Фентъзи Футбол в Палмсбет

Фентъзи Футбол в Палмсбет
Оценете тази статия

Днес ще поговорим за една изключителна възможност, предоставена ви от Palmsbet. Това е секцията Виртуален футбол, която е налична отскоро в платформата на букмейкъра.

Фентъзи футболът се последните години се превърна в една изкючително интересна функция, но до този момент нямаше букмейкър на родна земя, който да предлага тази услуга. При него вие влизате в ролята на виртуален мениджър на футболен отбор, който ръководи обаче истински играчи. Тоест вие избирате реални играчи за вашият отбор и представянето на отбора зависи изцяло от представянето на отделните играчи в реалните футболни срещи.

Затова днес ще разгледаме какво точно представлява Фентъзи футбола в Палмсбет, как се играе и какви са правилата.

Формиране на отбор

За да започнете да играете Фентъзи футбол, разбира се ще имате нужда от отбор. В отборът ви трябва да има 15 души, сред които 2-ма вратари, по 5 защитници и полузащитници и 3-ма нападатели.

Естествено не можете да изберете който и да е играч. Можете да избирате максимум по 3-ма играчи от всеки отбор от Българската Първа лига. Бюджетът с който разполагате отново е напълно виртуален и сумата която ще получите за да закупите вашите играчи се равнява на 100 милиона.

Първи мач с отбора

За да започнете вашата игра е необходимо да изберете първо нейната продължителност. Вашият отбор може да участва само в един мач, в един кръг или да се състезавате през целият сезон. След като изберете продължителността на състезанието ще трябва да изберете формация на отбора, както и стартовата единайсеторка. Титулярите ще бъдат единствените, които ще ви носят точки в даденият кръг.

След което преминаваме към избирането на капитан на отбора, както и на негов заместник. Заместникът се избира, ако в реалните футболни срещи избраният от вас капитан не се състезава. Капитанът на отбора получава удвоени точки за всяко свое постижение, така че бъдете внимателни с избора си.

Ако се случи така, че някой от титулярите, избрани от теб не се състезава в кръга, то той ще бъде заменен автоматично с някои от останалите 4-ма резервни играчи. Резервен играч може да заеме мястото на титуляр, ако играе в същият отбор или на същата позиция.

Как да правим трансфери на играчи?

След края на всеки кръг  се отваря и трансферен прозорец, който ви дава право на един безплатен трансфер.  Ако решите да направите повече от 1 трансфер, то за него ще ви бъдат отнети точки – по 4-ри за всеки допълнителен. Ако пък решите да не правите промени в отбора си, то безплатният ви трансфер ще бъде запазен до следващият кръг.

Как се изчисляват точки ?

Както казахме, точките които трупате се формират на база реални събития в отборите на вашите избраници. Тук точки можете да получите в следните случаи:

 • Нападател или полузащитник да играе цял мач – 1 точка
 • Ваш играч е на терена, докато неговият отбор води в резултата – 1 точка
 • Играч играе повече от 60 минути за един мач – 1 точка

Разбира се, други събития водят до натрупването на повече точки, като например:

 • Гол на нападател – 4 точки
 • Асистенция – 3 точки
 • Спасена дузпа – 5 точки
 • Спасяване от вратаря – 0.5 точки

При нарушения или допуснат гол съответно следва да ви бъдат отнети точки:

 • Жълт картон – -1 точка
 • Червен картон – -3 точки
 • Автогол – -2 точки
 • Пропусната дузпа – -2 точки
 • 2 пропуснати гола от вратар или защитник –  -2 точки

Заключение

Фентъзи футболът е една изключително динамична и грабваща вниманието възможност. Радваме се, че именно Palmsbet ви дава шанса да формирате вашият мечтан отбор и да го управлявате, както вие прецените. Забавлявайте се, трупайте точки и печелете с Palmsbet.