Залози на Виртуални спортове

Залози на Виртуални спортове
Оценете тази статия

Виртуалните спортове са отделен сектор в света на онлайн залаганията. Общото при тях е, че те симулират дадено спортно събитие, било то мач от колективните спортове, индивидуалните спортове, или гонки с коне и кучета. Някои от участниците във виртуалните надпревари са базирани на реални първенства, като Шампионската лига във футбола или Националната Баскетболна Асоциация в баскетбола. В други случаи участниците не са реално съществуващи – например при виртуалните гонки с коне и кучета. Видовете залози за виртуалните спортове се различават в зависимост от конкретния спорт.

Видове залози при Виртуалните спортове

При виртуалния футбол, който е един от най-популярните видове виртуални спортове, играчите могат да заложат на следните пазари:

 • Краен изход от двубоя 1Х2
 • Хендикап – както и в истинския футбол тук се дава предимство на по-слабия отбор
 • Залагане на голове Под/Над
 • Залози за полувреме – изход, хендикап и голове

Друг популярен виртуален спорт е баскетболът, особено когато двубоите са базирани на реални популярни лиги като НБА:

 • Краен изход от мача
 • Хендикап – с предимство за по-слабия отбор
 • Общ брой точки в мача Под/Над
 • Пазари за полувреме – изход и брой точки
 • Пазари за четвърт – изход и точки
 • Печеливша разлика

От индивидуалните спортове популярен за виртуални залози е тенисът, като тук може да се залага на:

 • Победител в мача
 • Хендикап – от геймове и/или сетове
 • Общ брой сетове в мача Под/Над
 • Победител за сет / гейм

При виртуалните гонки с коне и кучета можете да заложите на същите пазари, които съществуват и в реалните гонки:

 • Победител в гонката
 • Победа и място, или each-way залог – тук печелите при предварително определен коефициент, в случай че вашата селекция е сред първите 2, 3 или 4 финиширали участници в гонката
 • Само място – тук залагате на фиксиран коефициент за попадане в местата на вашата селекция
 • Победител без фаворита – при този пазар фаворитът по коефициенти в дадената гонка се елиминира от крайното класиране, тоест, ако вашата селекция е втора след фаворита, вие печелите.

 Същност на виртуалните спортове

Всички видове залагания на виртуални спортове са базирани на определен обем статистики за ред параметри, касаещи участниците в събитието. На базата на тези статистики бот алгоритъмът разиграва хиляди варианти за развитие на всяка една ситуация от срещата/гонката. Обикновено се „падат“ някои от вариантите с по-голяма статистическа тежест, но както и в реалния спорт, изненади не липсват.

Всъщност виртуалните спортове са много добър начин за навлизане в света на спортните залози за начинаещите играчи. Те не изискват досаден дълъг период на усвояване на правилата, като същевременно изграждат навици за правилното анализиране и претегляне на факторите в реалните спортове, симулирани във виртуалната секция. Като при всяка форма на онлайн залагане обаче, препоръчително е играчите да си дават ясна сметка за размера на своите залози в съответствие с общия размер на банката си за залагане.

Виртуалните събития обикновено приключват бързо. Един виртуален футболен мач има обичайна продължителност от три минути например. Това е едно от предимствата на виртуалните спортове, тъй като осигуряват бързо развлечение на играчите в дни, в които няма достатъчно реални спортни събития, или пък предлаганите такива просто не са атрактивни за играча.

Виртуалните мачове са атрактивни за наблюдаване, ако сте фен точно на този реален спорт. Симулаторът е реализиран с красив графичен енджин, който ви пренася директно в центъра на действието. При всичките им положителни развлекателни качества, виртуалните спортове имат и своите недостатъци. Не бива да се забравя, че развитието на даденият двубой зависи от случаен избор измежду много варианти, дори и те да са натоварени със статистическа тежест.

Друго нещо, което е добре да имате предвид при този вид залози – дори и името на даден отбор / състезател / кон / куче да ви напомня това на реален обект или субект, няма никаква пряка връзка между представянето на реалния и виртуалния субект в дадената текуща виртуална ситуация.

Къде може да залагаме на Виртуални спортове

Този тип залози е силно застъпен сред българските букмейкъри. Като те предлагат и тази услуга с разлика помежду си. Пионерът при виртуалните спортове у нас е букмейкъра Efbet, който въвежда тази секция като отделна категория в портфолиото си. Удобното е, че има първенства на различни спортове и мачовете за футбол или тенис, например, се провеждат едновременно. По този начин се симулира истинско провеждане на един кръг на дадено първенство. Когато имате едновременно провеждане на 8 мача виртуален футбол на живо, означава, че имате изключително големи възможности за комбиниране на залозите между всички тези мачове.

Освен Efbet, новият букмейкър Palms Bet предлага на своите клиенти виртуални спортове. Разликата тук е, че има само едно събитие, което се провежда на живо. Така отделните срещи се редуват една след друга, като нямате чак толкова възможности за комбиниране в реално време, но пък може да избирате между много разнообразни залози. Същата услуга предлага и Winbet . Плюсът на тези компанни, които имат виртуални спортове в сайта си е, че спортните събития не спират и клиентите няма да останат без шанс за залог, защото периодично през няколко минути виртуалните спортни събития следват едно след друго.