Залози на Живо – Предимства и Съвети за Тях

Залози на Живо – Предимства и Съвети за Тях
Оценете тази статия
 Какво ни донесоха залозите на живо, когато бяха изобретени от букмейкърските къщи в началото на века? Добър въпрос, чийто прост отговор е стойност и вълнение. Нека да погледнем върху тях от тази гледна точка – заложили сте за победа на Ювентус на сутринта преди мача. След това седите и чакате крайния резултат, за да разберете дали залогът ви е спечелил. Това е обобщението на вашето потребителско изживяване от залога. Сега си представете, че изчакате мача да започне и следите развитието на коефициентите за различните залози заедно с развитието на мача. Изведнъж цялото изживяване около залога става много по-вълнуващо, а тръпката се увеличава от дузините нови пазари, които се откриват пред вас с течението на играта. Винаги, когато залагате трябва да сте наясно с всички възможни залози в Bet365, а и не само при него.

Предимства при залагане на живо

Ако можете да съвместите залозите на живо с действителното гледане на събитието с картина в реално време, то със сигурност изживяването ви ще бъде повече от добро. Освен това, шансовете ви да намерите добър залог се увеличават значително. Гледайки мача и залагайки в реално време, можете да прецените темпото на игра и да видите кой отбор или играч има днес ден и кой не. Можете да направите преценка, например, за вероятността един отбор да обърне мача, след като изостава към момента, както и дали един отбор е гладен за още голове или го устройва да задържи аванса си в резултата такъв, какъвто е момента.
 
 
За разлика от пре-мач залозите, при лайв бетинга имате повече контрол върху ситуацията. Да кажем, че Манчестър Юнайтед допускат гол в 50-тата минута в мач срещу борещия се за оцеляване Съндърланд. Юнайтед играят у дома, имат сериозна доминация в притежанието на топката и са допуснали случаен и напълно незаслужен гол. Броени секунди след падането на гола, коефициентите за тяхна победа ще се вдигнат с пъти. Стойността в залога за победа на „Червените дяволи“ към този момент вероятно е по-голяма, отколкото когато и да било в залозите преди старта на двубоя. В обратния случай, ако например Юнайтед е повел с 2:0 на полувремето, можете да погледнете към други пазари в секцията за залози на живо във вашия бумейкър като залог за „Победител в оставащото време“, „Следващ отбор да отбележи гол“ или „Следващ голмайстор“. Това са само примери за ситуации, в които залозите на живо могат да носят добри възможности на клиентите в букмейкърските къщи.

Съвети

Бъдете търпеливи

Успехът в залозите на живо се свежда до голяма степен до това да останете хладнокръвни и внимателно да преценявате опциите си. Никога не хвърляйте парите си на големи коефициенти в опит да компенсирате губещ залог, направен за победител преди началото на мача, например. Това не е начинът да компенсирате един неуспешен залог. За да го направите, трябва предварително да сте си съставили някакъв План Б за подобни ситуации.
 
 
Необходимостта от търпение може да се разгледа и от още един аспект. Коефициентите в началото на мача няма да бъдат най-добрите, така че изчакайте малко да се поразвие срещата, за да получите по-добри ставки. Просто защото единият отбор е бил фаворит преди мача, не означава, че той ще отговори на очакванията и ще вземе трите точки. Ако успеете да запазите търпение в началните 20 или 30 минути на мача, вече би трябвало да имате солидна идея дали фаворитът наистина има по-големи шансове да спечели или не. В този момент, коефициентите за победа на отбора ще бъдат чувствително по-добри в сравнение с пре-мач залозите и лайв залозите в първите минутки, тъй като една трета от мача вече е изтекла.

Обърнете внимание на секундите закъснение

Нещо много важно относно залозите на живо е, че те не са буквално на живо. Ако гледате мач по телевизията или онлайн, ще гледате картината със 5-10 секунди закъснение. Ако гледате мача чрез лайв стрийминг функция, отново ще имате закъснение.
 
Така че никога няма да можете да залагате буквално на живо, винаги залозите ви ще са с няколко секунди закъснение. Защо това е важно? Защото е хубаво от сега да разберете, че никога няма да можете да реагирате по-бързо от букмейкъра. Ако видите да падне гол по телевизията, не скачайте към компютъра с надеждата да поставите залог преди букито да е променило коефициентите. Това няма как да ви се получи. Ако пробвате, ще видите, че букмейкърът вече знае за този гол и е блокирал пазара (или пък вече е променил коефициентите съобразно със случилото се на терена). Това е една област, в която не можеш да победиш букмейкъра!

Отделете време

Залозите на живо дават повече възможности за печалби, но и в същото време изискват повече от играчите – най-вече повече време и повече усилия. Казано метафорично, когато добрата възможност почука на вратата, трябва да сте там, за да й отворите, защото много бързо може да си тръгне. Докато при залозите преди началото на събитията можете да си направите проучването, да поставите залога и след това да правите каквото си поискате, при залозите на живо е важно през цялото време да бъдете в готовност.

Не се плашете от препускането на коефициентите

Ставките в залозите на живо са изключително динамични и се променят буквално през няколко секунди, дори и когато на терена не се е случило нищо значимо. Една от причините букитата да правят тази постоянна промяна на коефициентите е да внушат несигурност в съзнанието на залагащия и да го объркат. Ако искате да победите букмейкъра, трябва да се опитате да мислите като един футболен треньор.
 
 
Пеп Гуардиола и Жозе Моуриньо са може би двамата най-добри треньори в световния футбол днес. Това, което те правят най-добре, е да се адаптират бързо към различните промени във всеки футболен мач. Те не се притесняват от промените, а ги виждат като едно предизвикателство. Точно това трябва да правите и вие – приемете резките промени на коефициентите като предизвикателство, с което трябва да се справите като покажете способностите си.

Заключение

В обобщение, залозите на живо дават на любителите на залозите големи възможности и често коефициенти, които са далеч по-привлекателни от коефициентите преди мача. Въпреки това, лесно е да се объркате и паникьосате от голямата динамика в тях и опасността да започнете да хвърляте парите си наляво-надясно е налице. Затова, винаги имайте план и горна граница на парите, които си позволявате да похарчите на едно събитие. Също така, добре е да имате и стратегия за излизане от пазара – точката, в която сте сигурни, че трябва да се оттеглите, дори и ако тя е от губеща позиция. Вижте опците за залози на Живо в bet365 спортни залози.