Най-добрите букмейкъри за електронни спортове

Оценете тази статия

Гледането на електронни спортове е забавно при почти всякакви обстоятелства, но наличието на допълнителна инвестиция в резултата може да направи нещата още по-забавни. По същия начин, по който залаганията често правят по-приятно изживяване в традиционните спортове, допълнителен слой вълнение може да се добави към електронните спортове, като се включите лично в действието.

Индустрията за залагания в електронните спортове от години расте бързо. Основните сайтове за залагания предлагат такива за електронни спортове, с все по-голям акцент върху пазарите за електронни спортове и грижа за залагащите.

Непрекъснато разширяващият се списък на опции за залагане, които са на разположение, може да е плашещ за новодошлите в света на залаганията, така че ние събрахме няколко най-добри практики, които могат да ви помогнат да извлечете максимума от залагания на електронни спортове.

Как да изберете къде да заложите

Първата стъпка в залагането е всъщност да намерите букмейкър. Има много опции и има няколко неща, които трябва да вземете предвид при избора на такъв.
Първо и най-важно е да се гарантира, че букмейкърът работи в рамките на дадена зона на пребиваване. Не всички букмейкъри предлагат възможността да играят в глобален мащаб.

Друго важно съображение е какъв тип покритие има един сайт. Игри като Counter-Strike, League of Legends и Dota 2 имат масивни международни турнири, които се провеждат едновременно с регионалните лиги, които се харесват на по-хардкор или домашна публика. Не всички доставчици на залагания предлагат залози за всяка игра, така че е важно да разберете какви събития даден сайт покрива, преди да изберете такъв. Това е особено важно, ако човек търси редовно залагане на по-малки или местни събития.

Друго съображение в зависимост от това какви видове залози интересуват играча, са маржовете, предлагани от букмейкъра.

Маржовете са разликата между коефициентите на букмейкъра и реалните коефициенти за победа. Например, монетният флип има 50-50 вероятност между ези и тура. Някои букмейкъри могат да предложат 90 $ възвръщаемост при залог от $ 100 на тура, въпреки че справедливата вероятност теоретично трябва да доведе до възвръщаемост от $ 100 при залог от $ 100. Тази разлика от $ 10 е маржът.

Различните букмейкъри използват различни маржове и в зависимост от това какви залози планирате да направите, може би си струва да сравнявате и контрастирате залозите с различните резултати, само за да видите какъв вид проценти печалба търсят букмейкърите.

Разлики между букмейкърите

Дори ако два букмейкъра имат еднакво покритие и еднакви маржове, те може да не са еднакво идеални за вас като играч. Различните сайтове ще имат различни функции и различни практики за обслужване на клиенти, които могат да направят един по-добър от друг, в зависимост от вашите нужди.

Не всички букмейкъри имат еднакви възможности за теглене на средства от вашата сметка. Освен това, някои от тях ще отнемат по-дълъг период от време, за да обработят тегления, вариращи от часове до дни. Някои също не позволяват на потребителите да изтеглят всичките си налични средства, задържайки част от тях, за да насърчат бъдещите залагания.

Друго важно нещо, което трябва да се вземе предвид, е дизайна на сайта на букито и как той е свързан със собствените ви навици на игра. Работи ли приложението им на телефона на потребителя? Ако имат мобилен уебсайт, дали потребителският интерфейс е работещ на екрана на вашия телефон? Това са неща, които трябва да изпробвате, преди да решите да се регистрирате.

Струва си и да проверите различните други функции и опции за потребителски интерфейс. Има ли в сайта вградени потоци от игри в страници с мачове? Има ли други функции, които биха могли да бъдат забавни? Предлага ли залагания в други спортове, които също биха могли да бъдат приятни?

Има много съображения, които трябва да се направят, преди да заложите парите си – да разберете, че доставчикът най-добре се свързва със собствените ви навици за залагане е важна стъпка.

Системи за различни коефициенти (десетични, дробни и +/-)

Щом някой се отдаде на спортните залагания, той веднага ще бъде ударен с куп налични коефициенти. Това може да е сложно, защото различните спортове, сайтове и региони използват различни методи за показване на коефициентите.

При електронните спортове на запад, най-често срещаната система са десетичните коефициенти. Един отбор в играта ще има коефициенти между 1.0 и 2.0, като другият отбор ще бъде представен от число 2.0 или по-високо. Десетичните коефициенти работят, като просто умножите коефициентите  по залога, направен на тях.
Например, игра между Team Liquid и Evil Geniuses може да има коефициент от 1,5 за залог на Team Liquid за спечелване на мача и 2,5 за Evil Geniuses. Печеливш залог от $ 100 на Team Liquid с линия 1,5 ще бъде $ 150, с възвръщаемост от $ 50. Спечелването на $ 100 на Evil Geniuses ще бъде $ 250 с възвръщаемост от $ 150.

Дробните коефициенти се фокусират върху стойността на печеливш залог. В гореспоменатия пример Team Liquid vs. Evil Geniuses ще видите коефициентите, представени като 1/2 срещу 3/2, обозначавайки 50 $ възвръщаемост при залог от $ 100 срещу $ 150 възвръщаемост при залог 100 $.

В системата плюс-минус, плюсът се използва за означаване на аутсайдера в залога, докато символът минус се използва за обозначаване на фаворита. Числата с плюс до тях показват каква ще бъде възвръщаемостта на залог от 100 долара, докато числата с минус до тях показват колко човек трябва да заложи, за да спечели възвръщаемост от 100 долара.

В системата плюс-минус линиите за играта Team Liquid срещу Evil Geniuses ще бъдат представени като -200 и +150.

