Как да печелим от залози на хокей?

Как да печелим от залози на хокей?
Оценете тази статия
Хокеят на лед не е особено популярен спорт в България, но за сметка на това е един от най-харесваните спортове в Северна Америка и много европейски страни.
 
Почти всяка страна си има свое първенство по хокей, така че на практика всеки ден има достатъчен брой мачове, за да се подберат добри залози. Без съмнение, Националната хокейна лига (НХЛ), в която са включени отбори от САЩ и Канада, е най-известната и най-богата лига в света. Тя е и лигата, на която залагат най-голям брой играчи по света.

С това обаче не се ограничават първенствата, в които се провеждат интересни мачове и които могат да бъдат изгодни за залози. Континенталната хокейна лига (КХЛ) на Русия също събира изключително качествени хокеисти. 21 от отборите в КХЛ са от Русия, докато 7 идват от Беларус, Чехия, Латвия, Хърватия, Казахстан, Украйна и Словакия. Топ първенствата на Норвегия и Финландия също не трябва да бъдат пренебрегвани.

Проверете програмата

Преди да поставите залог за един мач, проверете програмата на отборите и вижте дали на някой от тях не му се е наложило да играе в две поредни вечери, какви разстояния е трябвало да пропътуват отборите в последно време, дали няма проблем с часовата разлика и т.н. Понякога отборите играят два поредни мача и им се налага да пътуват дълго време, което автоматично може да ви индикира, че шансовете на такъв отбор не са много големи. И от собствен опит знаете, че тялото не се чувства никак добре след дълъг път – при хокеистите не е по-различно, въпреки че са добре тренирани атлети.

Поредните победи или загуби не означават кой знае колко много

Формата е временна, класата е вечна – чували сте този израз, нали? Формата е нещо много субективно в хокея на лед, защото отборите често влизат и излизат от форма, което важи дори и за най-добрите отбори. Ако мислите, че един отбор има по-добри играчи от съперника си и следователно по-голям шанс за спечелване на мача от другия, не е задължително да се разколебавате от това, че по-добрият отбор е загубил последния си мач. Даже понякога е чудесна идея да залагате за отбори, които получават по-високи коефициенти заради слабата си форма.

Преднината също не не означава много

При залозите на живо, не забравяйте, че топ отборите лесно могат да наваксат изоставане за кратък интервал от време, така че ако вашият отбор получи един-два ранни гола в началото на срещата, това не е краят на света, а по-скоро може да бъде разглеждано като добра възможност за лайв залог. Редовно ще виждате топ отборите да стартират лошо, а ако заложите за такъв отбор, който изостава с няколко гола, ще се радвате на много атрактивни коефициенти.

Играта е бърза!

Играта се развива много динамично. Това е нещо положително, защото залагащите на хокей имат една наистина динамична платформа за залагания, от която интелигентните играчи могат да се възползват. Ако видите, че е на път да падне гол или да бъде дадена дузпа, можете да успеете да поставите залог преди пазарът да бъде блокиран. Динамичността на играта не позволява на букмейкърите винаги да бъдат точни на секундата и това е шанс за вас да се възползвате от пропуските им.

Вижте кой е на вратата

Важен съвет е винаги да проверявате кой ще започне на вратата и за двата отбора в мача. Не са много по-разочароващите неща за залагащите на хокей от това да седнат да гледат мача и да видят, че звездният вратар, на който са се опирали надеждите им, не е на терена.

Вратарят е най-важният пост в хокея и на тях трябва да се обръща специално внимание. По време на един мач, към вратата на всеки един от отборите се отправят десетки удари и тогава дори малката разлика в успеваемостта на спасяванията може да се окаже разликата между победата и загубата. 

