Как да печелим от залози на картони

Как да печелим от залози на картони
Оценете тази статия

Онлайн букмейкърите включват все по-екстравагантни предложения в спортните си раздели, с което целят заинтригуване на повече залагащи. Една от най-нестандартните опции за игра е свързана с официалните предупреждения във футболните сблъсъци. Къде ще откриете пазарите за картони и какви биват основните разновидности, разискваме в този материал.

Видове залози на картони

Картоните са един от най-съществените фактори във футбола, тъй като при конкретни ситуации остават единия от отборите с човек по-малко. Предполагаме, че повечето от вас са наясно с основните рестрикции на жълтите и червените картони и кога точно се показват, затова няма да се спираме подробно на тези правила.

Ще разгледаме обаче кои са най-често срещаните залози на картони в букмейкърските къщи. Разбира се, по подобие на головете и корнерите, приоритетен се оказва маркетът колко картона ще се раздадат в мача. Определянето на коефициента за това събитие зависи пряко от стила и грубостта на замесените състави, статистиката на съдията и изхода на предходните им срещи. За разлика от крайния изход и други футболни пазари, трейдърите се затрудняват при конкретизирането на ставките за картони, което е в плюс за залагащите. Възможни са обстоятелства, трудни за предварително предвиждане, като груб език, спор с арбитъра, изритване на топката, бавене на време и прочее.

В зависимост от личните ви очаквания за агресивността в съответната среща, може да заложите на следните пазари за картони:

  • Брой картони в мача – залага се с Оувър/Ъндър;
  • Хендикап картони – дали единият от съставите ще получи повече картони от противника;
  • Азиатски Общо – азиатска линия за картони, допускаща залози на сплитове, половинки и цели;
  • Кой ще получи първи – първи санкциониран тим. В случай, че не очаквате предупреждения на съдията, можете да заложите на опцията „без картони“.
  • Време на първи картон – обикновено е в интервал преди и след 30-ата минута;
  • Кой ще получи повече картони – по подобие на крайния изход – залага се с 1, Х или 2;
  • Общо за отбор – пазар, който допуска прогнозиране на връчените картони само на единия състав.

Предлагат ли се пазари за картони във всички букмейкъри

За съжаление, дадени компании не толерират статистическите залози и се придържат единствено към основните маркети – краен победител, брой голове и т.н. Ощетяването на играчите и липсата на разнообразие са недопустими характеристики, затова ви съветваме да стоите встрани от подобни платформи.
Ако сте фенове на залозите за картони и умеете да ги прогнозирате акуратно, регистрирайте се в Bet365 или Efbet. Двата сайта за залози се славят с пъстротата на спортните си раздели, която включва мащабно количество маркети за официалните предупреждения. Разбира се, не всички събития предоставят подобни възможности пред залагащите. Основно мачовете от топ европейските първенства и клубните турнири са придружени от сегмент, именуван “Картони”, където ще намерите актуалните предложения.

Как да залагаме на картони

Способността да прогнозирате количеството на картоните в срещата се уповава на няколко елементарни, но изключително ценни правила. Най-напред, трябва да познавате качествата на замесените отбори и да сте наясно със стиловете им. Естествено, ниско ранкираните тимове играят по-грубо срещу по-класни съперници, с което се цели респектиране и понижаване на мотивацията в противниковите редици.

Освен това се информирайте за статистиката на съдията и честотата, с която раздава картони. Някои арбитри са по-склонни към толериране на грубите влизания, докато други санкционират всяко единоборство, застрашаващо здравето на опонента.

След като се запознаете със средното количество на картоните, които раздава рефера, и получите сведения за официалните предупреждения на двата тима през първенството, може да изготвите коректна прогноза за предстоящото събитие. Изберете маркет, съответстващ на данните и статистиката, който пристига с достатъчно стойностен коефициент.