22 начина как да печелим от онлайн спортни залози

22 начина как да печелим от онлайн спортни залози
Оценете тази статия

Множество от хората смятат, че могат да станат богати от спортни залози. Другата крайност са тези, чието мнение е, че хазарта не може да ви донесе печалба. Ние пък смятаме, че истината е някъде по средата. Да, можете да печелите от спортни залози, но това изобщо не е толкова лесно.

Затова и сме подготвили 22 съвета, които да ви помогнат да увеличите шансовете си за печалба.

1.Планирайте печалбите си

Без да си поставите ясни цели за печалбите, които да следвате, няма как и да планирате стратегията си. Необходимо е ясно да поставите лимит и цел, която да следвате плътно. Това важи освен за печалбите, така и за загубите ви.

2.Поставете си цели

Успехът в онлайн спортните залози до голяма степен зависи от вашите цели. За да печелите пари не е необходимо само да планирате печалбите си. Нужно е да направите подробни цели за всеки аспект от вашите залози. Най-важното е вашите цели да бъдат постижими.

3. Стартов капитал (банка)

Необходимо е вашият стартов капитал да бъде определен предварително, като тези пари трябва да бъдат специално отделени за залози. Важно е да съобразите вашите залози със размера на банката ви. Препоръчително е всеки един залог да не надскача 10% от общият ви бюджет. В противен случай рискувате да фалирате твърде бързо.

4.Отворете акаунти в няколко букмейкъра

Коефициентите са едни от най-важните в залозите. За да сте сигурни обаче, че залозите които поставяте са с максимално добри коефициенти е необходимо да обърнете внимание на всички букмейкъри. Макар да предлагат сходни двубои за много от пазарите коефициентите се различават. Да изберете най-добрият коефициент, без да се съобразявате от букмейкъра е едно от важните неща да добавите още към бюджета си.

5.Изберете лицензиран букмейкър

За да си гарантирате, че вашите пари и лични данни са на безопасно място, то е необходимо да се съобразите с букмейкърите в които залагате. Препоръчваме ви акаунти да отваряте единствено в букмейкъри, които имат лиценз за България. Това означава, че държавните органи са проверили всичко, което букмейкърът предлага на клиентите си. По този начин вие ще сведете риска от измама до 0.

6.Не поставяйте твърде много залози

Както споменахме горе, направете си подробен план който да следвате. Този съвет го пишем като допълнение към него. Голяма грешка би било да започнете да поставяте залози на случайни мачове, гонейки бърза печалба. Това може да доведе до поставяне на голям брой залози, които да ви донесат печалба, но в дългосрочен план този хаус определено ще се отрази негативно.

7.Не се страхувайте да се откажете

Дори да сте планирали да заложите на някой мач, не се страхувайте да се откажете от него, ако имате притеснения. Дали това ще касае новини от някой от двата отбора, или просто коефициентите не ви устройват, можете да го прескочите. В такива случаи обаче, се върнете на съвет номер 6 – не поставяйте залог за да компенсирате, просто подминете и продължете да следвате плана си.

8.Не преследвайте загуби

На всеки се случва да попадне в губеща серия. Голяма грешка е обаче да се опитате да компенсирате загубите си с нови залози или с поставяне на по-големи суми. Необмислените селекции само могат да спомогнат банкрута ви. Затова не се поддавайте на емоции и действайте обмислено и следвайте плана си. Това е най-сигурният начин, че ще излезете от губещата серия без сериозни последици.

9.Бъдете дисциплинирани

Емоциите могат да бъдат добър приятел, но не и в хазарта. Ако дадете воля на емоциите си по време на залози, най-вероятно ще ви се отрази пагубно. Действайте систематично и никога не се поддавайте на емоциите си по време на залози, защото това може само да попречи на вашето представяне.

10.Не залагайте под въздействие на алкохол

Или на каквито и да е други вещества с подобно действие. При залозите се уверете, че мислите трезво, тъй като това може да ви изиграе лоша шега. Не само, че алкохол или опиати ще влошат концентрацията ви, но те ще въздействат негативно и на вашата преценка, както и на усещането за реалността.

11.Не залагайте повече, отколкото можете да си позволите

Никога не си позволявайте да заложите повече отколкото можете да си позволите. Не визираме само депозирането на средства, определени за други цели или вземане на пари назаем за залози. В това число включваме и поставянето на неоправдано високи залози, които биха повлияли негативно, ако ги изгубите.

12.  Правилно управление на средствата

Както споменахме по-горе е редно да отделите бюджет само за залози. Този бюджет обаче е добре да бъде разпределен правилно между вашите селекции, за да бъде максимално удоволетворени от резултатите. Затова при залозите използвайте стратегия, а нея комбинирайте с добър мениджмънт на средствата. Например определете си сума, която да поставяте за всеки залог, като тя не е препоръчително да надвишава 10 процента от общият ти капитал.

13.Залагайте със стойност

Да търсите залози със стойност означава да намерите коефициент, който е по-висок от възможността тази селекция да е успешна. Иначе казано, случва се понякога букмейкърът да надцени някой от играчите и без да иска да вдигне коефициента на съперника. Ако прецените, че даден залог има коефициент по-висок от реалният, то този залог може да бъде изцяло във ваша полза.

