Залози на зимни спортове

Залози на зимни спортове
Оценете тази статия

Зимните спортове са много атрактивна възможност за залози, най-вече когато има Зимни олимпийски игри или световни и европейски първенства. Отлична алтернатива на футбола в студените месеци, когато повечето големи първенства са в почивка. Зимните спортове предлагат голямо разнообразие от спортове на които може да се залага.

Биатлон

Този спорт представлява смесица между ски бягане е стрелба. Ражда се по време на втората световна война. В България придобива популярност след златния медал на Екатерина Дафовска на олимпийските игри в Нагано през 1998. На всяко състезание има различни стартове, всеки от който е различна възможност за залагане. Различните дисциплини са: при мъжете 12,5 километра преследване, 15 км масов старт и 20 км индивидуално; при жените 7,5 км спринт, 10 км преследване, 12,5 км масов старт и 15 км индивидуално.

Ски скокове

Един много атрактивен и опасен спорт, който е популярен у нас, благодарение на успехите на Владимир Зографски.  В този спорт състезателите скачат от специално изградена шанца, която може да бъде малка (до 50 метра) и голяма над 110 метра . Целта е да се направи максимално дълъг скок, а генералното класиране се определя от дължината , оценка за техниката от съдиите и силата на вятъра в момента на скока.

Ски алпийски дисциплини

Ските са най-популярния зимен спорт. Залозите на алпийските дисциплини носят много рискове и подводни камъни и не се препоръчват за начинаещи играчи. В ските победата се определя от много фактори, а всяка грешка може да бъде решаваща. Алпийските ски се разделят на няколко основни дисциплини. Състезателите имат право да се състезават във всички различни състезания. Основните състезания са слалом, гигантски слалом и супер-гигантски слалом. Състезанията се разделят на два манша, а победител е най-бързия от двете спускания.

Много внимателно трябва да подберем нашия фаворит . Факторите който е добре да се наблюдават са: кой е изготвил трасето (обикновено треньор на някой от отборите), какви са метеорологичните условия, какъв е състезателния номер на нашият фаворит (колкото по назад е, толкова по лошо ще бъде състоянието на пистата), и естествено другите показатели като моментна форма и скорошни класирания. Важно е да се отбележи, че състезателите съобразяват своята форма с големите турнири, т. е те са в най-добра спортна форма за Олимпийските игри, Световното или европейското първенства.

Сноуборд

Сноубордът също е част от олимпийските дисциплини, въпреки че все още не е толкова популярен и обичан колкото ските.  Съществуват много различни видове сноуборд: някои от тях са в категорията на екстремните спортове, като джибинг, фрийрайдинг и фрий стайл. Дисциплините който може да видите във сайтовете за залози са: алпийският сноуборд наподобява супер-гигантския слалом в ските; бордъркрос (популярен у нас заради успехите на Александра Жекова) и халф-пайп.

Бобслей

Тук състезателите (двама или четирима) се спускат с шейна по специално изградено трасе. Най-важните умения са развиване на първоначалната скорост, когато състезателите бутат шейната (затова е важно те да са добри бегачи), и техниката на завиване (за което отговаря първият състезател).

Кърлинг

Целта на играта е да пратите гранитния камък възможно най-близко до центъра на начертаната окръжност.  Най-популярното състезание е Световното първенство. Докато гранитния камък се плъзга към целта, противниковите състезатели имат право да почистват леда пред него, което води до по-голяма сила или редуциране на скоростта, ако не го правят.

Шорттрек

Спортът представлява скоростно състезание, което се провежда на хокейна площадка. Състезателите се плъзгат с кънки, а за да спечелите се изисква невероятна концентрация и физическа подготовка. Спортът е популярен от нас заради успехите на Евгения Раданова, която е носителка на два сребърни и един бронзов медал от Олимпийски игри. Шорттрекът наподобява спринтовете в леката атлетика, дисциплините са разделени на различни дължини, а пътят до финала е през серии, в които само най-бързите продължават напред.

Къде да залагаме на зимни спортове

Въпреки слабата си популярност, с развитието на бетинг индустрията, сайтовете предлагат все по-разнообразни възможности за залози на зимни спортове. Разбира се, възможност за залог на този спорт може да откриете в секцията на Bet365 спортни залози и то на едно относително челно място. Освен много възможности за залози, съществува и опцията да поискате залог на някой състезател и събитие. Тази заявка ще бъде разгледана и при одобрение ще ви бъде отпуснат коефициент за вашето събитие. Разбира се, зимни спортове може да намерите и в сайта на Efbet България и то с добри предложения. Както и при другите спортове, българският онлайн оператор върви уверено след Bet365 и дава конкурентни коефициенти. А ето и видовете зимни спортове, между които може да избирате при селекцията си на залози.

След този базисен анализ на зимните спортове се надяваме, че сме били изчерпателни от гледна точка на полезна информация. Истината е, че когато посягате към залози на зимни спортове трябва да имате предвид статистическите тенденции на съответния спорт и неговите представители. Това е присъщо за залозите на всеки един спорт – няма как да има универсална формула, просто трябва да се нагодите към съответните стандарти, да си дадете малко време, докато навлезете в същината и след това да действате според изградените критерии, които сме очертали за гореспоменатите зимни спортове.