Как да печелим от залози на баскетбол?

 
Има много различни начини да подобрите вашия ROI (възвращаемост на инвестицията) процент от баскетболни залози. Когато става въпрос за баскетболни залагания, ние анализираме един специфичен спорт, който предлага много широк набор от възможности за залог, които са доста повече от възможностите при повечето други спортове. Разбира се, не можем да правим сравнение с футболните залози, за които понякога има повече от 200 опции, но пък топ букмейкърите като bet365 предлагат до 100 различни пазари за големите баскетболни мачове, bet 365 bonus спортни залози - което е напълно достатъчен брой, за да се намерят залози със стойност. А само си помислете за цялото това море от статистическа информация, която може да се намери за баскетболните игри...

 

Баскетболът е сред спортовете с най-много фенове на света. Милиони хора следят големите баскетболни лиги и турнири всеки сезон. Естествено, основният интерес на баскетболните фенове е насочен към първенството на Националната баскетболна асоциация (НБА). Има 30 отбора общо в американското баскетболно първенство и всеки един от тях играе по 82 мача в редовния сезон, а да не говорим за плейофите и шоу мачовете. Сами виждате колко голям избор имаме от баскетболни събития. Ако не ви харесва по някакъв начин НБА баскетболът, можете да се насочите към европейските първенства и турнири, които в последните години вдигнаха много нивото на атрактивността си. Sportingbet баскетболни залози се определя като един от най-добрите букмейкъри за залози на европейски баскетбол. Мачове има почти всеки ден.

Хендикап залози

Най-популярният вид залог за баскетболните стратегии е свързан с хендикап залозите. За разлика от видовете футболни залози с традиционен хендикап, баскетболните хендикап линии са с половинки, така че да се елиминира възможността за равенство. Ще видите как баскетболните мачове в букмейкърите изглеждат като: Далас Маверикс (-5.5) – Денвър Нъгетс (+5.5).

Залози на аутсайдерите

Играчите имат склонност към залозите за фаворитите и причината за това лежи дълбоко в психологическото поле. Особено в баскетболните залози, това е груба грешка. Много хора обаче я допускат, а това е добре за вас, тъй като аутсайдерите обикновено получават доста добри хендикапи от букмейкърите точно поради тази причина - за да изравнят залозите за двата отбора.

 

 

За последните 10 сезона в НБА, например, аутсайдерите с хендикапи 12+ са успявали да удържат виртуалната си преднина в 54% от игрите. Същото е положението и в колежанския баскетбол, където в 53% от времето аутсайдерите с 17+ хендикапи не губят с повече от 17 точки разлика. Това е доказателство за теорията, че в американските спортове аутсайдерите са редовно подценявани както от феновете, така и от букмейкърите. Когато последните кажат, че даден отбор няма шанс в предстоящия мач, това трябва да е знак за вас, че има възможност, от която можете да се възползвате.

Залози на фаворитите

Както казахме, почти всеки играч има склонност да вярва, че популярните и фаворизирани отбори просто трябва да спечелят всеки път, когато се изправят срещу по-слаб отбор. Лос Анджелис е най-популярният отбор в НБА и има велика история на многобройни успехи. Но добрата история не винаги помага. Много играчи правят грешката да гледат към историята и на нейна база да правят преценката си. Ако погледнете статистиката, ще разберете защо тези залози са обречени на провал в дългосрочен план.

 

За последните 10 сезона, Лейкърс са побеждавали определените от букмейкърите хендикапи в по-малко от 46% от игрите. Имат и сравнително незадоволителни резултати у дома, докато в повечето от времето букмейкърите дават прекалено оптимистични прогнози за техни успехи пред собствена публика. През последните 10 години, Лекърс са побеждавали по-големите от 10 хендикапи само в 37% от мачовете, което ясно говори колко е била надценявана силата на отбора. Ако бяхте залагали на всички противници на Лейкърс с хендикапи 10+ през това време, щяхте да сте направили цяло състояние.

 

 

Можете да анализирате по подобен начин и други популярни отбори. Повечето от тях имат същата тенденция.
 
Баскетболните стратегии трябва да включват всеки малък фактор в уравнението. Имената не печелят мачовете и не трябва сляпо да вярвате в големите отбори, когато поставяте баскетболните си залози. Много хора са наясно с това, но просто не могат да се отърсят от психологическото усещане за мощ на големите отбори и забравят за другите важни фактори.

Залози за общ брой точки

 

Тези залози са доста популярни баскетбола и са подобни като при другите спортове. Букмейкърите предлагат възможност за залози на общия брой на комбинираните точки на двата отбора. Вашата задача е да познаете дали отборите ще прехвърлят тази линия или не. Обикновено линията в НБА мачовете е поставена между 180 и 220 точки, докато в европейските сблъсъци е по-ниска - от 120 до 160 точки.

Стратегия с лайв залози на баскетбол

Това е много прост и въпреки това ефективен метод за залози.
 
Той е основан на предположението, че в европейския баскетбол фаворитите изключително рядко не успяват да спечелят нито една част. Да, по-горе казахме, че често фаворитите в НБА са надценени, понякога това важи и за европейския баскетбол, но е едно да не успееш да победиш с 10 точки разлика, а съвсем друго да не успееш да вземеш нито една част. Ако се загледате в резултатите от изминалите мачове, едва ли ще намерите такъв случай.
 
За тази стратегия е важно да имаш достатъчно добър капитал, за да можеш да покриеш поне четирите части в един мач.
 
Първо, трябва да изберем мач.
 
Например, Реал Мадрид - Валенсия

 

 

Коефициенти в Bet365 Баскетбол: Реал Мадрид: 1.15 - Валенсия - 6.0
 
Можете да видите ясно, че Реал Мадрид има много по-големи шансове да спечели мача.
 
Сега трябва да заложите за победител в първата част.
 
1-ва част - победител: Реал Мадрид: 1.40 - Валенсия: 2.70
 
Поставяте залог за Реал Мадрид. Да кажем, че искате да спечелите 5 лв. от този мач. Имате коефициентите, така че трябва да пресметнете колко трябва да инвестирате, за да спечелите 5 лв.
 
Залог = 5 / (1.4-1)
Залог = 12,5 лв.
 
Резултатът от първата част обаче е 19:14 за Валенсия. Няма проблем - залагате отново за Реал Мадрид да спечели втората част. Да кажем, че коефициентът за Реал е паднал на 1.36. Залогът ви сега трябва да покрие първоначалната загуба и желаната печалба, тоест:
 
Залог = 12.5 + 5 / (1.36-1)
Залог = ~49 лв.
 
Крайният резултат от втората част е 17:7 в полза на Реал Мадрид, така че печелите и сте на чиста печалба от 5 лв.
 
Рядко ще ви се случва да стигате по-далеч от втората част, но трябва банката ви да е достатъчно голяма, за да покрие и евентуалните следващи залози.


Виж Още

0.0/5 (0  votes )

ПРОЧЕТИ ОЩЕ