да направите в този момент, обикновено е около 35-50% от направения първоначален залог. Това е изборът, който ние бихме препоръчали, особено на тези, които нямат опит с прилагането на стратегията.
 

Изчакване на втори гол

Много трейдъри обаче адвокатстват изчакването на втори гол за фаворита. Ако той е отбелязал първи и доминира, защо да не останем по-дълго на пазара? При втори гол можете да си гарантирате печалба в размер на около или над 80% от залога.

Аутсайдерът вземе преднина

Моментално напускане

 
Макар и не много често, понякога аутсайдерът повежда първи в резултата. Какво да правим тогава? Единият вариант е да напуснете веднага пазара. Когато аутсайдерът първи вземе преднина, обикновено коефициентът за равенство се задържа на първоначалните си нива и можете да напуснете пазара на нулата. Разбира се, коефициентът може да варира в зависимост от минутата на мача и от това колко голям всъщност е аутсайдера.

Оставане до края

Много от по-агресивните трейдъри предлагат да се остане на пазара до края. Все пак, щом единият отбор е повел а ние сме заложили против равенството, значи се намираме в печеливша позиция.

Заключение

Стратегията „Срещу равенството“ не е златна мина и не може да ви носи гарантирани печалби постоянно, но тя е доказана във времето като печеливша в дългосрочен план. Както виждате, при всеки развой на събитията има няколко начина, по които можете да процедирате – изберете този, който ви се струва най-логичен. Просто се уверете, че имате план какво да правите за всеки един сценарий!