Как да удвоите парите си за по-малко от месец със спортни залози, следвайки осем прости правила

Как да удвоите парите си за по-малко от месец със спортни залози, следвайки осем прости правила
Оценете тази статия
По своята природа, хазартът е един изпълнен с риск начин да прекарате свободното си време. Когато се прави разумно, може да бъде много вълнуващо и доходоносно допълнение към гледането на спорт.

Но как да извлечете максимума от своя залог? Как да се измъкнете от триковете на букмейкърите? Възможно ли е да се печели дългосрочно от спортни залози и постижима ли е задачата да удвоите вложените пари за по-малко от един месец?

Няма начин, който да ви гарантира на 100%, че ще успеете, но има няколко елементарни правила и насоки, които могат да бъдат много полезни, ако бъдат следвани, и могат да ви помогнат наистина след един месец да имате двойно повече пари в сметката си.

1. Познавайте спорта си отвътре

Да видиш, че даден футболен отбор е спечелил или загубил последните си четири мача не е достатъчно, за да успееш правилно да прогнозираш срещата.

Дали въобще се замисляте дали този отбор е владял повече топката, създавал е повече положения или просто си е използвал дажбата си късмет за няколко месеца напред?

Имал ли е тенисистът Х проблеми и скандали със своя треньор? Спечелил ли е последните си два турнира на твърди кортове, но дали ще може да се представи толкова добре и на клей?

Това са само малка част от многото видове детайли, за които трябва да се информирате много обстойно, ако искате да усещате по-добре кои са пазарите със стойност и да увеличите рязко печалбите си по този начин.

2. Фаворитите не винаги печелят

Това изглежда напълно очевидно, но истината е, че повечето играчи не успяват да игнорират ставките, които им се предлагат в букмейкърските къщи.
Има много примери за подценени от букмейкърите играчи и отбори, които не само са успяли да спечелят, ами и победата им всъщност е била на 100% логична.

Понякога победата не е чак 100% логична, но букмейкърите дават толкова висок коефициент, че просто изглежда задължително да се постави залог.

 
Пример за това е шампионската титла на Лестър от кампанията 2015/16, която бе оценена от букмейкърите при ставка 5000.00 преди началото на сезона. Да, разбира се, „Лисиците“ не бяха сред фаворитите преди началото на кампанията, но още в края на сезон 2014/15 загатнаха, че не са случаен отбор и могат да правят дълги серии от положителни резултати и да се съревновават с най-големите и най-богатите отбори в страната. Букмейкърите просто нямаха право да дадат толкова голям коефициент за отбора на Клаудио Раниери и това беше грешка, от която много хора се възползваха и спечелиха баснословни суми.

3. Не разчитайте само на един букмейкър – „Пазарувайте“ за най-доброто предложение

Има голям акцент върху лоялността към марката в бизнеса със залозите. Секторът е с много голяма конкуренция и поради тази причина компаниите ще се опитват да ви примамят да залагате при тях и само при тях.

Независимо дали това става чрез различни схеми и промоции за лоялност или специални оферти, намерението е едно и също. Не позволявайте на вашия букмейкър да ви втълпи, че не трябва да потърсите по-добро предложение – съответно по-добър коефициент – на друго място. Ако видите, че един телевизор в една верига за бяла техника е 500 лв., а в друга – 450 лв., няма да се поколебаете коя да изберете, нищо че сте си купили предишния телевизор от първата верига, нали?

Същото е и с букмейкърите. Някои букмейкъри са силни в една част, други се отличават в друга, а вашата задача е да се възползвате от силните страни на всеки един букмейкър. Така например, в Efbet ще намерите в общия случай най-добрите коефициенти за топ мачовете, докато Bet365 ще ви предложи по-добрите ставки за всички останали сблъсъци и много атрактивен bet365 начален бонус. Само Betfair ще ви позволи да залагате в борса за залози, а Sportingbet пък често изскача с най-добрите оферти за спортовете, извън футбола.

Това е само пример за това как букмейкърите могат да се допълват взаимно. Няма как да печелите много от спортни залози, камо ли да удвоите парите си за един месец, ако се доверявате само на едно буки.

4. Колкото по-малко селекции, толкова по-добре

Още нещо, което изглежда очевидно на пръв поглед, но редовно се забравя от любителите на залозите. Естествено, че колкото по-малко селекции включва залогът ви, толкова по-голям шанс имате да спечелите.

Ако искате да удвоите парите си, мислете за малките последователни печалби, а не за големия удар. Една селекция в повечето случаи е напълно достатъчна. Три или четири е абсолютният максимум. Винаги сме се чудили на хората, които правят множествен залог с 20 селекции във фиша и се надяват да спечелят, макар шансовете за това да са доста по-малки, отколкото да ги удари кола при следващото ходене до магазина.

Букмейкърите могат да загубят пари от сингъли. От множествените залози правят своята печалба.

По-добре е да заложите на една селекция с по-голям коефициент, отколкото на 10 с коефициент 1.10. Колкото и да ви изглеждат сигурни тези селекции, все една от тях няма се получи.

5. Помислете за по-малко видимите пазари

Макар и някои да биха казали, че многото предлагани пазари от букмейкърите са създадени, за да ви дадат повече начини да загубите парите си, в морето от различни възможности за залози, които предлагат големите букмейкъри като тези, които може да видите в нашия сайт, винаги се намира по нещо, което не е добре преценено от съставителите на коефициенти.
 
Уверете се, че сте разбрали добре пазарите
Сигурен начин да не удвоите парите си в следващия месец (и вероятно да не ги удвоите никога) е да не сте разбрали какъв точно залог правите.

Често срещана грешка е неразличаването на залозите за Първо Полувреме/Краен Изход и залозите за победа в двете полувремена. Ако играете ПП/КИ, вашият отбор просто трябва да има преднина на полувремето и в края на мача, а в другия вид залог отборът трябва да е отбелязал повече гола от противника си и в двете полувремена. 

7. Не залагайте със сърцето си

 
 
Да, знаем, че наистина искате любимия ви отбор да спечели. Толкова много го искате, че започвате да си самовнушавате, че е възможно. Преди да се усетите, ще сте приели идеята толкова на сериозно, че ще бъдете готови да заложите пари на нея.

И букмейкърите ще ви обикнат заради това, защото всяка седмица трупат пачки от пари благодарение на играчи, които желаят местният им изпадащ отбор да победи лидерът в класирането.

8. Струва си да се ориентирате към по-малко популярни спортове.

В борбата си за привличане на клиенти, букмейкърите предлагат все повече и повече спортове, на които да залагате.

Това несъмнено означава, че вече покриват спортове, за които самите те не знаят толкова, колкото би им се искало.

Ако имаше непобедима формула, букмейкърите отдавна щяха да са извън бизнеса и ние щяхме да сме милиардери.

Всеки един играч има добри и лоши дни, на следвайки тези съвети бързо ще се научите да намирате залозите с най-добра стойност и това може да ви помогне бързо да увеличите банката си, стига да имате и капка късмет, разбира се.

Просто запомнете, че не трябва да залагате суми, които не можете да си позволите да изгубите, никога не трябва да преследвате изгубените залози и, ако забавлението си отиде, отидете си и вие от букмейкъра!