Как да печелим от залози на баскетбол?

Как да печелим от залози на баскетбол?
Оценете тази статия

Баскетболът е сред спортовете, чиято популярност обхваща целият свят. Това е и един от спортовете, които можете да откриете във всички букмейкъри. Макар обаче залозите на баскетбол да са много предпочитани, има някои тънкости, които е добре да знаете, преди да поставите залог.  Научете основите на баскетболните залози, за какво да внимавате и кои са най-добрите стратегии, които можете да използвате от тази статия.

Баскетболните залози предлагат редица опции за залог, а в някои букмейкъри като  bet 365 bonus спортни залози опциите са над 200. Sportingbet баскетболни залози се определя като един от най-добрите букмейкъри за залози на европейски баскетбол. Мачове има почти всеки ден.

Правила на играта

За да сте добри в залозите на първо място е добре да сте запознати с правилата на играта, иначе рискувате да превърнете залозите си в лотария.

Първо започваме с терена – той е 28 метра дълъг и 15 метра широк. Отборите са съставени от 5 души, а смените могат да бъдат извършени по време на мача нямат ограничения. Повечето първенства се играят в 4 части по 10 минути, а някои първенства позволяват всяка част да е с продължителност от 12 минути.

Целта на играта е да бъде отбелязана точка в противниковият кош, а когато един от двата отбора започне организация на атаката си, той има на разположение 24 секунди за да я завърши. 8 пък са секундите, за които трябва да бъде премината разделителната линия и отборът да навлезе в противниковата половина на полето.

Единственият начин играчите да се движат с топката е чрез дрибъл, тоест е забранено топката да бъде носена с ръце.

Фалове могат да бъдат свирени за неправилно блокиране, неправилно отнемане на топката, задържане, бутане и т.н. При нарушение се отсъждат 2 наказателни удара, които носят по 1 точка. При 5 нарушения на един и същи играч, той трябва да бъде заменен от свой съотборник и няма право да продължи срещата.

Видове залози на баскетбол

Видовете залози баскетбол зависят от букмейкърът, който сте избрали, но обикновено голяма част от букмейкърите имат солиден избор при залози на баскетбол. Големият избор ви дава възможност не само да намерите пазара за който се чувствате най-сигурен за залог, но и да имате възможност да екпериментирате. Пазарите за залог налични в букмейкърите са:

  • Краен резултат
  • Хендикап
  • Резултат и двата отбора да отбележат
  • Печеливша разлика
  • Общо в мача
  • Двоен резултат
  • Общо за отбор
  • Най-резултатно полувреме

Разбира се, можете да бъдат включени и други възможности, но това са най-често използваните и предпочитаните пазари в онлайн букитата.

 За разлика от видовете футболни залози с традиционен хендикап, баскетболните хендикап линии са с половинки, така че да се елиминира възможността за равенство. Ще видите как баскетболните мачове в букмейкърите изглеждат като: Далас Маверикс (-5.5) – Денвър Нъгетс (+5.5).

Залози на живо

Залозите на живо нашумяха много преди известно време и това е изключително положително. Развитието им доведе и до много срещи, които се излъчват в реално време директно в букмейкърските платформи, което означава, че можем да се насладим на мача и да залагаме на едно и също място, където и да се намираме.

Сигурно мнозина от вас няма да бъдат изненадани, когато ви кажем, че баскетболните залози са много широко застъпени в платформите за залози на живо и освен, че имате колосален избор от пазари, можете да гледате и чрез Live Streaming голям набор от мачове. Това освен по-голяма тръпка, може да ви спомогне и добрите печалби.

Най-добрите съвети и стратегии при игра на баскетбол

Колкото и добре да знаем правилата и колкото и възможности за залог да имаме, факт е, че добрата стратегия лежи на дъното на всеки успех. Това определено важи с пълна сила и тук. Затова сме подбрали няколко стратегии и съвети, които да следвате, докато залагате на баскетбол, така, че да увеличите шансовете си за успех.

