10 най-често срещани грешки при залози на футбол

10 най-често срещани грешки при залози на футбол
Оценете тази статия

Човешко е да се греши. Всеки от нас прави грешки и това е съвсем в реда на нещата. Има обаче грешки, които могат да ни струват скъпо. И при спортните залози често пъти дори малка грешка може да ни коства голяма сума. За любителите на футбола сме подготвили 10 често срещани грешки, които да избягваме, когато залагаме. Така ще си гарантираме още повече забавления и най-важното, добра банка.

1.Залагате според фаворита

Често сме виждали случаи, в които някои прави залог за фаворита в мача. Това не е нещо лошо или грешно, но всеки залог трябва да бъде обмислен. В никакъв случай не се подлъгвайте по коефициента на фаворита – колкото и да е близък до 1, не си мислете, че победата е гарантирана.

Много често ставаме свидетели на мачове в които се срещат два тима на съвсем различни нива. Треньорите на фаворитите често пускат резерни играчи като титуляри в такива срещи, а това лесно може да намали преднината, която смятате, че фаворита има. Затова когато видите мач с ясно изразен фаворит и аутсайдер, не бързайте да правите своя залог. Намерете максимално много информация, за да се уверите, че няма подводни камъни. Все пак историята познава и много такива случаи.

2.Поставяте твърде много залози

Вярно е, че залозите носят тръпка. Да заложиш на любимият си футболен отбор вдига адреналина допълнително. Това подтиква много хора да действат импулсивно и да поставят залози на всички мачове, които намерят за интересни. Този подход е грешен, тъй като всеки залог трябва да бъде добре премислен, а информацията за двата отбора – добре проучена.  Ако поставяте повече залози, отколкото можете да проучите, рано или късно тези залози се превърщат в нищо повече от лотария.

3.Не използвате стратегия

Стратегиите са неизменна част от света на залозите. Има много стратегии, които са подходящи за залози на футбол и използването им може да ви донесе десетки ползи. Подбирането на правилна стратегия за вашият стил на залагане може да се окаже трудна задача, но можете да се запознаете обстойно с някои от най-известните стратегии за залози и да опитате някоя от тях, която ви се стори добра.

4.Залагате само прави колонки

Правите колонки означават големи печалби. Заради коефициентите на селекциите, които се умножават в акумулаторен залог означава, че можете да спечелите голяма сума много бързо. Това важи обаче и за загубите. Залагайки само прави колонки може да ви разори за отрицателно време. Причината затова е, че дори една селекция да не се развие по план означава, че целият залог се счита за губещ. Затова в права колонка си позволявайте да залагате само мачове, които добре сте проучили и сте максимално сигурни в резултатите. А другите срещи, които считате за рискови и не сте сигурни в крайният резултат е най-добре да ги пропуснете или да ги заложите като единична селекция. Така дори и очакванията ви да пропаданат, няма да погубите и печеливши залози.

5.Преследвате загуби

Серия от загуби? Нормално е и се случва на всеки. Да тръгнете да наваксвате загубеното обаче няма да ви донесе нищо позитивно обаче. Тръгнем ли да преследваме загубени залози, неминуемо ще стигнем до точка 2 – Твърде много залози и така лесно можем да изпуснем нишката и да се окажем по-зле отколкото по време на губещата серия. Затова не правете грешката да се опитвате да наваксате загубени пари. При правилна игра от ваша страна и малко търпение ще си върнете загубеното преди да се усетите.

6.Не вземате под внимание ключови фактори

Контузени играчи, наказания, мач без публика или натоварена програма. Това са все фактори, които лесно биха преобърнали играта и могат да ви изненадат. Често когато залагаме на футбол, обръщаме внимание само на статистическите данни, които намерим. Статистиката, макар да е едно от най-полезните неща, що се касае за футбол, сама по себе си не е достатъчна, че да ни запознае в детайли с предстоящо събитие. Какво можем да направим обаче? Да следим новините. Всяка информация, излязла преди двубоя е в наша полза. Без значение дали се касае за рокади в стартовия състав, неуредици в треньорския щаб или каквото и да е, тези новини могат ви подскажат за психологическите влияния върху отбора преди мача. Които пък сами по себе си могат да доведат до обрат, без значение от статистиката.

7.Игнорирате алтернативните пазари

Очаква ви оспорван сблъсък или градско дерби? В тези случаи, както и в някои други ситуации можем да очакваме оспорван сблъсък, при който изненадите не липсват. Тогава как да дадем прогноза за краен изход. Еднозначен отговор няма, а решението на този проблем може да бъде само на един клик разстояние. Когато залагаме на мач, при който двата отбора са равностойни или такива при които аутсайдера има мотивация за игра, за разлика от фаворита в срещата, можем да очакваме буквално всичко. В такъв случай не е необходимо да разчитаме на добре познатите ни пазари, а е добре просто да погледнем малко по-далеч. Например когато става дума за градско дерби и двата отбора са готови на всичко за победата, а това, че са градски съперници нерядко означава, че играта ще бъде агресивна, което води до много нарушения. Затова тук, след справка със статистиката за изминалите мачове можем да направим прогноза за картоните в мача.

При два равностойни отбора например, когато очакваме атаките да са много, а крайният изход е неясен можем да се обърнем за помощ към корнерите. Когато имаме сериозен натиск в близост до наказателното поле, висок брой корнери не са нещо необичайно.

8.Не си водите записки

Да не си водите записки може да ви струва скъпо. Това на пръв поглед досадно действие всъщност може да се окаже верен помощник. Да си водите записки за изминалите залози може да ви покаже не само къде грешите и какво да поправите, но и ви дава ценна информация, която е от полза за бъдещи залози. Воденето на записки ви помага и да пресметнете банката си и общата успеваемост до момента.

9.Не управлявате правилно банката си

Беше ред да стигнем и до тази точка. При футбола всичко е непредвидимо и нещата за вас бързо могат да излязат от контрол. Затова е много важно правилно да разпределяте банката си, така че дори да попаднете в губеща серия, да излезете от нея без да обявите банкрут. Има десетки стратегии, които са специално за контрол на бюджета, така че, разгледайте ги. Със сигурност няма да съжалявате.

10.Използвате неподходящи сайтове за залози

Ниски коефициенти, малки бонус суми или недостатъчно пазари. Това са все признаци, че букмейкърът, който сте избрали е неподходящ. За да избегнете проблеми като тези изброени по-горе, се уверете, че сте прочели едно от нашите ревюта. Всеки един от препоръчаните тук букмейкъри знае какво прави и няма да останете разочарван.

Заключение

Това бяха 10 грешки, които не бива да допускате при залози на футбол. Прочетете ги внимателно и имайте едно на ум всеки път, преди да поставите своя залог.