Топ 5 най-играни слот игри

Топ 5 най-играни слот игри
Оценете тази статия

Ротативките са популярни сред любителите на хазартните игри много преди появата на онлайн залозите. В днешния ден вече не е необходимо да се посещава игралната зала, за да се търси късметът на “машинките” – те могат да бъдат открити и във виртуалното пространство. И при интернет букмейкърите слотовете все така са сред най-предпочитаните варианти при игрите на късмета, а това не е трудно за обяснение. От една страна, при ротативките има възможност да се залага с малки суми, а от друга – когато шансът е на страната на играча, той може да постигне сериозна печалба.

А най-популярните слотове натрупат и примамливи джакпоти. Така залагащият има шанс дори да получи допълнителна печалба, ако успее да спре въртенето на някоя от най-доходоносните комбинации.

Super Hot

Този слот може да се намери в различни варианти (20 Super Hot, 40 Super Hot, 100 Super Hot), като поне един от тях присъства в менюто на повечето букмейкъра. Играта е разработена от EGT, като предлага доста изчистена концепция, чиято цел е максимално да се доближава до това, което дава играта във физически вариант.

От числото в името на играта можем да си направим извода колко са на брой печелившите линии. Изгледът на Super Hot стандартно подрежда 5 въртящи колони, които могат да се комбинират по различни начини – по права линия, но и по диагонал. Символите са добре познатите изображения на плодове, към които се добавя и печелившото число 7. При успешна линия играчът има възможност да удвоява печалбата си.

Rise of Ra

Символиката при тази игра е съвсем различна – мистичните изображения от епохата на фараоните. 5-те барабана имат по 3 позиции, като максималният брой на линиите е 15. Елементът Wild играе ролята на своеобразен жокер, като замества всички символи с изключение на Scatter. Естествено, най-високо оценяваният елементе е Фараонът – наместникът на божеството Ра. Когато излязат поне три scatter изображения, това дава начало на серия от 15 безплатни завъртания с мултипликатор х3. При удвояване се играе до познаване на цвета на три до пет карти карти в зависимост от стойността на печелившата линия.

Друга популярна “фараонска” ротативка е Egypt Sky.

Burning Hot

Още една “плодова” ротативка, която се предлага от букмейкърите в множеството разновидности – от 5 линии през 20 и 40 линии, та до максималния вариант от 100 линии. Конфигурацията е от 5 колони по 3 изображения във всяко, които формират печеливши линии по права и диагонално свързване.

По-апетитни като доходност освен добре познатото число 7 носят и камбанката. Плодовите символи също могат да се комбинират успешно, като детелинката изпълнява ролята на заместващ символ. Този своеобразен жоке може да пояси само на 2, 3 и 4 рил, т.е. няма го в двете крайни колони. При удвояване трябва да се познава между една и пет карти в зависимост от стойността на печелившата линия.

Много подобни на серията Burning Hot са и игрите от категорията Flaming Hot. Разликата е, че тук се въртят 5 барабана с по 4 позиции.

Lucky King

“Кралят късметлия”, ако преведем заглавието на тази популярна игра, се явява в различни форми. Има версия с 20 или 40 фиксирани линии. 5-те въртящи се рила се появяват в 4 хоризонтални линии, като се комбинират по права и по диагонал. Присъствието на краля, както можем да се досетим, носи по-големи шансове за успех. Всъщност именно това изображение играе ролята на заместващ символ, като се появава на втора, трета и четвърта колона, като е и единственият символ, който не може да бъде “подпален”.

Pot of Luck

Това е едно от водещите заглавие на компанията CT Gaming, която е сред основните разработчици на слот игри. Още една игра с плодове, при която специалният символ е гърнето със злато. Именно то замества всички останали (без scatter изображението), като се пада на втори, трети и четвърти рил. Късметлийското гърне се включва в печелившите комбинации, които могат да бъдат удвоявани с избор на цвят или учетворявани с избор на боя от картите (спатия, каро, купа, пика).

Всеки букмейкър предлага слотове

Ротативките са сред най-търсените игри в онлайн хазартните платформи. На практика няма сайт на букмейкър, в който да не откриете слотове. По-голямата част от посочените (по-скоро всичките) могат да бъдат намерени в различни разновидности. Сред най-популярните въртящи въртуални машинки са тези на компанията EGT, но много от игрите са разработени и от CTGaming.

Удобство при слотовете е възможността за безплатна игра, която се предоставя от доста букмейкъри. При някои дори е възможно да се изпробва демо версията дори без наличие на регистрация, докато други изискват логин, за да позволяват такива завъртания. Демо играта е полезна за разучаване на правилата и разбиране на възможностите, които дава съответната ротативка.