Сравнения на коефициенти

Въпреки че множеството оператори на залагания  покриват едни и същи игри, не всички от тях ще предлагат едни и същи коефициенти. Букмейкърите ще стигнат до различни резултати, когато изчислят коефициентите за победа в игра между два отбора, което ще доведе до това, че те потенциално задават различни стойности. На всичкото отгоре линиите ще се изместят, когато залагащите поставят залози на определен избор.

По принцип е доста рядко букмейкърите да имат огромна разлика между линиите си, но всеки, който иска да залага на конкретна игра, трябва да провери множество букмейкъри, за да намери най-добрия за себе си. Най-добрият и най-ефективният начин да направите това е чрез таблица за сравнение на коефициенти.

Различните сайтове за залагания събират коефициентите в  списък на букмейкърите, което позволява на залагащите бързо да открият кой оператор предлага най-благоприятните коефициенти за всеки залог, който планират да направят. Тези таблици са ценни инструменти за всички залагащи.

Различни видове пазари

Най-често срещаната форма на залагане е проста. Един отбор ще спечели мач, а тези, които залагат на него, печелят пари. Има и пазари за единични игри, а не за пълен мач.
Това обаче не е единственият начин да се постигне това. В допълнение към директните печалби и загуби, има пазари за над / под залози и хендикап.

Над / под залозите подчертават конкретна статистика за дадено събитие и позволяват на залагащите да гадаят колко пъти ще се случи това условие. Границата ще бъде зададена с конкретна точка, обикновено десетична, като залагащите предполагат дали резултатът в крайна сметка ще бъде над или под определената граница.

Например, във футбола  може да се зададе над / под 3.5 отбелязани гола в игра. Ако крайният резултат на играта е 2-1, при комбинирани три гола, тогава залогът на под е бил правилен. Ако резултатът е 3-1, за общо четири гола, тогава залогът е печеливш.

Над залозите в залаганията при електронни спортове  работят по същия начин, с изключение на това, че те обикновено се използват при различни условия. Това може да включва колко карти печели отбор по време на серия или колко кръга отбор печели по време на конкретна игра. Повечето заглавия в елетронните спортове имат собствен стандартен набор от над / под залози, които се предлагат от различни доставчици на коефициенти.

Друг често срещан вид пазар са хендикап залозите. Те предлагат по-изгодни коефициенти от пряк залог на един отбор, с допълнителния риск да ги спечелят с определен марж, наречен „спред“.

Това е често срещана практика при спортните залагания на американския футбол. Докато залагането на могъщите New England Patriots да победят Miami Dolphins може да не донесе голяма възвръщаемост на успешен залог, прогнозирайки, че Patriots ще победи Miami Dolphins с девет или повече точки, може да предложи много по-добра печалба.

Хендикапите не се използват редовно във всички заглавия на електронни спортове, но игри като Counter-Strike могат да предложат залози като този за отборите да печелят с определен брой кръгове, докато Dota 2 и League of Legends често предлагат хендикап за дадена карта.

Parlays, верижни залагания и залагания на системи

Основната концепция зад хендикап и над / под залозите е да се насърчава залагането на мачове, които може да имат непривлекателни коефициенти. Това обаче не е единственият начин да увеличите риска за по-голяма печалба.

Представете си събитие в esports с четири отделни мача, определени за един и същи ден. Залагащите могат да правят един единствен залог в няколко мача. Има няколко различни начина да направите това.

Залаганията на Parlay, наричани още акумулатори или експресни залагания, позволяват на залагащите да комбинират множество залози заедно. Например, ако Team Liquid и Evil Geniuses ще се изправят един срещу друг, последвани от мач между G2 Esports и Fnatic, залагащите могат да направят parlay, че Team Liquid и G2 Esports ще спечелят своите игри. Ако този залог е успешен, той обикновено носи по-голяма възвръщаемост от залагането на двата резултата поотделно. Това идва с увеличения риск, че ако Team Liquid спечели и G2 загуби или обратното, той ще се счита за губещ залог.
Залозите със системи са подобна концепция, но предлагат малко повече гъвкавост. Залагащите могат хипотетично да пускат залози за всяка от тези четири игри заедно, но все пак печелят, ако три от четирите избора са правилни. Това предлага по-малко възнаграждение от парлея, но със значително по-малък риск.

Друг вариант са верижните залагания. Верижни залагания позволяват на залагащите да свързват последователно няколко залога заедно, като един залог се прави след друг с всяка печалба, но една загуба анулира бъдещите залози. Ако залогът на първата игра е правилен, тогава залогът на втората игра ще бъде направен. Ако и той е печеливш, тогава ще се направи залог на третата игра и т.н. Загуба при която и да е от тези стъпки би прекъснала веригата, но залагащите все още получават възвръщаемост за всеки от печелившите залози.

Това не се отразява на шансовете, но отново предлага различен начин за намаляване на риска, като все пак предлага потенциално по-висока възвръщаемост от парлея.

Проп залози и странични пазари

Най-често срещаната форма на залагане е изцяло базирана на резултати, като залагащите влагат пари за това кой ще спечели дадено събитие.

Много букмейкъри предлагат проп залози, които усъвършенстват изпълнението на конкретно условие на играта. Обичайните проп залози  варират при различните заглавия, но обикновено се съсредоточават върху неща като избиране кой отбор ще получи първо убийство в мач или кой играч ще бъде в горната част на списъка до края на мача.

Опциите за проп залози на традиционните спортни събития са по-разнообразни, отколкото тези в електронните спортове. Super Bowl, например, има проп  залози от всякакъв вид, като започнем от това колко пъти мажоретките ще бъдат показани по време на излъчването до кой ще спечели при хвърлянето на монетата. Боксовите мачове имат проп залози за това  кои  знаменитостите ще бъдат показвани по време на излъчванията на събитието.