Какво трябва да знаем за залозите на електронни спортове

Какво трябва да знаем за залозите на електронни спортове
Оценете тази статия

Залагането на електронни спортове вече не е само прищявка, а популярна дейност, на която се радват милиони играчи от цял свят. Като едно от най-новите попълнения в онлайн и наземните казина, електронните спортове се очертаха като най-бързо развиващия се сектор. Въпреки че все още следват традиционните спортни залагания, те привлича огромното мнозинство от нови играчи, особено от по-младата демография. Това е причината много опитни букмейкъри бързо да добавят еспортове в портфолиото си и да инвестират големи суми в техния растеж.

Броят на хората, които се регистрират за акаунт в сайтове за залагания за електронни спортове, непрекъснато расте, тъй като се добавят нови опции за залагане. Тъй като това все още е сравнително нова ниша, много от новодошлите се нуждаят от помощ при намирането на най-добрата стратегия за залагане на електронни спортове. Ще разгледаме по-подробно за какво става дума и ще ви предоставим полезни съвети за залагане, които ще ви помогнат да печелите.

Как работи залагането на електронен спорт?

Що се отнася до електронните спортове, британските играчи, могат да се смятат за късметлии, тъй като повечето букмейкъри приемат играчи от тази страна. Хазартът с видеоигри е също толкова популярен в целия континент и в други части на света. Противно на общоприетото схващане, не всички от тези, които залагат на видео игри, всъщност са запалени играчи; има много играчи, които никога не са играли, но все пак имат успех, когато залагат на електронен спорт.

Има много прилики между залагането на електронен спорт и класическите спортни залагания, тъй като играчите залагат на пазари, които имат много общи черти. Точно както в традиционните спортове, електронните спортове  могат да се играят от един професионален геймър или от цял ​​отбор. Можете да залагате на победители, броя на точките, отбелязани от главния герой, а също и на различни различни хендикапи.

За залагания на електронни спортове, букмейкърите във Великобритания публикуват коефициентите дни, а понякога и седмици преди големите турнири. Това дава възможност на играчите да залагат на играча или отбора, за да спечелят турнир, както и фазата на елиминация. Събитията по време на игра също са разгледани пищно и тук електронните спортове стават вълнуващи, защото целите се различават значително при различните игри. Има различни пазари за стрелци от първо лице, многостранни онлайн игри за битка и стратегия в реално време.

Залагания на живо и лайв стрийминг

Залаганията на живо са най-популярната дейност сред случайните играчи и нещо, което ветераните също са приели от все сърце. Това се отнася както за традиционните спортни залагания , така и за залаганията на електронни спортове. По-голямата част от букмейкърите, които са добавили електронни спортове към портфолиото си, също са включили тази форма на хазарт в раздел залагания на живо, като например palms bet. Механиката на залагане до голяма степен е една и съща, като коефициентите се актуализират в реално време, за да отразят промените на живо.

Залагането на електронни спортове на живо е далеч по-вълнуващо и ефективно, когато играчите виждат какво се случва в реално време. В сравнение с традиционните спортовеелектронните такива се развиват по-бързо и нещата могат да вземат внезапни и радикални промени за секунди. Това осигурява сериозно предизвикателство за сайтовете за залагания в еспорта, тъй като те трябва да актуализират коефициентите бързо, без да пречат на играчите да залагат. Най-големите състезания се играят офлайн, но мачовете се излъчват в реално време от стрийминг платформи като YouTube и Twitch.

Има толкова много електронни спортове, които предлагат залагания на живо, че участниците имат право да очакват най-доброто. Почти неприемливо е сайтовете за залагания на електронни спортове да не включват услуга за стрийминг на живо на своите сайтове. Както споменахме, те обикновено се доставят от горепосочените стрийминг платформи, така че повечето играчи предпочитат да отидат направо към YouTube и Twitch. Предпочитанието за един или друг букмейкър зависи до голяма степен от качеството на коефициентите и броя на предлаганите специални пазари за залагания.