Залози на аутсайдерите

Много играчи тенденциозно залагат на фаворитите в даден двубой, само защото шансовете за успех са им по-високи. И макар това наистина да е така, няма как да бъдем сигурни дали залогът направен от нас на фаворита ще попадне в тази графа. Тогава е най-добре да се обърнем и към аутсайдерите. Често аутсайдерите са подценени, както от букмейкъра, така и от игачите. Всъщност аутсайдерите не малко пъти печелят двубоите и статистиката ще ви го потвърди.

Преди да заложите на аутсайдера в мача обаче се уверете, че сте проучили добре отборите, че сте разучили за техните силни и слаби страни, стилът им и разбира се битките помежду им. Това може да ви даде ценна информация, която да ви даде предимство.

Друг важен аспект е да не се страхувате от хендикап залозите. Те представляват виртуална преднина, която букмейкърът дава на някой от отборите, особено когато има голяма разлика в класите и нивата на двата отбора. Това обаче е добър начин да се възползвате от ситуацията. Например в предходните 10 сезона в НБА, залозите на аутсайдерите с 12+ (букмейкърът дава виртуални 12 точки на по-слабият отбор) са успели да удържат преднината си в цели 54% от случаите. В случаите на важен мач за аутсайдера този процент може неимоверно да се увеличи. Можете да се възползвате и при контузия на ключов играч от противниковият отбор, както и да се ориентирате според статистиката. Всичко това ви дава възможност да направите обоснован залог, който има голям шанс да се увенчае с успех.

Залози на общ брой точки

Залозите на общ брой точки са добър алтернативен начин да припечелите. Обикновено тези залози са доста разпространени, но все пак имат своите тънкости, сред които са например различните първенства. Не можете да очаквате първенствата по света да са на едно и също ниво и да залагате един и същ праг от точки всеки път.

За да прецените правилно вашият залог е необходимо да разгледате средният брой точки, които се генерират в мач от дадено първенство. Например в НБА често линията се доближава до 200 точки, доколкото например в европейският баскетбол рядко се надвишава линията от 160. Това ще ви даде достатъчно добър ориентир, но няма да е достатъчно. Не всички отбори са на едно и също ниво и това може да доведе до разминавания със средният резултат. Затова е и необходимо да прегледате статистиката за двата отбора, да определите фаворитът и аутсайдерът, стилът им на игра – дали са агресивни или предпочитат да се фокусират върху защитата, колко точки средно правят на мач и т.н. Всичко това може да ви оформи мнение за това какво ще се случи на терена и така можете да вземете по-добро решение.

Стратегия за залог на живо

Ще ви представим една стратегия, която е по-рискова, но същевременно е много ефективна. Става дума за залозите на победител в различните части. Тоест да поставите залог за всяка четвърина от мача. Ако погледнем статистиката ще забележим, че в по-голямата част от двоубоите фаворитът не е взел и 4-те части от мача. Това всъщност се случва много рядко и коефициентите в тези мачове не са никак добри. Ако намерим двубой, при който обаче имаме фаворит и аутсайдер, но коефициентите на двата отбора не се разминават значително имаме шанс да спечелим. Какво имаме предвид ли?

Ако вземем предвид например мач между Реал Мадрид и Валенсия.

Можете да видите, че Реал Мадрид имат значително по-голям шанс да спечелят мача. Първата част обаче завършва с победа за Валенсия. Тогава коефициентът на Реал се вдига, а този на Валенсия пада. Това е и вашият шанс да атакувате. Залагате на вторите 10 минути за победа на Реал. Коефициентът се е покачил до 1.40 и това може да ви донесе достатъчно, че да избиете и загубата от първият залог. Процедирате към част 3 и 4 по същият начин.

Кои букмейкъри приемат залози на баскетбол?

Тъй като е един от най-търсените спортове в света, няма как да не намерите баскетболни залози в който букмейкър да отидете. Ние обаче ви препоръчваме да изберете някой доказал се букмейкър, като например Efbet за да поставите своите залози. Той предлага редица спортни пазари за залози на баскетбол и освен това коефициентите му са повече от добри.