Как да печелим от специални залози?

Как да печелим от специални залози?
Оценете тази статия

Специалните залози са по-популярни от всякога и за големи събития като правителствени избори сумата, която се събира във Великобритания, може лесно да достигне от десетки до стотици милиони годишно. Специалните залози се прилагат както за спортните, така и за не спортните пазари и ефективно покриват всяка линия за залагания, която не попада в стандартните категории на спортния пазар.

Може да се поставят специални залози в политиката, телевизионните предавания, церемониите за награждаване като Оскарите, времето, следващият папа, следващите домакини на Олимпиадата, каквото и да е ако може да предскаже изход за нещо, има букмейкър, който да ви даде цена на него. Много сайтове за залагания също предоставят коефициенти за специални пазари, ако се свържете с тях.

Когато става въпрос за специални залози, букмейкърите не си приличат, някои със сигурност са по-добри от други по отношение на пазара и стойността. Всъщност това е област, в която цените могат да варират със 100% или повече между букмейкърите, така че да се огледате за най-добрите сайтове наистина си струва. В това ръководство ви показваме видовете залози, които можете да направите, как да намерите залагания на живо и как да получите най-добрите цени.

Как да поставяте специални залози

Специалните залози не се различават от повечето други спортни залози, всичко, което правите, е да предскажете резултат или събитие, което ще се случи и това означава, че могат да се прилагат повечето единични и множествени видове залози.

Основното ограничение на такива залози не е невъзможността да се правят видовете залози, а фактът, че предоставените опции са по-ограничени, отколкото за повечето основни спортни пазари. Тук обхващаме най-често срещаните алтернативни залози, както и как да извлечем най-добрата стойност от тях. За повече информация относно различните залози вижте раздела за видовете залози.

Безусловни залози

Над 90% от специалните залози са за резултат от дадено събитие преди началото му. Този тип залагания са обхванати от практически всеки букмейкър и затова пазарът е силно конкурентен. Както знаем, колкото повече е конкуренцията, толкова по-добра е стойността за играча.

За нещо като резултат от избори във Великобритания или САЩ или носител на „Оскар“ ще може да се огледате и да намерите най-добрата цена. Ако залагате на резултата от телевизионно шоу например, уверете се, че посещавате Betfred, който предлага сделки за връщане на пари.

Печалба, позиция  и EachWay /Всеки Път/

Залаганията за печалба и позиция са изключително приложими за специалните залози. Много телевизионни конкурси например са формат нокаут. Помислете за Bake Off, Love Island или Big Brother и това означава, че много букмейкъри ще приложат редица позиции на безусловнитепобедители.

Цената на всеки EachWay залог е относителна към цената на залог за печалба и затова тези залози предлагат също прилична стойност. Не забравяйте да проверите броя на дадените места и коефициентите, когато търсите най-добрите залози.

Специални спортни залози

Това са повечето алтернативни спортни залози, които не попадат в традиционните категории и могат да варират значително. Някои често срещани примери включват залагания на спортни награди, като спортна личност на BBC, победител в Ballon d’Or и др. В зависимост от букмейкъра ще намерите и различни други пазари, свързани със спорт. Например, Winbet предлага множество специални спортни залози, като например кой вратар първи ще допусне гол или пък кой отбор ще завърши на по-предна позиция в дадено първенство.

Други специални спортни залози включват неща като кой ще бъде домакин на следващите големи турнири, кой ще бъде следващият клуб, който ще се премести на нов стадион, кой ще спечели кралския тътен на WWE и т.н.

Бъдете внимателни с тези залози, ако те не се предлагат на повечето места, тогава стойността често може да бъде доста ниска.

Залози на ТВ предавания

Повечето залагания на телевизионни предавания например са за готварски предавания, „Аз съм знаменитост“ и т.н., но също така е обичайно да залагате на събития, които да се случват в други предавания, като например герой, който да бъде убит в сапунена опера. Докато повечето залози се фокусират около окончателния победител, има почти безкраен брой възможни пазари, от пола на победителя, печеливш треньор или съдия, най-високи точки, най-ниски точки, следващо изгонване, и т. н. Също така е обичайно да залагате на неща като това, кой ще бъде следващият домакин на популярни чат шоута или колко време даден говорител ще е на дадена позиция.

Отново внимавайте с предлаганите коефициенти.Например, когато залагате на печелившия пол, трябва да очаквате коефициенти, близки до равни, но те могат да бъдат по-ниски от 4/6 всеки, което ви показва колко е предимството. Много пазари също ще се затворят предварително за предварително записани телевизионни предавания, тъй като има риск самоличността на победителя да изтече, така че не забравяйте да заложите навреме.

Политика

Залагането на политика е навторо място след залозите за телевизионни предавания. В зависимост от сайта за залагания можете да залагате на резултата от всички големи избори по света. Ако търсите фокус в световен мащаб, вижте букмейкър като Betway, които имат по-международен фокус. Много букмейкъри в Обединеното кралство ще дадат опции за изборите в САЩ и Великобритания, но не повече. Bet365 разбира се дава експанзивни пазари и за ирландските избори.

Повечето пазари са за окончателните победители с предварителни цени, но колкото повече наближава събитието, може да залагате на всякакви неща, като например: брой спечелени места, брой министри (или министри от кабинета), следващ партиен лидер, залагане на отделни избирателни райони , дата на следващите избори, общо мнозинство, референдуми, първи министър да подаде оставка, брой гласове, които кандидатът ще спечели, процент избирателна активност на изборите и т.н. Тези пазари могат да набъбнат до огромни размери непосредствено преди избори и са популярни при залагания на живо.

