Системи и стратегии за спортни залагания, които всеки играч трябва да знае

Системи и стратегии за спортни залагания, които всеки играч трябва да знае
Оценете тази статия

Както навсякъде другаде, и в спортните залагания опитът е един от най-важните фактори, които са определящи за крайния резултат от вашите залози. Всеки в началото тръгва с идеята, че сам ще „открие топлата вода” и ще генерира големи печалби, базирайки се на своите виждания и анализи. Истината е, че отколкото по-дълго човек се занимава със спортни залагания, толкова по-изчистена и ясна става стратегията му за залози и елементарните грешки, които е допускал в началото биват драстично изчистени впоследствие.

Няма нужда да трупате негативен опит, за да достигнете до моментът, в който вече сте наясно с дългосрочната си стратегия за залагане. Ние, от betindex.net, ще ви покажем някои известни системи за залагане, системи в Bet365, а и не само. Принципът на системите е универсален и затова те присъстват във всички букмейкърски компании. Най-важното, което се изисква от вас е как точно да подходите, когато ги използвате, за да не се озовете с празни ръце. В допълнение сме подготвили няколко известни стратегии за залагане, които всеки играч трябва да познава.

Класически системи за залагане

Много играчи се придържат към „игра на сингъл” – да заложиш на един мач и еднократно да удвоиш или, в зависимост от коефициента, да умножиш залога си. Също така, популярно е залагането на няколко срещи в „права колонка”, където всички коефициенти се умножават един по един и накрая се умножава и печалбата. Това са класически залози, но играта със системи има по-различни характеристики. Тук играчът може да развихри своя нюх и да се довери на по-смели прогнози, които носят по-големи коефициенти, като не е задължително всички мачове да бъдат познати, за да имаме печалба. Ето и най-често ползваните системи, които ви препоръчваме.
Виж още: Футболни прогнози от Betindex

Трикси (4 колонки) – играете 3 мача(селекции – това е официалният термин, който букмейкърите използват), които се комбинират помежду си по следния начин – 3 двойни колонки и 1 права колонка, която включва всички мачове (3+1=4 заложени колонки). За да имате печалба трябва да познаете поне 2 мача. Тук внимателно трябва да изберете мачовете си и техните коефициенти, защото, ако общият коефициент на двата познати мача е под 4, това означава, че печалбата ви ще бъде по-малка от общата заложена сума. Иначе казано, умножавате х4 своя залог, защото имате 4 колонки; ако залогът ви е 2 лв., то системата ви е на стойност 2лв х 4 колонки =8 лв. Така когато имате печалба вие умножавате коефициента на спечелените мачове по единичния залог на колонка (в случая х2лв.). На долната снимка може да видите комбинацията между съответните мачове в колонките (първа колонка – първи и втори мач, втора колонка, първи и трети и т.н.).

                                         

Янки – Тази комбинация следва същата логика като Трикси, но този път се играе с мач повече и залагаме 4 мача(селекции), а колонките са 11 – 6 двойни, 4 тройни и 1 четворен. Два мача са нужни, за да има печалба.

                                         

Супер Янки – Комбинацията е подобна на Янки с тази разлика, че включва 5 селекции. 26 колонки с 10 двойни, 10 тройни, 4 четворни и 1 петорен залог.

Хайнц – Хайнц комбинацията е същата като Супер Янки, но с участието на 6 селекции, които вдигат общия брой на колонките на 57. Две познати селекции гарантират печалба.

Голиат – Това е най-голямата комбинация с цели 8 селекции и 247 колонки.

                                   

Внимавайте, когато системите започнат да вклюват много мачове (повече комбинирани помежду си мачове добавят повече колонки в системата) общият залог става по-голям. Например, ако искаме да играем системата от 8 комбинирани мача Голиат с 1лв. единичен залог на колонка, то общият залог ще бъде 247лв. Трябва внимателно да преценяте залога, мачовете и коефициентите, например в случай на два непознати мача отново да бъдете на печалба в избраната от вас система.

Стратегии за залагане в дългосрочен план

Важно е да уточним, че стратегиите, които ще разгледаме не предлагат гаранция за печалба. Те просто следват математическа прогресия, която трябва да бъде строго изпълнявана, за да се генерира приход в относително кратък период. Изключително важно е да се селектират първенства и отбори, които са добре проучени и в някакъв обозрим отрязък от време нашите предположения ще се сбъднат. Всички стратегии трябва да вклюват мачове, които са с коефициент около 2 или повече, за да може да се очаква печалба в дългосрочен план.

Мартингейл

Това е една известна стратегия, която се използва по-често в казино игрите, но също така често пъти и в спортните залози. Има доста опростена структура и е лесна за приложение.

Същност на Мартингейл стратегията:

Избирате си ставка (от 1лв. например) и залагате на мач с коефициент над 2,00. Ако залогът е губещ, то следващият залог се удвоява(при първоначален залог от 1лв., удвояваме на 2лв.). Ако и този залог е губещ, то третият ни залог отново се удвоява(този път на 4лв.). Когато накрая спечелим, ние сме с малко, но на печалба. Следвайки правилата на стратегията на Мартингейл когато спечелим, трябва да се върнем на началната ставка и да започнем отново. Често пъти тази стратегия се използва с отбори, които имат тенденцията да правят равни мачове и се търси Х на мач, но това е въпрос на лично предпочитание и проучване. Уловката тук е, че ако започнете с 5лв. и мачовете ви не излязат до 5-6 залог, то има опасност да достигнете до високи суми, които изискват голям капитал.