Игри и турнири за електронни спортове

Десетки видео игри се разработват всяка година и има стотици популярни игри, играни от милиони ентусиазирани геймъри. Не всички от тях обаче са подходящи за електронен спорт, тъй като само най-конкурентните мултиплейър игри попадат в тази категория. Има по-малко от дузина, представени от сайтове за залагания в Великобритания, а повечето пазари се въртят около три популярни жанра.
Мултиплейър онлайн бойна арена игри, обикновено наричани MOBA, са най-популярният жанр. League of Legends и Dota 2 седят гордо в горната част на списъка, с най-големите общности, най-големите турнири и най-добре платените събития. Значителен процент от тези, които залагат на esports, се фокусират главно върху тези две игри. През цялата година има регионални първенства и лиги, като всички завършват с Worlds for LoL, съответно The International for Dota 2.

Стрелците от първо лице са много назад, като ярките примери са Counter-Strike: Global Offensive и Call of Duty. Играчите залагат на печелившия отбор, както и общия брой убийства и различни цели в играта, които се различават от една игра до друга. Търсенето на съвети за залагане на електронни спортове е също толкова интензивно за стрелците от първо лице, както и за MOBA, тъй като и двете игри са силно конкурентни.

Стратегическите игри в реално време, като StarCraft, бяха тези, които стартираха революцията в esports, но жанрът в момента се бори за внимание. Най-важните турнири се провеждат в Южна Корея, където пребивават много от най-добрите геймъри. Това са турнирите, върху които се фокусират сайтовете за залагания за залагания през цялата година, но Световното първенство, спонсорирано от Blizzard, също се радва на широко покритие.

Предлагат се специални залози за залагания на електронни спортове

Всеки от гореспоменатите жанрове има различна механика, която от своя страна влияе върху опциите за залагане на електронни спортове. Броят на пазарите за залагания също се различава значително, като стратегическите игри в реално време проследяват както стрелците от първо лице, така и MOBA. Последната предлага най-доброто разнообразие, тъй като в тези мачове участват 10 играчи и има множество цели в играта, които трябва да завършите. Някои от тях влияят пряко на резултата от мача, докато други имат по-малко въздействие, но въпреки това са на разположение за залагания.

Играчите на League of Legends могат да залагат на отбора победител, на общия брой удари и асистенции, както и на печалбата. Специалните пазари са далеч по-вълнуващи, тъй като човек може да заложи на екипа да унищожи първата кула и инхибитора, да убие първия Дракон или Барон. Почти същите опции за залагане са достъпни за играчите на Dota 2, въпреки че тези цели и неутралните чудовища имат различни имена.

Стрелците от първо лице са по-лесни, така че не е изненадващо, че съветите за залагания в електронните спортове се фокусират върху броя на убийствата и различните хендикапи. Играчите могат да залагат на общия брой карти, необходими за постигане на победа, общия брой записани убийства и маржа на победата. Стратегическите игри в реално време са още по-рестриктивни и дори най-добрите сайтове за залагания във Великобритания имат ограничена оферта. В StarCraft 2 и реконструираната война с Brood, играчите обикновено залагат на победителя и общия брой изиграни карти.

Дали залаганията на електронни спортове са по-добри от истинските такива?

Любителите на видеоиграта ще се съгласят от все сърце, че залаганията на електронни спртове са не само по-вълнуващи, но и по-доходоносни от залагането на традиционните спортове. Това е така,  тъй като те са многозапознати с игрите, основната им механика и най-добрите играчи. Винаги е по-добре да заложите на нещо, което ви харесва да играете или поне да гледате, като се има предвид важността на проучванията. Трябва да се отдели много време за гледане на отборите, сравняване на статистически данни и преминаване през съвети за залагания при електронни спортове може да бъде изтощително.

Залаганията на електронен спорт на живо са голямо нещо при повечето водещи букмейкъри и отново се очаква играчите да отделят време, както и пари. Залагането в реално време е изтощително, така че помага много да се насладите на всеки прекаран момент, гледайки мачове. Играчите могат също така да използват собствения си опит, за да определят дали има стойност в коефициентите, предлагани от букмейкърите за пазарите на живо. Най-важното е, че залаганията в електронните спортове могат да бъдат забавни за всички, но това е най-добрият избор за играчите, които са на „ти“ с видеоигрите.