Как да печелим от залози на волейбол

Оценете тази статия
 Ако сте фен на волейбола и знаете много за играта, може би ще бъдете заинтересовани от залозите на волайбол.
 
Волейболът е игра с дълга история и, макар и да не е сред най-известните спортове в световен мащаб, се радва на сериозна популярност в страни като САЩ, Русия, Италия, Полша и, разбира се, България. Този спорт е донесъл най-големите успехи на България сред отборните спортове, така че сме сигурни, че много от вас следят и се интересуват от играта. Научените неща могат да бъдат приложени в букмейкърските къщи, които предлагат залози на волейбол.
 
 
По принцип, на практика всеки букмейкър има в програмата си волейболни мачове, но някои сайтове обръщат повече внимание на този спорт, отколкото други. Sportingbet е един от букмейкърите, в които волейболът е на почит. В този сайт можете да залагате на безброй мачове от целия свят, включително и на тези от българската Суперлига.
 
В тази статия ще ви представим най-популярните видове залози на волейбол и няколко съвета, с които да увеличите шансовете си да познавате мачовете.

Видове залози на волейбол 

  • Залози за победител – По подобие на всеки друг спорт, и във волейбола се предлагат залози за това кой ще спечели мача. Това е и най-лесният за разбиране вид залог, с който няма да имате проблеми, дори и ако никога не сте залагали на спорт изобщо. Вашата задача е просто да познаете кой от двата отбора ще спечели. Просто е да разберете залога и да го направите, а правилното познаване на мача всъщност далеч не е толкова просто, но за това малко по-долу…
  • Бъдещи залози – Така наречените бъдещи залози представляват залози за победител в определен турнир още преди началото му.
  • Общ брой на сетовете – Залози за това дали в мача ще се изиграят 3, 4 или 5 сета. Простата логика води до идеята, чe ако смятате, че мачът е много равностоен и битката ще е за всяка точка, можете да заложите за повече от три сета в мача.
  • Общ брой на точките – Освен залози за общия брой на сетовете, букмейкърите ви предлагат и да залагате за общия брой на точките в мача.
  • Залози с хендикап – Залозите за хендикап си заслужават тогава, когато единият отбор е изразен фаворит в мача и коефициентът за негова победа не ви устройва. Ако мислите, че тимът ще спечели убедително, можете да поставите залог с хендикап за него, за който и коефициентът ще е по-висок.
  • Победител в първия гейм – Някои отбори влизат по-бавно в мача, докато други играят най-добрия си волейбол в началото на срещите. Букмейкърите ви дават шанса да използвате тези специфики в играта със залози за победител в първия гейм. В залозите на живо, можете да залагате и за това кой ще спечели следващия гейм.

Съвети

Букмейкърите имат навика да не обръщат толкова внимание на спортовете, които не носят голяма част от оборота им, какъвто е волейболът, и да се фокусират върху най-популярните спортове сред залагащите и най-вече върху футбола. Това, че букитата не се взират толкова детайлно във волейболните игри и коефициентите не винаги отразяват реалните шансове на отборите, може да бъде само в полза за играчите.
 
Преди да заложите на някой волейболен мач, първо трябва да оцените важността на двубоя. Волейболът се различава от повечето други видове спорт по това, че в него националните отбори имат много по-голяма популярност сред феновете от националните първенства. Разбира се, националните шампионати и Шампионската лига също са от значение, но можете да сте сигурни, че всички играчи дават най-доброто от себе си в националния отбор, какъвто не е случаят в много други спортове.
 
Като общо правило, можем да ви посъветваме да избягвате да залагате на мачовете от началото на сезона в клубните първенства, защото клубовете почти всеки сезон разполагат с различни волейболисти, а в този спорт сработката между отделните звена е от ключово значение за успеха. В първите мачове от сезона, когато отборите все още не са добре обиграни, често ставаме свидетели на изненадващи резултати, така че ако залагате на този етап, правете повече залози за аутсайдерите.
 
Друг важен момент във волейболните мачове е домакинското предимство. Домакините печелят мачовете си в по-голям процент дори и от домакините на футболните мачове. На пръв поглед, може да изглежда, че разликата от зала до зала не е толкова голяма, но в игрите на закрито и най-малката разлика променя чувствително летежа на топката. В по-малки зали, топката лети по-бавно, а в по-големи – по-бързо. А на Олимпиадата в Рио, например, много отбори се оплакаха дори и от климатиците, защото духат по-силно от обичайното и това пречи за нормалната игра. През годините сме чували и много други оплаквания за разположението на осветлението, ниски зали и т.н. А да не говорим за това колко гръмогласен е шумът от виковете на феновете във волейболните зали. Пълна зала с 5 000 зрители, като тази във Варна, прави атмосферата много по-неприятна за гостите, отколкото пълен стадион с 40 000 като на „Васил Левски“.
 
Умората на основните състезатели също винаги трябва да бъде отчитана при залозите на волейбол. Спортът е достатъчно натоварващ, а на големите първенства програмата е много сгъстена – на последното Световно първенство, например, някои отбори играха 11 мача за 16 дни. Топ играчите, които са имали възможност да си починат, увеличават много повече шансовете на своите отбори.

Направете своя залог на тенис през bet365 и можете да спечелите доста добър bet365 bonus.