Залагане на ниски коефициенти

Залагане на ниски коефициенти
Оценете тази статия

За някои мит, за други реалност – ниските коефициенти са обвързани с по-висок шанс за печеливша развръзка. Математически погледнато би следвало да е така, но дори и при по-сигурните маркети се наблюдават неточности. Как да използваме правилно ниските ставки и кои са най-проблемните звена на този тип залози, ще разгледаме в статията.

Кои коефициенти се приемат за ниски

Всеки любител на залозите си има своите виждания относно стойността на коефициентите. Част от потребителите залагат на ставки с висока възвръщаемост, други комбинират пазари с ниски коефициенти, а трети участват със стойностни облози на по-сигурни събития.

Следвайки различните методи и стратегии, няма как да конкретизираме, но стандартното обозначение за ниска ставка е под 1,50. При печеливш развой, подобен маркет ще ни донесе печалба, която се равнява на половината от облога. Разбира се, в полза на залагащия идва големият шанс за коректно прогнозиране, тъй като вероятността е повече от 50%.

Срещат се обаче далеч по-оскъдни коефициенти, особено при фаворит в дадения двубой. Това оказва цялостен ефект върху образуването на ставките, включително и върху пазарите за хендикап и голове. Не са изключение и коефициентите по 1,01, а при анулиран залог – маркетът бива оценен с точно 1,00.

Участие в множествени селекции

Най-резонната стъпка, когато сте се насочили към ниски коефициенти, е да комбинирате няколко събития под формата на права колонка. Това е общоприета множествена селекция, налична в онлайн букмейкърите, която осигурява стойностна възвръщаемост при правилно отгатване на всички включени пазари. Дори при само една грешка – залогът ще бъде счетен за губещ, затова ви препоръчаме да участвате с не повече от 3-4 маркета в един акумулатор.

Положителната новина е свързана с умножаването на коефициентите, което оказва огромно влияние върху сформираната обща ставка. Ако сте комбинирали 3 събития, придружени от коефициент 1,50, ще бъдете възнаградени с общо 3,38, която утроява заложената сума. Не се налага лимит върху минималния коефициент на правата колонка, освен ако не участвате в бонус или не разигравате безплатни залози.

Отскоро в Bet365 е достъпна функцията едномачова комбинация, която ви дава възможност за селектиране на пазари от един-единствен мач. Може да прогнозирате корнери, картони, голове, победител, хендикап и други статистически показатели, като се оформя общ коефициент на база умножение.

Бетинг Челиндж

Една от най-популярните стратегии за залагане на ниски коефициенти е именувана “Бетинг Челиндж” (Betting Challenge). Предизвикателството изисква от вас да прогнозирате правилно поредица от събития, чийто шанс за изпълнение граничи с 90-100%.

Определя се начална стъпка, която се поставя на първия пазар. Ако се окаже печеливш, спечелената сума се поставя на втората селекция и така, докато не достигнете желаната печалба. Експертите съветват при участие в Бетинг Челиндж да се използват маркети, чиито коефициенти са не по-високи от 1,25.

Да приемем, че стартирате с облог от 20 лв., като залагате на опции със средна ставка 1,20. След първия успешен залог, ще получите нетно възнаграждение от 4 лв., при втора коректна прогноза – 8,80 лв. и т.н. Ако достигнете серия от пет правилни предвиждания, ще се сдобиете с 50 лв. или чиста печалба от 30 лв. Рискът на този вид залози се крие в необходимостта от последователност на печалбите, в противен случай ще се наложи да се върнете към стъпка №1.

За какво да внимаваме

Основният враг на ниските коефициенти е увереността, че печалбата е гарантирана. Запомнете – няма 100% сигурно събитие, независимо от оценката на букмейкърите. Дори в определени случаи сайтовете целят подвеждане на участниците и спечелване на техен гръб. Винаги имайте едно наум и се съобразявайте с баланса, без да залагате повече от 25% от него.

Ако сте решени на участие с акумулатори, не включвайте повече от три събития към него, макар да изглеждат твърде резонни. Колкото повече селекции съдържа колонката, толкова по-вероятно е една от тях да се окаже непечеливша и това да доведе до цялостен крах.

Не подценявайте аутсайдерите и не залагайте на база коефициент и по-разпознаваемо име. Анализирайте факторите и използвайте експертни футболни прогнози, които ще ви дадат необходимите насоки.