Система с фиксирани проценти

Система с фиксирани проценти
Оценете тази статия

Постигането и поддържането на висока успеваемост е пряко свързано с правилното управление на банката. Колкото по-умело боравим с нея, толкова по-вероятно е дългосрочният успех да ни застигне. Поради тази причина ще отправим поглед към една елементарна, но изключително полезна стратегия, особено за хора с по-ниска “култура” на залагане.

Какво представлява системата

Едва ли има по-опростена стратегия за залагане в интернет. Задачата на участника е да определя залога си спрямо наличния баланс, като се базира на строго регламентиран процент, независещ от други фактори – коефициент, вероятност и прочее.

За препоръчване е да се избира фиксиран процент, който позволява по-дълготрайно участие с депозираните средства. Залози с над 20% от банката се смятат за неразумни, тъй като евентуална поредица от 5-6 непечеливши събития е напълно възможна и ще окаже необратим ефект върху баланса.

Да приемем, че сте депозирали 1000 лв. и сте определили всеки залог да се равнява на 10% от баланса.

  • Залог №1: 10% от 1000 лв. (100 лв.) на коефициент 1.80 – познат;
  • Залог №2: 10% от 1080 лв. (108 лв.) на коефициент 2.00 – губещ;
  • Залог №3: 10% от 972 лв. (97 лв.) на коефициент 1.70 – губещ;
  • Залог №4: 10% от 875 лв. (88 лв.) на коефициент 2.00 – познат;
  • Залог №5: 10% от 963 лв. (96 лв.) на коефициент 1.75.

Вижте нашето ревю на Bet365 – един от най-добрите букмейкъри в света

Вижте още: Система 60%

Предимства и недостатъци на фиксирания процент

Положителната черта на системата е свързана със свеждането на риска до минимум. В случай, че натрупате дълга губеща серия, която оказва негативен ефект върху банката, по-ниската стойност на залозите ще ви предпази от скоростен банкрут. От друга страна, ако навлезете в положителна поредица и увеличите драстично баланса си, високата стойност на облозите ще ви донесе по-доходоносни печалби.

Това прави системата с фиксиран процент практична за използване от начинаещи играчи, тъй като не е обвързана със сложни правила. Освен това им гарантира продължително участие, независимо от резултатите на завършилите селекции.

Разбира се, условията на стратегията могат да се тълкуват и по друг начин. Залагаме идентичен процент на всеки залог, без значение каква е ставката и доколко вероятността оправдава риска. Едва ли мнозина от вас ще заложат еднакви суми на маркет с коефициент 1.50 и на пазар с 4.50. По-ниско оценената опция е придружена от по-висок шанс за благополучна развръзка.

Затова ви съветвам да сте по-внимателни и да прилагате стратегията с фиксирани проценти на селекции със сходни коефициенти, които имат идентично value.