Футболни залози в Bet365 : Правилата които трябва да знаете

Футболни залози в Bet365 : Правилата които трябва да знаете
Оценете тази статия
Въпреки, че Bet365 от България предлага на играчите си огромно разнообразие от спортове (и други пазари), няма съмнение, че вечният фаворит на повечето играчи си остават футболните залози. От тях идва и огромна част от оборота на букмейкъра. От своя страна букмейкърът предлага атрактивни bet365 бонуси и оферти на запалените играчи.
 
*В сила са условията на букмейкърa!
 
Имайки това предвид, днес в тази статия ще направим един по-задълбочен пътеводител из футболните залагания в Bet365 и как да ги прилагаме на практика.
Повече за видовете футболни залози можете да прочетете от Футболни залози видове

Общи правила

90 минути игра

За целите на правилата на футболните залагания в Bet365, всички футболни мачове се считат, че имат 90 минути игрово време, с изключение на залозите на живо, приятелските мачове и плажния футбол. Това означава, че резултатът от всеки залог може да включва събития, които са възникнали по време на добавеното време на срещите, но не и събития, които са възникнали в продълженията или дузпите.
 
При залозите на живо не се гледат целите 90 минути, а единствено оставащите минути до края на срещата, но и при тях всички събития, възникнали по време на продълженията или дузпите, се игнорират.
 
Приятелските мачове се уреждат в края на мача, което означава, че ако поради някаква причина мачът бъде преустановен по-рано (например заради лошо време), залозите ще се считат за валидни. По същия начин, ако приятелския двубой отиде в продължения, всички залози, поставени през този период, ще се приемат за валидни.
 
В плажния футбол мачовете са с продължителност от 36 минути.
 
Имайте предвид, че според регламента на някои младежки футболни двубои, продължителността на тяхното редовно игрово време също не е 90 минути, а 80 или по-малко. Затова преди да залагате на някой U17 мач, например, проверете колко минути е предвидено той да се играе.

Прекратени или пренасрочени мачове

В случай, че даден мач се изиграе преди насрочената дата, според правилата на футболните залози в Bet365, залозите, които са направени преди реалният старт на играта, се считат за валидни и ще бъдат определени като печеливши или губещи.
 
Ако мачът бъде прекратен преди края на 90-те минути редовно игрово време, Bet365 ще зачете единствено залозите, чиито резултат вече е бил определен (например, залозите за първи голмайстор, ако вече в двубоя е бил отбелязан гол). Също така, Bet365 ще зачетете залозите на пазарите за краен резултат и двоен шанс като валидни, ако съответната лига приеме резултата и спечелените точки като валидни. Във всички останали случаи, залозите на прекратените мачове ще се считат за невалидни и всички залози на тях ще бъдат върнати на играчите.
 
Ако мачът бъде отложен от уикенда за понеделник, за да улесни отразяването на живо по телевизията (или поради друга причина), всички направени залози ще продължат да се считат като валидни. Иначе, залозите за пренасрочени мачове се считат за валидни, ако се изиграят в рамките на една и съща седмица, освен ако заложилият не пожелае да отмени своя залог. Но ако, например, мачът е пренасрочен от неделя за вторник, залозите на този мач автоматично се приемат като невалидни и направените залози се връщат на играчите.

Промени в мястото на изиграване на мача

Когато стадиона, на който ще се играе мача, бъде променен, залозите ще се считат за валидни при условие, че домакините все още могат да бъдат признати за такива и/или ако мачът се играе на място, което би могло да се определи като неутрален терен.
 
Но ако отборът, който първоначално е бил определен като гостуващ отбор, изведнъж вече може да бъде определен като отбор-домакин, според правилата на футболните залагания в Bet365, всички залози се считат за невалидни и залозите на залагащите следва да бъдат върнати.

Разлики между информацията на Bet365 и действителната информация

Когато е налице съществена разлика между обявеното на интернет страницата на Bet365 и официалната информация за двубоя, в т.ч. възрастова група, пол или друга важна характеристика, всички залози се считат за невалидни и залозите се връщат на залагащите. Ако разликата е незначителна, например сгрешена буква при изписването на името на отбора или състезателя, тогава залозите остават в сила.

