Най-честите грешки при залози на електронни спортове

Най-честите грешки при залози на електронни спортове
Оценете тази статия

Нека първо да уточним нещо. Ако сте нов в сферата на електронните спортове е нормално да правите грешки. Тези грешки ще ви костват пари, но те са част от процеса на учене. Целта на тази статия е да ви покаже най-честите грешки, които можете да допуснете, за да им обърнете внимание и да намалите загубите си до минимум. 

Не управляваме парите си правилно

Започваме с тази грешка, защото тя е най-често срещаната грешка когато става дума за спортни залози, без значение от спорта. Макар да е едно от нещата, които могат да се окажат пагубни за вас, това е и грешката, която най-лесно може да бъде избегната.

Най-доброто, което можете да направите, за да избегнете фалит още първите дни е:

  • 1. Определете си бюджет и в никакъв случай не го надвишавайте
  • 2. Определете си сума, която да отделяте за всеки залог.
  • 3. Заделяйте пари от всяка печалба, не използвайте цялата сума за залози.
  • 4. Не преследвайте загубите.

Тези 4 съвета биха ви помогнали да контролирате всеки един залог. Това означава, че ако се придържате стриктно към плана, няма да загубите повече, отколкото можете да си позволите. Също така, ще ви помогне да не преследвате вече загубени залози с цел да наваксате загубените печалби.

Имате нереалистични очаквания

Повечето хора, които залагат, са на загуба. Не искаме да ви разочароваме, нито да кажем, че няма такива, които печелят. Но не си мислете, че всеки, който малко разбира от спорт ще стане милионер.

Не е изключено да печелите дългосрочно. И да, тези които губят най-често губят защото за тях залозите са начин за забавление и не влагат толкова усилия да бъдат успешни. Все пак, ако вие не сте от тях и гледате на залагането като на възможност да си докарате допълнителен доход, то ще ви трябва много повече отколкото си мислите. За да бъдете успешни, трябва да имате много познания и да вложите много усилия, за да може те да ви се отплатят.

Поставяте твърде много залози

Важно, но отново много често пренебрегвано правило. Необмислените залози могат да се окажат печеливши само с доза късмет. Ако залагате на почти всички турнири и състезания можете много лесно да се окажете с празна банкова сметка. Макар изобилието от спортове и пазари в големите букмейкъри, като Bet365 да е голямо, това далеч не е правилната стратегия. Естествено, ако се фокусирате върху само един спорт, но отново поставяте безразборни залози, изходът вероятно ще се окаже същия.

Нашият съвет е да се фокусирате върху спортовете, които смятате, че познавате най-добре и внимателно да подбирате залозите си. Както казахме, грешки не са изключени, но така намаляте риска от загуби драстично.

Водите се от емоции

Виждате, че ще има турнир на любимата ви игра? Следвате някои от играчите в социалните мрежи? Някои български отбор по електронни спортове ще участва в даден турнир?

Първоначално, всеки би си помислил, че това е добра причина да постави залог. Е, не е. Никога не правете грешката да се подведете от емоциите си, само защото харесвате даден отбор или играч. Както споменахме по-нагоре, от ключово значение е именно да преценяте и подбирате внимателно залозите си и да изберете само тези, които ви устройват финансово.

Не можете да преценяте стойността

Ако играете за забавление е добре да знаете как да прецените стойността на залозите си. Ако играете за печалба обаче, това е абсолютно задължително. 

Много хора смятат, че коефициентите са пропорционални на шансовете за успех – високите коефициенти носят добра стойност на залога, а съответно ниските обратното. Това обаче не е толкова просто. Както ние не сме безгрешни, така и букмейкъра не е.

Определянето на стойност на залога всъщност става когато съпоставим реалните шансове за успех на някой отбор с коефициента. Съответно, ако букмейкъра е поставил по-висок коефициент, отколкото е реалната възможност този отбор да се окаже победител в крайния двубой, това е шанс за нас. Разбира се, не е толкова просто колкото звучи, но това е основното, което трябва да знаете.

Заключение

Макар eSports да е сравнително нова индустрия, както със всеки друг спорт, така и електронните трябва да се отнесем с необходимото уважение и не бива да ги подценяваме. Затова ви препоръчваме да се запомните написаното в тази статия и да го избягвате, за да не се окажете с празни джобове. Освен всичко, казано дотук е наистина важно да запомните, че за да изпитате истински емоцията от залозите, трябва да изберете надежден букмейкър. В нашия сайт сме ви препоръчали тези от тях, които смятаме за качествени, така че изберете един от тях, като например Winbet.