Музика

Тук може да залагате на всичко, от победителя в конкурса за песен на Евровизия до албума, песента или записа на годината „Грами“. Заложете на това кой ще поведе в Glastonbury или Reading, каква ще бъде следващата песен за световната купа, певицата на следващата песен на Джеймс Бонд, награди на NME и други.

Често букмейкърите (особено Paddy Power) имат специални предложения, които се фокусират около една група или изпълнител. Например специалните залози за One Direction изглеждат много популярни с опции като имената на бъдещите деца на членовете на групата и т.н.

Холивудски и филмови специални залози

Един от най-ценните пазари за специални залози са тези на големи филмови награди като BAFTAS или Оскари. Повечето букмейкъри покриват тези събития и тези опции като цяло са конкурентни. Не всички букмейкъри ще ги покрият в една и съща дълбочина, така че ако искате да заложите на „най-добър гримьор“ например, може да се наложи да разгледате за опции.

В последно време дори можете да залагате на Razzies, което ви позволява да залагате на по-забавни опции като най-лошия актьор / филм / актриса и т.н.

Текущи дела

Това е категорията, в която можете да залагате на неща като кой ще бъде следващият папа или архиепископ, следващият носител на Нобелова награда за мир, кога Джулиан Асанж ще избяга от еквадорското посолство и т.н.

Текущите афери са най-популярната категория за играчите. Ако искате да заложите на събитие и не можете да видите пазара никъде другаде, свържете се с букмейкъра и ги помолете за коефициенти. Това е начинът, по който букмейкърите получават своите идеи за пазарите, които да публикуват. Не очаквайте обаче невероятна стойност на тези залози.

Метеорологично време

Тези залози са много популярни във Великобритания, особено когато всички сме обсебени от времето. Тази залози имат тенденцията да са с най-високата си популярност около Коледа с типични пазари за това дали ще вали сняг по Коледа или Нова година. Това е и популярен пазар в разгара на лятото, като например „ще бъде ли счупен температурен рекорд във Великобритания“.

В зависимост от годината има много такива залози, или изобщо няма такива. Например може да се заложи на неща като цената на щетите, причинени от ураган.

Специални лоторийни залози

Лотарийните залози имат повече опции, отколкото може първоначално да си представите. Заложете на цвета на първата или последната топка, най-ниското или най-високото изтеглено число, номерът на бонусната топка, брой преобръщане в ред, първа / последна / бонусна топка да бъде нечетна или четна, и т.н.

Много от тези опции имат два резултата и така лесно можете да видите от цената на коефициентите каква стойност получавате.

Други специални залози

Колко дълъг е определен низ? Ако предложите залог за това, има и букмейкър, който да намери  пазар за него, или поне ще ви даде коефициенти лично. Други пазари, на които да заложите, включват победителките на конкурси като Miss World или Miss Universe, кой ще бъде следващият монарх, специални залози за кралски бебета и други. 

Акумулаторни залози и специални залози с пълно покритие

Няма причина, поради която не можете да правите множествени залози на специални опции особено ако това са окончателни сингли. Трябва да е възможно да комбинирате алтернативен пазар с всеки друг залог. Ако искате да заложите на победителя от X-фактор и Ливърпул да победи Арсенал в дубъл, тогава го направете. Същевременно не би било проблем да направите залог с пълен покритие като късметлийско 15 или Янки с тези селекции.

Внимавайте с едно нещо, ако правите аккумулаторни залози по този начин.

Ограниченията за изплащане често са ограничени за събитието в множеството ви залог с най-ниската граница на изплащане.

Хендикап, Спред и Форкаст залози

На теория е възможно да се правят хендикап, форкаст, условни и спред залози на всякакви специални пазари. Проблемът тук ще бъде намирането на сайт за залагания, който всъщност предоставя тези опции. Като цяло обаче, ако искате да направите такива залози, свържете се с букмейкъра директно и вижте дали ще ви даде пазар.

Коефициенти и изплащания

Коефициентите за специалните залози могат да бъдат с лоша стойност. Ако залагате на окончателния победител, обикновено трябва да сте на конкурентен пазар и затова цените трябва да са разумни с не повече от 10% предимство.

Лошата стойност е свързана повече с по-причудливи опции, като ще бъде ли открит извънземен живот. Първо това не е конкурентен пазар и второ е много трудно да се определи. Например bwin дава коефициент 100/1 на това случване, но в действителност шансовете вероятно ще бъдат по-близки до 100 000 000/1. Ако залогът изглежда добър, вероятно е така.

Често се предлагат големи изплащания за много алтернативни видове залагания, като много селекции показват цени от 100/1 или повече. Това означава, че трябва заложите няколко цента на пазара и може да спечелите £ 1000. Не се опитвайте да правите фантастични прогнози и след това печалбите ви да бъдат ограничени от ниски лимити.

Специалните залози не са по-отворени за поправяне от всички други пазари за залагания, всъщност много от националните или международни излъчвания на живо ги правят много малко вероятни да бъдат корумпирани. Проблемът за букмейкърите са големите неизвестни, повечето фактори, които влияят на тези залози, се основават на човешкото мнение и това е най-трудното нещо за предвиждане. Ето защо много пазари са с ниска цена и са ограничени в изплащанията.