Гледайте на живо

Ако искате да залагате на хокейни игри, най-добре е да гледате мачовете на живо. Ясно е, че възможностите за гледане на хокейни двубои по българските телевизии са силно ограничени, но някои букмейкъри като Bet365 Преки предавания предлагат на клиентите си да гледат безплатно хокейни мачове (включително и такива от НХЛ) директно от тяхната платформа. Можете да изтеглите приложението bet365 mobile app и от него да следите резултатите в реално време. Live stream излъчването позволява да използвате много успешно пазарите за „Следващ гол“, след като усетите ритъма на играта, което ще увеличи шансовете Ви за печалби. Чрез залозите на хокей също можете да получите и bet365 bonus спорт

„Точен резултат“ пазари

За тези, които искат да преследват наистина високи коефициенти, добър подход (макар и рисков) е да се насочат към пазара за „Точен резултат“. По-конкретно, този пазар може да бъде интересен при предвиждане на предрешени мачове, в които няма стойност в залозите за победител. Например, на последните Олимпийски игри в Сочи, ставката за Русия да победи Словения бе 1.02 в Sportingbet, но пък коефициентите за тяхна победа с 6:1, 5:1 и 4:1, например, бяха около 13.00, така че понякога е добра идея да разделите залога си на няколко точни резултата и така да постигнете добра възвращаемост.

Под/Над стратегия

 

Много хора определят броя на головете в един хокеен мач като „хаос“. Ние обаче бихме го нарекли „предвидим хаос“.
 
Първият допир на залагащите с двубоите от НХЛ може да бъде издухан от скоростта на играта, изглеждащото като хаотично движение на играчите и трудностите при проследяването на шайбата, като имаме предвид, че нейната скорост може да надмине 100 км/час. Но играта е изключително тактически взискателна, както всеки един друг елитен спорт, и това дава своето отражение върху броя на головете.
 
Малките маржове между победата и загубата в НХЛ се рефлектират върху статистиката за броя на головете средно на мач. През последните сезони, разликата между средния брой на головете на мач на отборите на върха на таблицата и тези от дъното се движеше около 1.40. Що се отнася до допуснатите голове, разликите са още по-малки.
 
Въпреки това, обемът на достъпните безплатни статистики за броя на головете средно на мач прави Под/Над залозите достъпни дори и за новобранците в залаганията. Имате възможност да проследите някои повтарящи се тенденции, които могат да ви носят добри печалби. Например, интересна статистическа аномалия от преди два сезона показа, че отборът на Лос Анджелис бе тимът с най-добра защита в лигата – със само 2.05 допуснати гола средно на мач – но въпреки това завърши на 26-то място в класирането. Това бе така, защото отборът се затрудняваше да прониже вратата в другия край на игрището, но пък и успяваше да се предпази от противниковите нападения. Така че, залагането за нискорезултатни мачове на този отбор щеше да бъде разумна стратегия. Подобни аномалии се забелязват всеки сезон.

Тайминг и тактики

Играчите, които разчитат на усещането си, а не на ровенето в статистиките, ще трябва да погледат много хокей на живо, за да получат представа за ритъма на играта. Хокеят на лед е един от малкото спортове, където се използва изцяло различен набор от играчи за различни ситуации по време на мача. Тези смени на линиите са ключова част от прогнозирането на вероятността за падане на голове. Линиите по същество са групи от играчи, които се сменят в ключови моменти от играта. Първите и вторите линии обикновено са съставени от най-качествените играчи, които е и най-вероятно да отбелязват, а третите и четвъртите линии са там, за да нарушат ритъма на противниковия тим. Откриването кои линии кога излизат е отличен начин да напреднете бързо в пазарите за „Време на гола“ и „голове в рамките на частта“.
 
При залозите си на голове, не забравяйте, че не всичко е по-голямо и по-добро от това в САЩ. НХЛ мачовете се играят на по-малки игрища в сравнение с европейските хокейни лиги, което се отразява на скоростта на играта и, следователно, на броя на головете. Така че, ако искате да залагате на финландската лига или на руската КХЛ, не забравяйте да отчетете разликата.

Вижте и Залози на конни надбягвания за още възможности в спортните печалби.