Електронни спортове в Bwin

Електронни спортове в Bwin
Оценете тази статия

Bwin е разпознаваем бранд на българския пазар, предлагащ изобилие от хазартни услуги. Сред най-новите и актуални предложения в онлайн букмейкъра открояваме електронните спортове. Обособени са в секция, намираща се в спортния раздел, а залагането на тях е идентично с това при останалите дисциплини. Кое доведе до ръста на eSport индустрията и какви са опциите за залози, разказваме в статията.

Що е електронен спорт

През XXI век видеоигрите се превърнаха в масово средство за онлайн развлечение. Това доведе до организиране на състезания, поява на професионални геймъри и адаптиране на електронните спортове към сайтовете за залагания.

Турнири по eSports се провеждат ежедневно – под егидата на дадена организация, на регионален принцип или в световен мащаб. Сред най-популярните разновидности, които бихме отъждествили като отделни дисциплини на електронните спортове, са шутърите, онлайн битките, стратегиите и спортните симулатори.

Залози на eSports в Bwin

Залозите на електронни спортове в Bwin не са най-разнообразните на пазара, но идват със солидни коефициенти. Ще откриете събития от значими състезания по Dota 2, Overwatch, League of Legends, StarCraft и CS:GO.

С приоритет се разглеждат битките от Dota 2 турнирите, провеждащи се във формат 2 от 3. Можете да залагате на победител, кой ще спечели на първа/втора карта и какъв ще е общият брой на маповете. В тиража на Bwin попадат сблъсъци от ESL One, International, DreamLeague и други надпревари с мултимилионна аудитория.

Друга MOBA (Multiplayer online battle arena) игра също заема ключова роля в спортния раздел. Става въпрос за League of Legends, която е на първо място по най-много играчи всеки месец. Потребителите на Bwin могат да използват дългосрочни пазари за предвиждане на победителя в дадена надпревара или да разгадават развръзката на конкретен мач. Сред опциите за залози открояваме идентични маркети – общо мапове, победител на карта и краен изход.

Различия в асортимента от пазари се забелязва при CS:GO залозите. Познавачите на шутъра от първо лице имат възможност за отгатване с каква разлика ще е победата, кой ще нанесе първи кил и кой ще бъде убит първи (първа кръв).

Как се залага на електронни спортове

Принципът на изграждане на фишовете е идентичен със залагането на други спортове. Играчът селектира пазара чрез клик върху коефициента му, с което той се пренася на електронния фиш (betslip). Там присъства информация за актуалните ставки на избраните маркети, както и за общия коефициент на колонката. Допуска се участие с единични залози, акумулатори и системни комбинации, в които могат да присъстват опции от други дисциплини.

Голям процент от мачовете по електронни спортове се преместват в раздел “На живо” след стартирането им. Оттам потребителите залагат в реално време, наблюдавайки развоя чрез вградената статистика или използвайки прякото предаване. За да активирате livestream функцията, необходимо е да разполагате с акаунт в Bwin и минимален баланс от 0.50 BGN.

Заключение

Bwin не е най-силният eSports букмейкър, но се отличава със завишени коефициенти и уникален стартов бонус. Публикувани са основно онлайн батъл арени и стратегии, но при отсъствието на спортни събития се активират виртуални надпревари по FIFA, NBA, Formula 1 и Moto GP. Освен това са налични залози на електронни спортове на живо, както и пряко предаване към част от мачовете.