Как да залагаме на League of Legends

Как да залагаме на League of Legends
Оценете тази статия

League of Legends е една от най-популярните видео игри от почти 10 години насам. Това е едно от заглавията допринесло най-много за развитието на електронните спортове. Интересът към играта е главното нещо, което е я нареди сред имената в електронните спортове. Затова обаче допринесоха и качествата, които се изискват от играта, за да бъдеш наистина добър. Какво може да ни предложи играта и как да залагаме, предстои да разберем.

Какво представлява League of Legends?

На пръв поглед играта LoL е подобна на Дота. Играчите са разпределени в отбори по 5 души, като всеки от тях избира шампион с който да играе. Шампионите, които фигурурат в играта са различни като качества, някои от тях са добри при битки от близо, други са за далечен бой, има и такива, които са похдодящи за поддържането на отбора.

Целта на играта е да разрушавате кулите на противника, които са разположени на ключови места из предварително подбраната карта. В двата противополжни края на картата стартират двата отбора. Крайната цел е именно там, в началната точка на противника, където се намира Нексуса, който трябва да бъде разрушен. Победа идва само тогава, когато той падне.

За да играят Лигата на легендите, от играчите се изисква на първо място много добра отборна игра. Само отбори с ясно изградена стратегия могат да се противопоставят. Освен това всеки от тях трябва да познава много добре картата, както и шампионите – този с който играе, както и противниковите.

На какви турнири мога да залагам?

Тъй като интересът към играта е нестихващ, компанията създател Riot Games започна да организира турнири по цял свят с цел да и открие най-добрите играчи. Турнирите са изключително грандиозни, с десетки хиляди посетители и милиони наградни фондове.

В  League of Legends можете да откриете само регионални турнири, тъй като техните сървъри са разпределени по региони и само играчи от един и същ регион могат да се състезават помежду си.

Такива турнири можете да откриете за:

 • Северна Америка – LCS
 • Европа – LEC
 • Южна и Латинска Америка – LLA
 • Австралия и Океания – OPL
 • Освен тях, турнири има и в по-малки мащаби, като пример за такива са Руски, Китайски, Японски, Виетнамски и други локални надпревари.

Как да залагаме на League of Legends?

Залозите на LoL са изключително разнообразни. Тук като играта е доста сложна, има много фактори, които могат да повлияят изхода на двубоя и съответно голяма част от тях фигурират и сред пазарите за залог. Освен залози на краен резултат можете да залагате и още на:

 • Победител в първи рунд
 • Брой рундове
 • Първа кръв
 • Първа кула
 • Максимален брой убийства
 • Повче убийства
 • Под/Над брой убийства
 • Хендикап залози

Къде да залагам на League of Legends

Тъй като електронните спортове продължават да растат по популярност,това разбира се рефлектира положително на нашите букмейкъри и смеем да твърдим, че почти всеки от родните брандове предлага залози на League of Legends. Един от най-добрите в тази насока е Winbet, където количеството турнири и пазари е завидно, а коефициентите наистина много добри. Efbet също се грижи за своите потребители и затова играта е налична за залог и там. Други популярни имена в хазартният бизнес също могат да предложат залози на League of Legends, така че който и букмейкър да изберете, определено няма да останете незадоволени.Palmsbet обикновено публикува опциите до една седмица преди събитието.

В допълнение към PalmsBet, други букита като Bwin също предлагат широки възможности за залагания в еспорта. Преди да направят депозит, залагащите могат да проверят интерфейсите, бонусите и опциите за залагане на League of Legends в различни онлайн спортни букове, за да решат кой от тях им харесва най-много.

Заключение

Спецификата на залозите в LoL я прави една сред най-добрите игри за залог в момента. Множество турнири, десетки срещи на ден и запомнящ се геймплей са само малка част от нещата, които ще направят всеки един ваш залог вълнуващ. Ако искате да направите своите залози на League of Legends, не губете време, изберете един от букмейкърите, налични за залог в България и действайте!