Стратегия за Залози на Точен резултат

Стратегия за Залози на Точен резултат
Оценете тази статия

Онлайн букмейкърите предоставят на залагащите изобилие от маркети към футболните мачове. Сред обширните списъци попадат какви ли не видове залози, включително краен изход, кой ще отбележи първи гол, брой попадения, резултат до почивката и т.н. Една от най-атрактивните опции обаче изпитва не само познанията, но и късмета на участниците. Как да подобрим нашето залагане на точен резултат и какви ставки ще получим от сайтовете, разглеждаме в следния материал.

Видове пазари за точен резултат

Обхождайки тиражите на Bet365 и други букмейкъри, ще установите, че точният резултат е един от маркетите с най-много варианти за игра. Докато крайният изход при футболните залагания ни предоставя само три опции, от които трябва да отгатнем печелившата, то количеството тук е в пъти по-голямо.

Повечето сайтове за залози приемат формулата (n+1)*2 за пресмятане на броя възможни точни резултати, където “n” са вероятните голове за даден отбор (б.а. – за стандарт се приема линията между 0 и 6 гола). Разликата е осезаема спрямо останалите пазари за игра, но за сметка на това получаваме по-стойностни и доходоносни коефициенти.

Какви коефициенти се предлагат за точен резултат

Споменахме за негативния оттенък на маркетите за точен резултат, но сега е време да отсеем и положителната му специфика. Коефициентите са драстично по-високи от тези на останалите пазари, тъй като шансът за коректно предвиждане на събитието е минимален.

Ако вземем за пример двубой, противопоставящ равностойни състави, ще установим, че най-ниско оценената опция е за равенство 1:1. След това се нареждат резултатите 1:0, 2:1, 0:1 и 1:2, които навярно са най-често срещаните в света на футбола. По-ниско вероятните резултати са придружени от умопомрачаващи ставки, които в дадени случаи варират между 101.00 и 501.00.

Най-често срещаните точни резултати

Проведени са стотици експертни анализи върху десетки първенства и всички те стигат до заключението, че 1-1 е най-популярният резултат в света на футбола. Почти 11.50% от мачовете завършват по подобен начин, което е изключително, базирайки се на множеството вероятности при тези залози.

Предоставяме ви таблица с топ 10 най-често срещани резултата, която е плод на дълги проучвания измежду 30,900 футболни срещи.

  • При резултат 1:1 са завършили 11,43% или 3533 мача
  • При резултат 1:0 са завършили 10,58% или 3269 мача
  • При резутат 2:1 са завършили 8,51% или 2629 мача
  • При резултат 0:0 са завършили 7,94% или 2454 мача
  • При резултат 0:1 са завършили 7,69% или 2375 мача
  • При резултат 2:0 са завършили 7,42% или 2294 мача
  • При резултат 1:2 са завършили 6,46% или 1997 мача
  • При резултат 2:2 са завършили 4,70% или 1451 мача
  • При резултат 0:2 са завършили 4,69% или 1449 мача
  • При резултат 3:0 са завършили 4,26% или 1316 мача

Както забелязвате от списъка, на 4-то място се нарежда нулевият хикс, който е приеман за най-скучния и нежелан резлутат от футболните привърженици. Това принуди Bet365 и други букмейкъри да добавят специална оферта, възвръщаща залога при липса на голове. 

Виж още: Футболни прогнози от Betindex

Заслужават ли си залозите на точен

Точният резултат носи великолепни коефициенти, но трябва да отчетем и огромният марж, който платформите прибират. Той е значително по-висок от този на крайния изход и головете, което в конкретни случаи обезсмисля предприетия риск.

Затова, ако предпочитате залозите на точен резултат, особено в прави колонки и системни комбинации, регистрирайте се в букмейкъри, които предлагат стойностни коефициенти. Съпоставяйки ги с други маркети, разликата тук е цели единици, което при прогнозиране на две събития ще окаже осезаемо влияние върху сформираната обща ставка.

И за финал – използвайте доказани системи и стратегии за залагане на точен резултат, които ще покачат успеваемостта ви и ще ви зарадват с дългосрочни печалби. Залагайте на срещи, в които има изявен фаворит и се очаква по-ниска резултатност – това ще ограничи възможностите до минимум.