Ръководство за залози на Формула 1

Ръководство за залози на Формула 1
Оценете тази статия

Формула 1, или широко известна като F1, е един от най-гледаните спортове в света. F1 е безапелационен  хит сред феновете на състезанията по целия свят, благодарение на тръпката, която предлага на всяко състезание. Освен че е много популярен сред любителите на състезанията, F1 е и топ избор сред любителите на залагания. В крайна сметка F1 предлага много възможности за залагания, включително резервни пилоти на отделни състезания, както и залози на победители в популярни събития от Гран При. Независимо от това, многобройните опции и гъвкавост често могат да объркат начинаещите в залаганията. Какво трябва да знаем ако искаме да започнем да залагаме на Формула 1?

Видове F1 залози

Няма нужда да обясняваме допълнително залаганията във Формула 1, тъй като концепцията е проста. Залаганията във Формула 1 включват състезания във F1. Важно е обаче да се запознаете с всички различни видове F1 залози, които можете да направите, за да бъдете сигурни, че сте подготвени. Залози на Формула 1 можете да правите в Efbet.

Победител в състезанието

Изборът на победител в състезанието е един от основните залози. Точно както подсказва името, тези видове залози се фокусират върху отделните състезания и техните победители. Тези залози са изключително опростени  – просто изберете един от пилотите и ако избраният от вас водач спечели, печелите и вие. Често тези залози идват с големи възможности за реализиране на високи печалби и отлични коефициенти за определени  пилоти.

Победители в шампионата

Залог за победителите в шампионата също е популярен сред F1 залагащите. Във футбола се опитвате да гадаете кой отбор ще оглави Висшата лига или ще спечели трофея на Шампионската лига. Е, във Формула 1 се опитвате да познаеш победителите в шампионата на пилотите например. Поради факта, че много букмейкъри деактивират F1 бъдещи залози след първото състезание на шампионата, най-популярното време за пускане на такива залози е преди сезонът да започне. Естествено, не всички букмейкъри спазват  тази политика и някои позволяват залагания на фючърси през сезона. Независимо от това, в този случай трябва да очаквате от тях постоянно да надграждат коефициентите и често предлагат по-лоши коефициенти от тези, които се предлагат преди започването на сезона.

Финал на подиума

Друг популярен, както и често срещан залог F1, е финал на подиума. Този залог е подобен на залога за победител и въпреки това подобрява вероятността на вашия залог, тъй като покрива повече от една опция за печалба. Например, залаганията за финал на  подиум обикновено включват залагане на водач, който да завърши в челната тройка, независимо дали завършви първи, втори или трети. Така че, естествено, шансовете ви за победа са по-добри. Това обаче често води до по-ниски изплащания.

Залагания за отпадане

Ако искате да залаганията на F1 да бъдат още по-забавни, може да се съсредоточите върху различни видове залози. Например, можете да правите залози за отпадане на пилот. Във F1 има различни опции за такива залагания, като най-популярният е предположението за първото отпадане сред участниците в състезание. Освен това можете да опитате и да познаете кой отбор ще има първо отпадане. Звучи забавно, нали?

Съвети за залагане на F1

Сега, когато вече имате представа за основните залози във Формула 1, време е да ви дадем няколко съвета за успешно залагане:

Четете превюта на състезания

Четенето на превюта за състезанията е от решаващо значение за интелигентни F1 залози. А именно гледните точки на спортните журналисти и експертният анализ могат да ви помогнат да имате по-добра представа какво да очаквате. Понякога те могат дори да предлагат полезни съвети или вътрешна информация.

Имайте предвид метеорологичните условия

Освен ако състезанието не е на закрито, където метеорологичните условия имат нулев ефект, винаги трябва да обръщате внимание на времето. Повърхността на пистата, например, винаги е повлияна от времето и може да доведе до неочаквани обрати във F1 състезанията.

Помислете за позиция на автомобила

Позицията на автомобила е още един важен аспект на F1 състезанията и съответно на залаганията във F1. Статистиката разкрива, че много състезания са спечелени от позиция от вътрешната част на първа линия и следователно никога не бива да подценявате този фактор. Направете своето проучване, преди да решите кой пилот да подкрепите.

Проучете времената на обиколките

Пробните състезания на практика могат да разкрият много по отношение на компетентността и решимостта на водача да спечели предстоящо състезание. Отличните времена на обиколки обещават добра производителност, а катастрофите могат да подскажат, че водачът не е обещаващ конкурент за това конкретно събитие.

Четете последните новини от F1 екипа

Четете новини от екипа на F1. Освен че това ще ви информира за най-новите събития, може и да ви помогне да направите по-интелигентни залози поради наличието на достатъчно информация. Например, ако Ferrari пусне най-бързата кола в света, можете да очаквате по-добри резултати от техния екип за сезона. По същия начин, ако водачът има проблеми, може да не е в най-доброто състояние на духа, за да предложи най-доброто си представяне в предстоящите състезания.