Система на д’Аламбер

Системата на д’Аламбер е една идея по-издържана и по-осъвършенствана, спрямо стратегията на Мартингейл. Тук също има математическа прогресия (геометрична прогресия, ако трябва да бъдем точни), но този път подходът не е толкова агресивен, защото вместо да удвояваме губещия залог, ние просто го увеличаваме с една ставка. По този начин имаме повече време да се върнем в играта при негативна серия и това не се отразява така пагубно по нашата сметка, както при негативните случаи при системата на Мартингейл.

Същност на системата на д’Аламбер:

Избираме си ставка и залагаме(например 5лв.). Отново коефициентът трябва да е поне 2,00. Ако загубим, то тогава прибавяме още една ставка към втория ни залог (5+5=10лв.), а когато стигнем до момента, в който спечелим, тогава ще бъдем на печалба. Важно е да се отбележи, че в момента, в който спечелим ние не спираме да залагаме, а просто намаляме с една ставка залога си. Например, ако ставката ни е 5лв., а ние сме изгубили 3 пъти поред, значи печелившият ни залог е бил на стойност е 15лв., следващият залог ще бъде 10лв. (смъкваме една ставка след спечелен залог). Така играчът е способен да натрупа една неголяма, но задоволителна печалба в края на средносрочен период.

Стратегия на Фибоначи

Пригответе се за малко математическа гениалност. Последната стратегия за залози, която ще ви представим се базира на метода на „сечението на Фибоначи”. Интересното тук е, че един познат залог изкарва на печалба предходни две загуби. Методът не е сложен, но трябва да се водите по снимката долу. Тя дава нагледен пример как в каква прогресия са числата едно спрямо друго.

                                                               

Същност на стратегията „Фибоначи”:

Този известен математически принцип се базира на прогресия, която следва съвършената спираловидност на числата. Започвате залагане с дадена ставка увеличавате залога по определен критерии. Става дума за сборът на двете предходни числа, което ще ви даде крайния резултат, с който да заложите. Ако вземем 1 за начална ставка – залагаме 1лв., губим; след това като втори залог залагаме отново 1лв., отново губим, а за да сме на печалба от третия залог увеличаваме залога си като сумираме ставката, която сме добавили към предходния залог и самия предходен залог(вторият ни залог е бил 2лв., който се е образувал от първоначалния ни залог от 1лв. и ставка 1лв; така трябвада сумираме ставката и крайния залог 1+2=3лв.). Съответно третият ни залог юе бъде 3 лв. Ако и третият ни залог е грешен, то четвъртият ще бъде ставката от 2лв. и последният залог от 3лв., което ни дава залог от 5лв. Така тази спираловидна функция ни гарантира, че когато спечелим ние ще бъдем на печалба.

Важно е да се отбележи, че коефициентите трябва да са над 2,00, а математическата теория ни казва, че при коефициент 2,65 или по-голям ние си гарантираме добра печалба. Опитните играчи използват „сечението на Фибоначи”, залагайки на равенства, защото, както знаем, обикновено коефициентът за хикс е около 3,00, което ни гарантира една изключително добра възвръщаемост на залозите. Когато спечелите, вие трябва да се върнете две стъпала назад в залозите, за да може да генерирате добра печалба в средносрочен период. Важно е сами да си съставите период (например 4 седмици да залагате на отбор, чиято тенденция е да прави равни мачове), в който да следвате тази стратегия, за да може след време да „теглите чертата” и да направите равносметка.
Ако се интересувате от още информация за използване на стратегии за залози прочетете също нашата статия Най-печелившите Стратегии за Футболни Залози.

Може да разгледате нашите актуални футболни прогнози за днес.

Заключение

Използването на системи и математически стратегии увеличава шанса ви за печалба, но в никакъв случай не ви гарантира сигурна такава. Важно е човек да умее да не губи почва под краката си, когато изпадне в продължителни периоди на загуби или печалби, а да се придържа към строга и балансирана стратегия на игра. В горепосочените примери за системи може да изберете няколко мача с добри коефициенти и да се надявате, че голяма част от тях ще бъдат печеливши, за да имате прилична печалба.

Плюсовете при използването на системи е, че ако някой мач не завърши според очакваното, вие все още имате шанс да не си тръгнете с прази ръце, а да познаете останалите си мачове и пак да спечелите. Отрицателната страна при ситемите е, че единичният ви залог се умножава по всяка колонка на системата и така понякога залогът е по-голям, а когато няколко мача ви „избягат”, понякога се случва печалбата ви да бъде по-малка от самия залог.

Стратегиите за залагане, които разгледахме са подходящи за средносрочен и дългосрочен период. С тях няма как да натрупате капитал за един уикенд или няколко дни, това са стратегии, които изискват седмици, за да може след дадения период, който сте си задали, когато теглите чертата си да бъдете „на плюс” с една неголяма, но прилична сума. Ако все още нямате сметка за залагане, прегледайте нашите рецензии за регистрация с начален бонус от 100лв. в bet365 и Ефбет (където бонусът е дори 110лв. от линка в статията). Направете информиран избор и бъдете пред останалите.