Уреждане на залози

На първа инстанция, официалната статистика на английската независима мултимедийна новинарска агенция Press Association се използва, за да се определи дали един залог е бил спечелен или изгубен. Когато обаче информацията за тази залог не е част от тази статистика или има основателно съмнение за нейната точност, Bet365 ще използва други независими източници на информация, за да реши дали един залог е печеливш или не. Като последна мярка, правилата за уреждане на залозите в Bet365 позволяват те да бъдат уредени на база собствената статистика на букмейкъра.

Първи/Последен голмайстор / Да отбележи два или повече гола / Да отбележи хеттрик

Залозите на тези пазари отново се уреждат на базата на резултата от 90 минути игра, освен в случаите, когато един мач бъде прекратен преди нормалния му край. В такива случаи се определят като печеливши или губещи тези залози, които е възможно да бъдат определени на базата на наличната информация към момента, когато мачът е бил прекратен. Всички останали залози ще бъдат отменени.
 
Това означава, че ако вашият играч вече е вкарал хеттрик и мачът се прекрати преди изиграването на 90 минути, печалбата ви ще бъде изплатена. Но ако играчът не е вкарал нито един гол и мачът се прекрати в 85′ минута, залогът ви ще бъде върнат. Виждате, че правилата са установени така, че да бъдат в полза на играчите.
 
Залозите за първи голмайстор и за играч да отбележи два/три или повече гола се отменят, ако играчът не вземе участие в мача и/или ако залогът е поставен след първия (или последващия) гол на играча. Всички играчи, които вземат участие в мача, ще бъдат редовни кандидати за залозите за последен голмайстор, дори и да не са били сред титулярите.
 
Не забравяйте за страхотното правило на Bet365 за залозите за първи голмайстор, според което ако сте заложили за един играч да вкара първия гол в мача и той не го направи, но все пак отбележи на по-късен етап, получавате печалба с 1/3 от оригиналния коефициент. Повече за тази и други промоции на букмейкъра можете да видите от Футболни промоции в Bet365
 
Съгласно условията на футболните залагания в Bet365, автоголовете не се броят за залозите за голмайстор, въпреки че се броят за всички останали пазари.

Правила на скоркаст пазарите

Първи/Последен играч да отбележи + точен резултат (двоен залог)

Ако играчът не вземе участие в играта – или в случай, че влезе в игра след отбелязването на първия гол – залозите за този скоркаст се превръщат в единичен залог и залогът ви става единствено за точен резултат при коефициента, който е бил за този точен резултат непосредствено преди началото на мача.
 
Отново, автоголовете не се броят за целите на залозите за голмайстор. Ако единствените голове, които са паднали в мача, са били автоголове, тогава залогът се конвертира в единичен залог за точен резултат.

Скоркаст на полувремето

Първи/последен играч да отбележи + точен резултат на полувремето (двоен залог)

Когато един играч не вземе участие в първото полувреме на мача или влезе след отбелязването на първия гол, тогава залогът се превръща в единичен залог за точен резултат и се определя спрямо коефициента за този точен резултат преди началото на мача.
И тук автоголовете не се броят за пазарите за голмайстор, въпреки че, естествено, се броят за точния резултат.

Корнери

Ако един отбор трябва да изпълни отново спечеления корнер (например, заради фал в наказателното поле), преповтарянето няма да се брои за целите на залозите на корнери в английския букмейкър и корнерът ще се брои като само един.

Топ голмайстор на отбора

За залозите за топ голмайстор на отборите, общият брой на попаденията включва отбелязаните голове в продълженията, но изключва отбелязаните голове на дузпите.

Брой картони в мача

Залозите за брой на картоните в един мач се уреждат въз основа на броя на картоните, които са показани на участващите в мача играчи. Например, ако картон бъде показан на мениджър или на някой от резервите на скамейката, тези картони ще бъдат игнорирани. Картоните, показани след последния съдийски сигнал, също ще бъдат игнорирани. За сметка на това, ако картон бъде показан по време на почивката между двете полувреме, какъвто бе случаят в мача между Цървена Звезда и Лудогорец, той се брои.
 
Когато става въпрос за залози за общ брой на картоните с точковата система, при която жълтият картон е равен на 1 точка, а червеният на 2, един играч може да получи максимум 3 точки в рамките на един мач – 1 точка за жълт и 2 за червен. Вторият жълт не се брои.
 
Пълните правила на всички видове залози в Bet365 са налични в уебсайта на букмейкъра, а техният екип за поддръжка на клиентите ще се радва да отговори на всичките ви въпроси, свързани с тях.

Хазартът e забранен за лица под 18 години!