Датска система за залози

Датска система за залози
Оценете тази статия

Ще ви представим датската система за залози, подходяща за залагания на спорт. Навярно патриотичният дух е подбудил датчанин, любител на залозите, да кръсти стратегията по този начин. Какво ни предлага и кои са най-удачните варианти за използването ѝ, онагледяваме в следното ръководство.

Същност на Датската система

Сходствата ѝ с Мартингейл са повече от видими, но разликата се крепи в по-голямата сигурност, която гарантира датската система. Залагането тук е чрез аритметична прогресия, отнасяща се както до стойността на залога, така и до коефициента на селекцията. Казано по друг начин – не увеличавате единствено облога, а и ставката.
Плавното покачване на залозите осигурява продължително участие с внесения капитал. В случай, че сте захранили баланса си с 500 лв. и сте посочили начална стъпка от 1%, тоест 5 лв., може да си позволите 13 последователни губещи селекции. Недостатъкът на системата се крепи на увеличаващия се коефициент, който в определен момент нараства до граници, непосилни за адекватно предвиждане.

Пример за прилагане на системата

Използваме горния пример – обща банка от 500 лв. и начален залог от 1% (5 лв.). Стартовият коефициент ще бъде @1.60.

  • Втори залог: 10 лв. на коефициент @2.20 – спечелен;
  • /Връщаме се на началната стъпка/
  • Трети залог: 5 лв. на коефициент @1.60 – губещ;
  • Четвърти залог: 10 лв. на коефициент @2.20 – губещ;
  • Пети залог: 15 лв. на коефициент @2.80 – губещ;
  • Шести залог: 20 лв. на коефициент @3.40 – губещ;
  • Седми залог: 25 лв. на коефициент @4.00 – печеливш.

Правилното предвиждане на втори и седми залог гарантира нетно възнаграждение от 32 лв.

Вижте още пълното ревю на Bwin един от водещите букмейкъри в България

Прави колонки – най-доброто решение за системата

Както може да забележите, покачването на ставките е драстично, което възпира използването на сингъл залози. Твърде наивно е да вярваме, че селекция с коефициент @4.00 или повече ще ни донесе успех, освен ако не разполагаме с невиждан късмет. С увеличаването на ставките се повишава и стойността на облога, което предвещава грандиозен провал при залог на едно-единствено събитие.
В помощ се притичват правите колонки, които ни дават възможност за групиране на вероятни събития в обща селекция. Например, ако сте стигнали до трета стъпка, изискваща коефициент @2.80, заложете на 2-3 фаворита срещу по-непретенциозни тимове. Ето, един от тиражите в началото на 2020 г. ни предлага следните опции, акумулиращи подобна ставка: победа за Тотнъм срещу Норич, домакински успех за Манчестър Юнайтед срещу средняка Бърнли и триумф на ПСЖ в турнира за Купата на Лигата срещу Реймс.
В случай, че избягвате залозите за краен победител, използвайте други варианти за прогнозиране – голове, корнери, картони и т.н. Сайтовете за залози ни предлагат огромно количество спортни събития, от които трябва да извлечем максимална полза. За правилното им избиране и регулиране използвайте датската система за залози или сходен метод, който ще ви предпази от скоростен банкрут.