Залози на баскетбол

Залози на баскетбол
Оценете тази статия

Играта с оранжева топка предлага отлични възможности за залози по всяко време на годината. Баскетбол се играе почти всекидневно. Емблемата на този спорт е лигата на извънземните NBA. Там всеки отбор трябва да изиграе по 82 мача, което означава всекидневни срещи и възможности за печалби. Евро лигата предлага множество мачове всяка седмица. Освен това баскетът е и част от Олимпийските игри, а всяко лято се провежда Европейско или Световно първенство по баскетбол.

В следващите редове ще намерите най-популярните видове залози в баскетбола и стратегии как да подходите мъдро и пресметливо, за да генерирате печалба в края на деня.

Общо точки под и над

Тук трябва да прогнозирате общото количество отбелязани точки и от двата отбора. Много важно е да се следи скоростта с която играят отборите, зависимостта е повече атаки= повече точки. В NBA може да заложите и на отборите, който изповядват по-модерен баскетбол с по-голямо количество изстрели от зоната за трите точки. Най-често линиите в Евро лигата са между 120 и 160 точки, а в лигата зад океана 180- 220.

Препоръчваме да проследите статистическите показатели от последните срещи, и да избягвате да играете овър на отбори с много добра защита. Разликата в класите също не означава сигурно трупане на голямо количество точки, колкото по голяма е разликата в резултата, толкова по вероятно е по-силния отбор да вкара в игра резервите. Най-сигурно е да изберете опцията овър в мачове между равностойни опоненти, където се води битка за всяка отбелязана точка.

Победител в четвърт

Залог в който трябва да познаете кой ще отбележи повече точки в съответната четвърт. Премач е най-добре да залагате само за резултатът във първата четвърт, ако смятате че някой от двата отбора ще направи разлика от самото начало на срещата. Този залог е добър и защото на полето са титулярните петици на двата отбора, а и няма вероятност натрупани нарушения или ротация да попречат на залога. В останалите четвърти може да се залага лайф, и най вече на отбора, който трябва да намали своя пасив във общия резултат.

Победител в полувреме

Баскетболния мач има две полувремена. Избягвайте да залагате на победител в първото (първа и втора четвърт). Много по успешно е да потърсите победител за второто полувреме (трета и четвърта четвърт) на живо, особенно ако фаворитът от началото на срещата изостава в резултата. На почивката отборите отдъхва и треньорите имат възможност да направят нужните корекции в играта и да дадат оптимални съвети за слабостите в противниковата защита. Много често след почивката по-класния отбор се мобилизира и успява да обърне резултата.

Кой играч ще реализира повече точки

Различните букмейкъри предлагат много различни опции за залог. Може да изберете кой измежду двама състезатели ще отбележи повече. Коя от двете двойки състезатели ще отбележи повече, кой от състезателите ще направи повече точки и борби, пресметнати заедно. Основното в този залог е да следите персоналния пазач на играча за който залагате.

Един добър защитник може добре да лимитира и да ограничи точките дори и на най-добрите реализатори. Обратното също е в сила, при един слаб индивидуален противник е много по-вероятно границата да бъде мината. Букитата изчисляват тези граници на база на средните показатели за сезона на съответните състезатели, ако вие успеете да анализирате противника , можете да спечелите значително предимство пред сайтовете за залози.

Печеливша разлика

Или иначе казано – с колко точки ще спечели съответния отбор. Много добра възможност , когато разликата в класите е голяма и премач коефициентите са много ниски. Тази опция се използва и просто за вдигане на коефициента. Много хора разсъждават, че ако един отбор ще спечели, то е много вероятно да вземе и границата с – 2,5 точки например. Това е много рисков залог, който не препоръчваме. Основната цел на играчите е да победят, те не се интересуват от линии на точки и залози, затова в края може да допуснат стопяване на разликата и по-високия коефициент да ви изиграе лоша шега.

По-опитните играчи следят и за грешно зададени хендикапи за по-слабите отбори, понякога натиснати от предварителните залози, букмейкърите дават прекалено големи хендикап линии, вие може да се възползвате като дадете предимство от +15 или +20 точки на по-слабия отбор, ако прецените че разликата в класите не е толкова голяма.

Допълнителни залози

  • Четен или нечетен брой точки – хазартен залог във който трудно може да се намери някаква зависимост.
  • Първи до определен брой точки – Това е една добра възможност, ако прецените че титулярите на единия отбор ще се наложат в самото начало и ще могат да вземат преднина още в първите минути.
  • Първи/последен кош – Някаква логика може да се търси само в залога кой ще отбележи първи кош. Състезателят, който спечели спорната топка дава голямо предимство на своя отбор. Въпреки това, залогът е несигурен и не го препоръчваме.

Къде да залагам на баскетбол 

Баскетбол се играе всекидневно и постоянно, а многообразието от залози ви дава отлично предимство пред иначе пресметливите и внимателни букмейкъри. Както в голяма част от спортовете компанията Bet365 е лидер и тук. Като основната притегателна сила за любителите за един от най-популярните спортове е лайф стрийма на НБА. Добрите коефиециенти, многото видове залози и възможността за пряко предаване е ключът към хегемонията на този букмейкър в сферата на баскетбола. Естествено, бидейки толкова популярен спорт не е изненада, че и другите онлайн компании за залози предлагат баскетбола сред своите топ спортове. Българският букмейкър Efbet също е сред водещите играчи в света на баскет залозите, като коефициентите им често минават тези на останалите заложни компании.