Как да печелим от залози на снукър

Как да печелим от залози на снукър
Оценете тази статия

 Снукърът е един доста стар спорт, към който се разви по-голям интерес през 70-те години на ХХ век. В много отношения, катализатор за повишения интерес към снукъра бе развитието на цветната телевизия, тъй като по очевидни причини това е спорт, който не може да се отразява качествено с черно-бяла картина.

В днешни дни, най-голямата спортна телевизия в света – Евроспорт – предава на живо десетки турнири всяка година, а феновете на играта нарастват все повече и повече. Световното първенство по снукър в Крусибъл се превърна в една от перлите в короната на телевизионния спорт.

 
 
Освен за гледане, тази игра стана особено популярна и за залагане.
 
Що се отнася до пазарите за залагане на снукър, най-популярни сред тях са пазарите за победител в мачовете, както може би в почти всеки един спорт. Залозите за победител в турнирите също генерират много голям оборот. Букмейкърите ви позволяват да залагате за победител на Световното първенство за следващата година горе-долу веднага след края на тазгодишното издание. bet365 например, дава възможност на сяоите клиенти да спечелят bet365 bonus онлайн при регистрация, независимо дали ще залагат на снукър, волейбол, футбол и т.н. При другите големи турнири положението е почти същото. Има и много други видове залози, сред които:
  • Залози за точен резултат – По подобие на футболните залози, и в снукъра можете да залагате за точния резултат на двубоя. Спецификите на този пазар много зависят от формата на срещата – „5 от 9“ или формат с повече фреймове.
  • Победител във фрейм – Залозите за победител в следващия фрейм са особено популярни при залозите на живо. Инерцията е ключов момент в този спорт и добрата и уверена игра на единия играч в един фрейм е знак, че той има много големи шансове да спечели и следващата част.
  • Кой играч ще вкара първата червена топка – Кой играч ще има топката в ръката си за първия удар във фрейма оказва значително влияние върху развоя на играта във въпросната част. Топ играчите обикновено изпълняват почти перфектни брейкове и в повечето случаи топката се скрива на безопасна позиция зад цветна топка в боук зоната. Въпреки това, лошите брейкове все пак се случват и на най-добрите и те позволяват на противниковия играч да вкарат първата червена топка. С други думи, този, който не изпълнява първия удар, има по-големи шансове да вкара първата червена.
  • Състезание до 20/30/40 точки – Можете да залагате и за това кой от двамата противници ще достигне първи мизата от 20, 30, 40 или друга определена от букмейкъра линия.
  • Първа вкарана цветна топка – Един интересен и популярен пазар, в който играчите се опитват да предскажат с какъв цвят ще е първата вкарана цветна топка. Черната и синята топка са фаворити според статистиката, последвани от розовата. Букмейкърите много обичат този залог, защото той е по-близо до лотарийния тип игри и в него трудно може да се вкара сериозна логика, тъй като има има много променливи. Въпреки това, има случай за един играч, който е заложил за жълтата топка в три поредни фрейма. Жълтата топка е един от най-малко вероятните избори и затова коефициентът за нея е 9.00. С трите фрейма, този играч е спечелил акумулаторен залог с 729.00 коефициент. Скоростта на топката може да повлияе на този пазар. На една бърза маса е по-трудно да се контролира кюбола и той лесно може да достигне до боук зоната, която увеличава шанса първата вкарана топка да бъде жълта, зелена или кафява.
  • Брой на точките във фрейма – По подобие на Под/Над пазарите, букмейкърите ви дават възможност да залагате дали общият брой на точките във фрейма ще бъде под или над зададена линия – обикновено 100 точки. Повечето залагащи се втурват към Над залозите, но имайте предвид, че брейк от 80 точки обикновено е достатъчен за спечелването на фрейма. Да, играчите обичат да правят сенчъри брейкове от над 100 точки, но още повече обичат да печелят. Затова, след гарантирането на фрейма, често концентрацията изчезва и серията спира преди стоте точки.

Как да познаваме повече победители?

Общото правило е, че колкото повече са фреймовете в един мач, толкова е по-вероятно фаворитът да вземе превес и да стигне до победата. И обратно, в началните етапи на турнирите, където обикновено се играе „5 от 9“, изненадите са много по-вероятни. Всички играчи в големите турнири са на достатъчно добро ниво и могат да правят печеливши брейкове с малко късмет за добро разположение на топките. Когато ти трябват само пет спечелени фрейма, не е невъзможно да детронираш по-силния играч.
 
Това обаче в никакъв случай не означава, че в дългите мачове играчите с по-нисък коефициент винаги печелят, особено когато разликата в коефициентите не е толкова голяма.
 
 
Важно е винаги да проверявате статистиката за последните двубои поотделно на двамата съперници. За разлика от други спортове, резултатите от преките сблъсъци в снукъра не са толкова важни и не носят много информация за шансовете на двамата в предстоящия двубой. Много по-важно е да видите в каква форма са състезателите и дали играта им върви в последно време.
 
За залозите на живо е много полезно да гледате мачовете в реално време. Тъй като снукърът се играе в много бавно темпо, коментаторите имат цялото време на света да изразят своето мнение за мача, което често може да бъде превърнато в печеливши залози, стига, разбира се, коментаторите да са наистина експерти в спорта.