14.Търсете по-добрият коефицент

Не случайно, един от съветите по-горе беше да направите регистрация в повече от един букмейкър. Точно коефициентите трябва да бъдат водещи при избора ви на място за залог, затова е добре да имате сметки в няколко букмейкъра и да проверявате за коефициентите във всяка платформа. Така винаги ще имате най-високият коефициент, както и най-добрата печалба.

15.Опитайте арбитражни залози

Арбитражните залози са забранени в голяма част от букмейкърите, но все пак има и такива, които го позволяват. Арбитражите представляват случаите в които коефициентите в различните букмейкъри са дотолкова различни, че ако заложите на всички възможни изходи, ще бъдете на печалба. Макар това да се случва рядко може да е добър начин да натрупате печалби, без никакъв риск.

16.Ползвайте борси за залози


Макар в момента да няма борса за залози, разполагаща с лиценз за България, то можете да изчакате докато това стане. Борсите за залог са добро място да направите своите залози, тъй като залагате срещу останалите играчи, а не срещу букмейкъра. Това пък почти винаги означава, че ще имате по-високи коефициенти, отколкото в нормалните букмейкъри. Единственият минус е, че залагайки в борсата, можете да заложите само сума, която е вече е поставена в залози на срещуположният пазар. Това може да бъде малко ограничаващо, особено когато става дума за по-малко популярни двубой.

Единствената лицензирана борса за залози в България е тази на Betfair. Повече за играта в борсата на този букмейкър и стратегии за нея можете да прочетете от „Как да печелим пари от спортни залози в Betfair?„.

17.Не залагайте само за любимеца си

Да, логично е да искате вашият отбор да печели постоянно, но както знаете това не е възможно. Всъщност не е препоръчително да поставяте залози на своя любимец, освен ако не сте се подготвили и вашият залог е преценен и информиран. Във всички останали случаи давате воля на емоциите си, което може да бъде само във ваш ущърб.

18.Не пропускайте аутсайдерите

Повечето хора се страхуват да залагат на аутсайдерите и предпочитат залози главно на големите и познати отбори. Това, което не знаем е, че често пъти аутсайдерите могат да донесат истински фурор. За да заложите на аутсайдер е добре да проучите добре двата отбора, като например стартовите състави. Ако фаворитът в срещата излезе с резерви, то тогава вашият залог има шанс.

19.Внимавайте с акумулаторните залози

Акумулаторните залози или още наречените прави колонки могат да бъдат както ваш приятел, така и ваш враг. Определено можете да си докарате колосална сума с не много голям залог, но в крайна сметка можете и лесно да загубите. Въпреки, че звучат съблазнително заради високите коефициенти, не бива да залитате по тях, ако искате да спечелите пари. Не само заради риска, ами и защото повечето от тях са на късмет, тъй като уменията трудно биха ви послужили..

20.Залагайте на конкретни срещи

След като в началото на тази статия коментирахме за целите, които трябва да си поставите, сега ще ви дадем малко насоки и какви да са точно те. Ние смятаме, че най-лесният и бърз начин да действате бързо, но обмислено със залозите е да си поставите граници. Тоест да се фокусирате върху конкретна държава, или няколко първенства. Така след няколко кръга ще имате наблюдения върху играта на отборите, ще прецените кои играчи са ценни, стиловете на игра, а статистиката ще ви помогне за останалото. Фокусирайки се върху нещо конкретно можете да бъдете доста по-точни, без това да ви коства толкова усилия.

21.Статистиката е най-добрият ви приятел

Макар, че в тази статия го казваме много пъти, смятаме, че никога не е достатъчно. Статистиката е нещото, което може да ви спечели много пари. Не само, че от нея можете да си изкарате изводи за предстоящите битки, но можете и да анализирате представянията на два отбора един срещу друг. Почти всичко от което се нуждаете се намира именно тук.

22.Не се доверявайте на обещанията на типстъри

Има множество хора, които смятат, че плащайки си за подбрани прогнози имат шанс да печелят, без да се трудят. За жалост ще трябва да ги разочароваме. Макар да има прогнози из интернет, които да са добри и да можете да им се доверите, то най-често те са безплатни. Затова ако видите някой, който твърди, че може да ви дава сигурни прогнози, то не му се доверявайте. 100% сигурен мач няма, така, че вместо да се потрудите и да умножите парите си, вие ще ги дадете на някой, който почти обезателно няма да ви помогне.

 
Можете да направите регистрация в 7777 спорт – най-новия букмейкър за България. Други добри възможности предлагат уинбет и бет365. Регистрирайте се в bet365 и спечелете бонус bet365 депозит и множество други бонуси bet365. А чрез bet365 mobile app можете да следите по всяко време резултатите и залозите.

Заключение

Определено залозите не са лесни, те изискват огромно търпение, наблюдателност и добра преценка. Правилната стратегия също е от голямо значение. Тези съвети са само една част от нещата, които трябва да прочетете и научите, за да изкарвате пари от залози. Останалото обаче, зависи изцяло от вас!

*В сила са условията на букмейкърa!
Хазартът e забранен за лица под 18 години!