Как да печелим от залозите на конни надбягвания

Как да печелим от залозите на конни надбягвания
Оценете тази статия
Залозите на конни надбягвания до голяма степен си приличат със залозите на спортни събития. Благодарение на голямата динамичност на надбягванията, те могат да бъдат дори още по-вълнуващи. А с наша помощ, могат да бъдат също така и носещи добри печалби!

Проучвайте формата

Залагащите на конни надбягвания са благословени с изобилие от статистики и информация от минали състезания, които (поне на теория) могат да ви помогнат да изчислите кой кон е най-вероятно да спечели. Разбира се, коефициентите в букмейкърските къщи, предлагащи залози на конни надбягвания, каквото например е английското буки Bet365, отразяват най-очевидните показатели от статистиката, но ако сте готови да отделите време и да се задълбаете в по-голяма статистическа дълбочина, можете да си спечелите предимство пред букмейкърите и да намирате редовно залози със стойност. Фаворит на българските фенове на конни надбягвания е bet365, защото осигурява много възможности за залози, атрактивен bet365 бонус спорт, както и възможност за поставяне на залог от мобилното приложение на bet365.

 

Някои от най-важните фактори са последните резултати на коня, формата на треньора, нивото на състезанието и последните резултати на коня в подобни състезания с подобни условия, както и представянето му в последните му участия на надбягвания в същото трасе.
 
Трябва да вземете под внимание обаче факта, че основните фактори, изброени по-горе, са тези, които са включени най-много в коефициентите, които виждате – както букмейкърите ги разглеждат при съставянето на коефициентите, така и вашите колеги залагащи ги отчитат, от което следва реакция на пазара. Така че трябва да се опитате да намерите по-малко известни факти, които да ви спечелят така ценното предимство. Пример за такъв факт, който няма да изскочи при прегледа на основната информация, е получена лека контузия на коня в последното състезание или в процеса на тренировките. Букмейкърите не успяват винаги да научат всичко и, с достатъчно целенасочено проучване, имате отличен шанс да ги победите в собствената им игра.

Гледайте коефициентите

Също така известна и като стратегия „следване на парите“, тази тактика се основава на движения в пазара, за които може да се предположи, че са вследствие на вътрешна информация. Въпреки че няма гаранция за това, този подход е много по-лесен, отколкото да четете тонове статистика и новини.
 
Логиката е, че ако един кон отиде от 19.00 на 13.00 коефициент, има голяма вероятност собствениците, треньорите или просто прозорливите и опитни залагащи да имат добра причина да смятат, че той ще спечели и да са го подкрепили с големи залози. Ако бъдете достатъчно бързи, можете да извлечете стойност при 13.00 коефициент, преди ставката да се е сринала още повече след новите залози за дадения кон.

 
Това е равносилно на закупуване на акции от компания, ако ключов директор или инвеститор направи същото, след като е открил важна информация, преди тя да бъде разкрита за останалата част от света.

 
Следването на пазара определено не е гарантираща на 100% успеха методология, но често поне ще ви спечели залози с прилична стойност.
 
Казахме ви за конете със сриващи се коефициенти, но какво да правим, когато видим ставката за един кон бързо да се показва нагоре? Твърде вероятно е да има някакви проблеми с коня и това да е причината за скока в цената. Отново, логиката не е винаги правилна и този кон може и да спечели… но ние не бихме заложили за него!

Важни съвети

  • 1. Най-бързият и най-сигурният начин да загубите парите си на залози на конни надбягвания е като залагате на всеки старт. Само част от надбягванията са изгодни от гледна точка на залаганията. В останалите случаи, залозите са просто форма на пробване на късмета и не могат да се открият стойностни залози. Професионалните хендикапъри се обединяват около мнението, че тайната на успеха на пистата и в онлайн залозите на коне се крие в търпението и дисциплината.Не се поддавайте на изкушението да заложите парите си, ако нямате пълна увереност в дадения кон. Ако все пак не успявате да устоите и искате да заложите на следващия старт, поне го направете с възможно най-малко пари.
  • 2. „Отличен залог“ може да се нарече надбягване, в което един кон има очевидно предимство по отношение на класа, скорост и състояние спрямо всички останали коне.
  • 3. „Добър залог“ наричаме надбягванията, в които има един кон, който се откроява като очевиден лидер, но няколко други коне го доближават по водещите показатели. В този случай е най-добре да заложите за този кон с опцията „Победа и Място“. По този начин, ако конят финишира на втора позиция, ще можете да спечелите достатъчно поне да избиете залога си или дори да излезете на малка печалба. Не позволявайте на никой да ви обяснява, че няма смисъл да се играе за малка печалба. Малката печалба е по-добрият вариант от тоталната загуба.
  •  4. Не се страхувайте да залагате на т.нар. „чалкове“ (фаворити). Много от любителите на конните надбягвания ще ви кажат, че залози със стойност се намират само при конете с големи коефициенти, но това не е така. Подценени коефициенти могат да се намерят както при някои от фаворизираните коне, така и при част от аутсайдерите.

Важни въпроси, на които трябва да си отговорите

  • Представял ли се е добре конят на въпросната дистанция? Дистанцията е много важен фактор в надбягванията, затова е добре да проверите как се е представял конят на предишни надбягвания с такава дължина на трасето.
  • Каква е стартовата позиция на моя кон? Спринтовите надбягвания обикновено дават предимство на външните позиции, докато по-дългите дистанции фаворизират вътрешните.
  • Бил ли е конят дълго време извън игра? Когато конете не са се състезавали повече от 90 дни, те често имат проблеми с физическото състояние.
  •  Колко старта е имал конят през тази година? А през последните две години? Конете, които са претоварени, рядко успяват да се представят на ниво.
  •  Побеждавал ли е конят при голям коефициент за него в миналото? Конете, които са печелили, носейки големи коефициенти на гърба си, имат склонност да го правят отново.
  • Има ли конят нов жокей? Когато един жокей се качи на нов кон, той прави всичко възможно да се представи блестящо в първите си състезания в него. Обръщайте внимание дали върху конят не седи нов жокей.
 
Още Съвети за спортни залагания ще ви дадат допълнителни общи насоки за вашите залози на конни надбягвания и на всички други спортни дисциплини.